Nyheter

Tipsmedoss Stryktipsförslag 2018-05

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Förra omgången är bara att glömma för min egen del, spikarna Millwall, MK Dons och Liverpool gjorde bort sig, även skräll förslagen Watford och Nottingham blev fiasko, men omgångens favorit som var i fara West Ham gick på pumpen som många trodde. Åtta stycken fick 13 rätt och det blev en hög utdelning som väntat när det var cupspel på kupongen.

Nu är det ligaomgång igen med sex matcher från Premier League och sju matcher från Championship. För Premier League så är det 26:e omgången av 38 och för Championship så är det 30:e omgången av 46. På förhand ser kupongen hemmabetonad ut med många starka favoriter, men vi måste tänka på att övergångsfönstret nu är stängt och att vissa lag har köpt in bättre spelare och vissa lag kanske har sålt sina bästa spelare, kan vara lite andra förutsättningar för lagen som möts.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Man United som tar emot formsvaga Huddersfield.
Omgångens bästa värdespik är svårslagna Preston som spelar hemma mot kris laget Hull.
Omgångens chansspik är Leicester som spelar hemma mot formstarka Swansea.
Omgångens bästa skräll är formstarka Millwall som spelar borta mot formsvaga Reading, dags för Millwall att vinna på bortaplan igen.
Omgångens drag är x2 i mötet mellan formstarka Norwich som spelar hemma mot Middlesbrough som är svårslagna på bortaplan.
Omgångens favorit som är i fara är topplaget Arsenal som spelar hemma mot ett Everton som värvat in flera bra spelare. Avgör Walcott mot sin gamla klubb? 

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag. Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärden. Jag lägger ut ett större system med 768 raders, en helgardering och åtta halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 5!

1. Arsenal – Everton 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Arsenal har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Everton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Arsenal har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Everton har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Arsenal 6, 12 6 7, 46-34 42 poäng. Everton 9, 8 7 10, 28-40 31 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Arsenal fem vinster och Everton har en vinst. Arsenal har 23 raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Arsenal saknar nya anfallaren Aubameyang, anfallaren Welbeck (16/3) och har sålt anfallarna Sanchez och Giroud. Everton har frågetecken för backen Baines (13/2), annars inga nya skador i truppen men tre spelare borta sen tidigare.

Arsenal är det lag som skickade iväg flest spelare, hela elva stycken där anfallarna Sanchez, Giroud och Walcott, backen Debuchy och mittfältaren Coquelin är riktigt tunga namn och tog in stjärnorna Aubameyang och Mkhitaryan istället. Everton skickade iväg nio spelare, bland annat mittfältarna Lennon och Barkley, har tagit in istället backen Mangala, anfallarna Walcott och Tosun. Arsenal åkte på en tung förlust senast mot bottenlaget Swansea. Everton vann mot Leicester efter att nyförvärvet Walcott gjort båda målen. Arsenal har en förlust på hemmaplan i ligan, Everton har en vinst på bortaplan i ligan. 1x blir nästan som en helgardering här.

2. Bournemouth – Stoke 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har två vinster och en förlust på de sex senaste. Stoke har en vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan vinst.

Liga placering: Bournemouth 10, 7 7 11, 28-36 28 poäng. Stoke 16, 6 6 13, 25-50 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bournemouth två vinster och Stoke har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth saknar anfallaren Defoe (15/3). Stoke saknar inga spelare.

Bournemouth vann i veckan borta mot Chelsea med hela 3-0 och det kanske förklarar varför laget höll sig undan transferfönstret då truppen redan är tillräckligt stark. Laget har nu sex raka utan förlust i ligan. Stoke har förstärkt defensiven med backarna Stafylidis och Bauer och mittfältaren Ndiaye och har även hållit nollan nu i två raka matcher med nya tränaren. Stoke är ligans sämsta bortalag. 1x räcker långt här.

3. Brighton – West Ham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har en vinst och två förluster på de sex senaste. West Ham har två vinster och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Brighton har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Brighton 15, 5 9 11, 18-34 24 poäng. West Ham 12, 6 9 10, 31-43 27 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brighton två vinster och West Ham har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton har inga nya skador eller ordinarie spelare borta. West Ham saknar backen Masuaku (19/0), mittfältarna Fernandes (7/0), Obiang (20/2) och Lanzini (18/3) och anfallarna Arnautovic (19/6) och Carroll (12/2) och har frågetecken för backen Reid (16/0) och mittfältaren Antonio (15/1) och har sålt anfallarna Ayew (18/3) och Sakho (14/2).

