Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-04

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-512 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Det är tio FA-Cup-matcher och tre Championship-matcher på kupongen och det är uppdukat för skrällarnas afton, förutom två stenklara hemmafavoriter. I FA-Cup matcherna så gäller det att ha koll på vilka lag som tar in sina reserver, det visar vilka lag som satsar på cupen eller inte. För lagen i de lägre ligorna så är skador på ordinarie spelare mer kännbart och oftast så är reserverna som kommer in långt ifrån samma klass.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Millwall som tar emot bottenlaget från League 1, Rochdale.
Omgångens bästa värdespik är hemmastarka Liverpool som jagar revansch efter floppen mot Swansea senast och efter 0-0 mot West Brom senast lagen möttes.
Omgångens chansspik är bottenlaget MK Dons från League 1 som tar emot topplaget Coventry från League 2, Coventry kan sakna fem ordinarie spelare.
Omgångens bästa skräll är formsvaga Watford som möter Southampton borta, Southampton har fem raka utan vinst på hemmaplan.
Omgångens drag är x2 mellan kris laget Hull och mittenlaget Nottingham, Nottingham vann ligamötet borta mot Hull med 3-2 och har tre raka utan förlust borta mot Hull.
Omgångens favorit som är i fara är hårt skadedrabbade West Ham som spelar borta mot topplaget från League 2, Wigan. 

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag. Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärden. Jag lägger ut ett större system med 512 raders, nio halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 4!

1. Liverpool – West Bromwich 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har fem vinster och en förlust på de sex senaste. West Brom har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: West Brom har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Liverpool 4, 13 8 3, 54-29 47 poäng. West Brom 19, 3 11 10, 19-31 20 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Liverpool två vinster och fyra oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Liverpool har backen Clyne och anfallaren Brewster borta och har frågetecken för backen Moreno, mittfältaren Henderson och anfallaren Sturridge. West Brom har mittfältarna Chadli och Morrison borta.

Liverpool åkte på en riktigt jobbig förlust senast borta mot jumbon Swansea, innan så vann laget mot självaste Man City. Nu är det en cupmatch och det kommer att roteras en del i truppen. West Brom fick med sig 0-0 senast laget var på besök och har oftast spelat jämnt mot Liverpool på senare år. West Brom har tre raka utan förlust, men det ska mycket till att laget ska hålla nollan igen borta mot ett taggat Liverpool. Så länge inte ettan överstiger 94% så är det en riktigt bra spik på kupongen.

2. Huddersfield – Birmingham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Birmingham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Birmingham har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Hudds 14, 6 6 12, 19-41 24 poäng. Birmingham 23, 6 6 16, 16-39 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hudds en vinst och Birmingham har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hudds har anfallarna Kachunga och Scannell borta och har frågetecken för backen Cranie och mittfältaren Gorenc-Stankovic. Birmingham har anfallaren Vassell borta och har frågetecken för förstemålvakten Kuszczak.

Hudds har riktigt dålig form i ligan, nu är det cupen och det kommer att roteras några spelare i truppen och de spelare som är tillbaka från skada kommer att få chansen här bland annat. Laget har fyra raka utan vinst på hemmaplan och senast Hudds vann hemma mot Birmingham var 2008. Birmingham är på väga att åka ur Championship och frågan är hur mycket energi laget kommer att komma med här, kan komma att vila några av sina bästa spelare. Hudds är och ska vara det bättre laget och är en bra spik på de mindre systemen, men krysset ska med på de större systemen då Hudds är i dålig form och trivs inte alls mot Birmingham.

3. Hull – Nottingham x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har en vinst och två förluster på de sex senaste. Nottingham har två vinster och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Hull har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Hull 21, 5 10 13, 39-45 25 poäng. Nottingham 14, 11 2 15, 35-43 35 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hull tre vinster och Nottingham har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hull har backen Odubajo, mittfältaren Weir och anfallaren Hernandez borta och har frågetecken för backen Kingsley, mittfältaren Mason och anfallaren Grosicki. Nottingham har mittfältaren Ward borta och har frågetecken för anfallaren Murphy.

Hull förlorade bottenmötet mot Sunderland senast och är nu verkligen indraget i bottenstriden. Laget som öste in mål under höst säsongen har nu gjort ett mål på de fyra senaste och det var i FA-Cupen mot Blackburn. På hemmaplan har laget tre raka kryss och fyra raka utan förlust. Nottingham vann borta mot ligaettan Wolves med 2-0 och slog även ut Arsenal ur FA-Cupen senast. Det är dags att ta detta lag på allvar nu. Laget har tre raka utan förlust på bortaplan, alla mot topplag. I grunden så är Hull det bättre laget, men det fungerar inte alls för detta gamla Premier League laget, Nottingham är klart hetare för stunden och ska vara favoriter här. X2 är omgångens drag!

4. Middlesbrough – Brighton 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Brighton har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brighton har fem raka utan vinst.

Liga placering: Boro 8, 13 5 10, 38-27 44 poäng. Brighton 16, 5 8 11, 17-33 23 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro tre vinster och Brighton har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Boro har inga spelare borta. Brighton har anfallarna Locadia och Ayunga borta och har frågetecken för mittfältaren Sidwell.