Brighton har tagit in anfallarna Locadia och Ulloa och de kan behövas då Brighton bara har gjort 18 ligamål denna säsong. Laget fick 1-1 med sig i veckan mot Southampton och har nu sex raka utan vinst i ligan. West Ham har skickat iväg sju spelare och tagit in Prestons skyttekung Hugill och har lånat in mittfältaren Mario som klev direkt in i startelvan. Laget fick med sig 1-1 i derbyt mot Palace senat och har nu sex raka utan förlust i ligan. West Ham vinner inte ofta på bortaplan, men spelar gärna oavgjort istället och det gör även Brighton på sin hemmaplan, den som vågar kan chansspika krysset till 29%.

4. Leicester – Swansea 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Swansea har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Swansea har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Leicester 8, 9 7 9, 37-34 34 poäng. Swansea 19, 6 5 14, 18-36 23 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester fem vinster och Swansea har en vinst. Leicester har sex raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar backen Morgan (22/0) och har lånat ut anfallaren Slimani (12/1) och mittfältaren King (11/1) och har frågetecken för mittfältaren Mahrez (24/8). Swansea saknar mittfältarna King (11/1) och Sanches (12/0) och har frågetecken för nya anfallaren Ayew.

Leicester sickade iväg fyra anfallare och två mittfältare och har interna problem med Mahrez som kan störa laget. Laget förlorade i veckan mot Everton med 1-2. Laget är svårslagna på hemmaplan och brukar trivas alldeles utmärkt hemma mot Swansea också. Swansea stod för ännu en knall efter att ha vunnit över Arsenal med 3-1 och vann innan mot Liverpool med 1-0 och formkurvan pekar uppåt. Men båda vinsterna var på hemmaplan och i bortaspelet så har Swansea stora problem att vinna. Om bara Leicester får truppen i harmoni så vinner de detta möte, en av kupongens bästa spikar!

5. Manchester United – Huddersfield 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har fem vinster och en förlust på de sex senaste. Hudds har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Hudds har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Man United 2, 16 5 4, 49-18 53 poäng. Hudds 17, 6 6 13, 19-44 24 poäng. 

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång, Hudds vann med 2-1 på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man United saknar mittfältaren Fellaini (12/3) och backarna Blind (5/0) och Bailly (8/1) och anfallaren Ibrahimovic (5/0). Hudds saknar backen Malone (15/0) och anfallaren Kachunga (17/1) och har frågetecken för mittfältaren Williams (17/0).

Man United tog in anfallaren Sanchez och sålde mittfältaren Mkhitaryan, men det hjälpte inte i toppmötet mot Tottenham i veckan, ett Tottenham som i stort sett körde över ett blekt Man United och vann med 2-0, Man Uniteds försvarsspel var riktigt dåligt och släppa in ett mål efter 11 sekunder är en katastrof. Nu är det hemmaplan där laget sällan tappar poäng och räkna med ett klart bättre Man United denna gång. Hudds har köpt mittfältaren Pritchard till startelvan från Norwich, frågan är om det räcker då laget har ligans sämsta formkurva. Laget förlorade återigen med 0-3 mot Liverpool och ska nu möta ett retat Man United på bortaplan. Hudds vann höstmötet med 2-1 mot Man United men ska vara rätt så chanslösa här.

6. West Bromwich – Southampton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Southampton har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Brom har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: West Brom 20, 3 11 11, 19-34 20 poäng. Southampton 18, 4 11 10, 25-36 23 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Brom två vinster och Southampton har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Brom saknar backarna Evans (21/2) och Gibbs (21/0) och anfallaren Robson-Kanu (16/2). Southampton saknar anfallaren Austin (16/6).

West Brom har lånat in anfallaren Sturridge för att få hjälp med målskyttet. Laget var chanslösa mot Man City i veckan och förlorade med 0-3 och laget är nu sist i ligan. West Brom är det lag som spelar flest oavgjort på hemmaplan i ligan. Southampton har tagit in anfallaren Carrillo för att ersätta skadade Austin. Laget fick bara 1-1 i veckan hemma mot Brighton och ligaformen är fortsatt iskall med åtta raka utan vinst. Laget har en vinst på bortaplan i ligan, men har ändå varit klart bättre spelmässigt och snart så vänder det för laget. Båda lagen har spelat oavgjort elva gånger i ligan och risken för en tolfte är väldigt stor. Den som har råd tar med alla tecknen.

7. Fulham – Nottingham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Nottingham har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har en vinst och två förluster på de fem senaste

Liga placering: Fulham 6, 13 9 17 49-35 48 poäng. Nottingham 15, 11 2 16, 35-46 35 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham tre vinster och Nottingham har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fulham saknar mittfältarna Ayite (17/3) och Ojo (16/4) och har frågetecken för nya anfallaren Mitrovic. Nottingham har frågetecken för anfallaren Murphy (21/7) och har lånat ut anfallarna Cummings (14/1) och Walker (12/3) och har sålt mittfältaren Carayol (15/1) och backen Mills (13/1).

Fulham har tagit in tre spelare som går direkt in i startelvan och det gör att laget blir ännu starkare i kampen om playoffplatserna, formen är fortsatt bra med fyra raka vinster i ligan och laget har ligans bästa formkurva. Nottingham har tagit in sju nya spelare och skickat iväg åtta spelare och frågan är om det blir någon effekt på laget dåliga form, har ligans näst sämsta formkurva. Laget spelar väldigt sällan oavgjort och viner inte särskilt många bortamatcher heller. Fulham är en bra spik till 67%.

8. Leeds – Cardiff x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har sex raka utan vinst. Cardiff har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Leeds 10, 13 5 11, 40-33 44 poäng. Cardiff 4, 15 6 7, 40-25 51 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leeds saknar mittfältaren O´Kane (23/0) och anfallaren Saiz (22/5). Cardiff saknar backarna Bennett (23/1) och Peltier (21/0), mittfältaren Gunnarsson (12/0) och anfallaren Ward (18/4) och har frågetecken för mittfältaren Bryson (13/1) och har lånat ut anfallaren Tomlin (13/1).

Leeds har tagit in fem nya spelare där två har klivit direkt in i startelvan. Leeds kan verkligen inte vinna just nu, fick bara 0-0 i veckan mot Hull och har nu sex raka utan vinst. Leeds har inte varit lika starka på hemmaplan denna säsong och det kan bli avgörande i slutändan om playoffplatserna. Cardiff har ändrat lite bland sina anfallare och tagit in mittfältaren Grujic som startspelare. Laget hade andraplatsen i sin hand men efter en svacka nu så har laget åkt ner till fjärdeplatsen, men laget har en match mindre spelad och är inte borta. Det är ett jämnt möte och det gör att spelvärdet finns på x2, men den som har råd tar med alla tecknen.

9. Norwich – Middlesbrough x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Boro har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har tre vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Norwich 13, 11 7 11, 29-33 40 poäng. Boro 8, 13 6 10, 38-27 45 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich tre vinster och Boro har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norwich saknar backen Pinto (25/1) och mittfältarna Hoolohan (18/0) och Vrancic (22/0) och har sålt mittfältaren Pritchard (8/1) och lånat ut backen Martin (5/1) och anfallaren Wildschut (16/1). Boro har lånat ut anfallarna Fletcher (16/1) och Braithwaite (19/5) och sålt backen Christie (25/1),

Norwich har tagit in fem nya spelare och har samtidigt skickat iväg nio spelare. Norwich är inne i en bra period och har fortfarande chansen att komma ikapp lagen på playoffplatserna. Men laget vinner alldeles för sällan på hemmaplan för vara med på riktigt. Boro har skickat iväg nio spelare och har nu bara två renodlade anfallare i truppen som båda står på ett mål var. Boro fick bara 0-0 i veckan hemma mot Sheff Wed och har fortsatt en ojämn formkurva, nu är laget tre och sex poäng bakom lagen på playoffplatserna och behöver helst vinna detta möte. Boro är det bättre laget i grunden och Norwich är en favorit i fara här på hemmaplan, men vem ska göra målen för Boro.