Boro fortsätter att prestera ojämnt men är fortfarande med i racet om playoffplatserna i ligan, nu är det cupen som gäller och räkna med ett Boro som vill gå långt i denna turnering och på papperet så kan laget göra det. Brighton har det tungt just nu i ligan kommer med två raka förluster och 0-6 i målskillnad. Laget har sex raka utan vinst på bortaplan och en målskillnad på 0-9. Om nu Boro ställer upp med bästa laget så är det en bra spik till 49%, annars så ska man gardera med krysset först och om man har råd så tar man även med tvåan. Boro har fem raka utan förlust mot Brighton.

5. Millwall – Rochdale 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Rochdale har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Rochdale har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Millwall 15, 8 10 10, 33-33 34 poäng. Rochdale 23, 4 10 12, 26-37 22 poäng. 

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, två vinster för Millwall och en vinst för Rochdale.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Millwall har inga spelare borta. Rochdale har sålt sin ordinarie anfallare Bunney och har frågetecken för viktiga anfallaren Davies.

Millwall är i bra form och är riktigt starka på hemmaplan för tillfället, sju raka utan förlust på hemmaplan. Vann senast borta mot Leeds med 4-3 efter att ha tappat en 2-0 ledning med en man mer, för att sen vända på slutet. Rochdale är ett bottenlag i League 1 och har haft ett tufft spelprogram på slutet med liga och två cupspel. Laget har en vinst på de tio senaste och två vinster på de tio senaste bortamatcherna, båda vinsterna i FA-Cupen. Millwall ska inte kunna bränna denna straffspark på hemmaplan och är omgångens klart bästa favorit att vinna, om inte laget ställer upp med bara reserver, men det vore korkat.

6. Sheffield United – Preston 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff United har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Preston har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff United har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har fem raka utan förlust.

Liga placering: Sheff United 6, 14 4 10, 42-32 46 poäng. Preston 11, 10 12 6, 32-28 42 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff United en vinst och Preston har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sheff United har mittfältaren Coutts borta och har frågetecken för backen Freeman och anfallarna Brooks och Evans. Preston har anfallaren Maguire borta.

Sheff United har hittat tillbaka till sin toppform, har nu fyra raka utan förlust. Men laget har bara en vinst på de sex senaste hemmamatcherna och det oroar lite. Preston fortsätter att spela oavgjort och förlorar väldigt sällan denna säsong. Laget har sju raka utan förlust på bortaplan. Lagen möttes för en månad sedan i ligan då vann Preston hemma med 1-0 och lagen möttes i FA-Cupen för två år sedan och då vann Preston borta med 3-1. Sheff United ska vara favorit här på hemmaplan, men spelvärdet finns på tvåan till 23% och den som har råd tar med alla tecknen.

7. Southampton – Watford 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har en vinst och två förluster på de sex senaste. Watford har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Watford har fem raka förluster.

Liga placering: Southampton 18, 4 10 10, 24-35 22 poäng. Watford 10, 7 5 12, 33-44 26 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton två vinster och Watford har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Southampton har anfallarna Austin och Long och viktiga backen Yoshida borta. Watford har backarna Chalobah, och Hoban, de ordinarie mittfältarna Hughes, Cleverley och Kiko borta och har frågetecken för de ordinarie backarna Kaboul och Britos.

Två Premier League lag som har dålig form i ligan, Southampton har en vinst på de tio senaste. Watford har två vinster på de tio senaste. Southampton har fem raka utan vinst på hemmaplan och Watford har fem raka förluster på bortaplan. Lagen möttes i ligan för två veckor sedan, då blev det 2-2. Watford har fått in en ny tränare som prioriterar defensiven före offensiven, så räkna med en mål snål match här. Southampton ska vara favoriter på hemmaplan men spelvärdet finns på tvåan till 20%. Den som har råd tar med alla tecknen.

8. Wigan – West Ham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wigan har sex raka utan förlust. West Ham har sex raka utan förlust

5 senaste hemma matcherna: Wigan har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: West Ham har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Wigan 1, 18 6 3, 53-13 60 poäng. West Ham 11, 6 8 10, 30-42 26 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Wigan har backen Morgan och mittfältaren MacDonald borta. West Ham har mittfältarna Holland, Lanzini, Fernandes och anfallarna Arnautovic, Carroll, Sakho och Ayew borta och har frågetecken för backarna Reid och Fonte och mittfältaren Antonio.

Wigan är för bra för League 1 och är för dåliga för Championship, men vi får inte glömma att detta lag spelade i Premier League för fem år sedan. Wigan slog ut Premier League laget Bournemouth senast med 3-0 och förhoppningsvis så är West Ham varnade, annars så blir det åka av igen. West Ham spelade mot Bournemouth senast, bara 1-1 på hemmaplan, men formen är bra och laget har nu sju raka utan förlust. West Ham ska vara det bättre laget, men laget kan ha 10 spelare borta och mer än hälften är offensiva spelare och det gör att jag håller Wigan som favoriter här och ettan är även bra chansspik på de mindre systemen. Tvåan ska med på de större systemen.