10. Preston – Hull 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har två vinster och två förluster på de sex senaste. Hull har två vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Preston har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Preston 9, 11 12 6, 35-28 45 poäng. Hull 21, 5 11 13, 39-45 26 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Preston saknar anfallaren Maguire (13/4) och har sålt anfallaren Hugill (27/8). Hull saknar anfallaren Hernandez (3/3) och har frågetecken för backen Kingsley (6/0).

Preston håller på att kryssa sig bort från playoffplatserna och då hjälper det inte att laget är en av de svåraste lagen i ligan att vinna emot. Nu har man även sålt sin skyttekung Hugill. Vann i veckan borta mot Nottingham med 3-0 och det behövdes. Hull är en gåta, ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket men Bolton har en match mindre spelad. Det som kan rädda laget är att laget alltid gör mål och har en bra målskillnad jämfört med övriga bottenlag. Hull fick 0-0 mot Leeds i veckan och har nu åtta raka utan vinst i ligan, laget har bara vunnit en bortamatch i ligan. Det mesta talar för en Preston vinst här och är en bra värdespik till 59%.

11. Queens Park Rangers – Barnsley 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Barnsley har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Barnsley har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: QPR 17, 8 9 12, 31-42 33 poäng. Barnsley 19, 6 9 14, 29-43 27 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR fyra vinster och Barnsley har en vinst. QPR har nio raka vinster och tolv raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR saknar anfallaren Sylla (20/4) och mittfältaren Wheeler (9/1) och har frågetecken för mittfältaren Cousins (7/0). Barnsley saknar backen Cavare (4/1) och har sålt backen MacDonald (11/0).

Två lag ur form och som är indraget i bottenstriden. QPR har lite bättre form än Barnsley och brukar ha det ganska lätt hemma mot Barnsley också. Men en vinst på de fyra senaste och en vinst på hemmaplan på de sju senaste gör att laget inte är en stabil favorit här. Barnsley har fyra raka utan vinst och vinner sällan på bortaplan. Är bara en poäng ovanför nedflyttningsstrecket och det känns om Barnsley är ett av de lagen som åker ur denna säsong. Kan få med sig ett kryss här som i höstmötet, men inte mycket mer.

12. Reading – Millwall 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har två vinster och två förluster på de sex senaste. Millwall har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Reading har en vinst och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Millwall har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Reading 18, 8 8 13, 33-37 32 poäng. Millwall 14, 8 11 10, 33-33 35 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading tre vinster och Millwall har en vinst. Reading har nio raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar backen McShane (25/0) och mittfältaren Swift (14/2). Millwall har inga spelare borta.

Reading vann i veckan borta mot bottenlaget Burton med 3-1 och innan hade laget tre raka förluster. Har även fyra raka utan vinst på hemmaplan i ligan och är ett av ligans sämsta hemmalag. Millwall är i bra form med fem raka utan förlust och vann sin första bortamatch senast när Leeds besegrades med 4-3. Ett viktigt möte då båda lagen håller sig ovanför bottenstriden men en förlust här och lagen är indragna igen. Spelvärdet finns på x2 och Millwall vill gärna vinna mot Reading då laget har nio raka utan vinst borta mot Reading.

13. Sunderland – Ipswich 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sunderland har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Ipswich har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sunderland har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Sunderland 23, 5 10 14, 31-50 25 poäng. Ipswich 12, 12 4 13, 41-41 40 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sunderland två vinster och Ipswich har tre vinster. Sunderland har sex raka vinster och åtta raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sunderland saknar mittfältarna Gibson (15/0), Watmore (6/0) och utlånade Ndong (18/0) och anfallaren Grabban (19/13) som är i Aston Villa nu. Ipswich saknar mittfältaren Huws (5/0).

Sunderland har tagit in åtta nya spelare för att försöka rädda ett nytt kontrakt. Laget förlorade i veckan mot Birmingham med 1-3 och har fyra förluster på de fem senaste och bara två gjorda mål på dessa. Det positiva är i alla fall att laget börjat vinna på hemmaplan igen och har bara en förlust på de fyra senaste hemmamatcherna. Ipswich har sämre form än Sunderland och har en vinst på de åtta senaste. Laget har fyra raka utan vinst på bortaplan. Sunderland skulle kunna vara en bra chansspik här men Ipswich är i grunden lika bra som Sunderland och vann höstmötet med 5-2. Den som har råd tar med alla tecknen.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-02-03 13:19 (senast ändrad 2018-02-12 18:58)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår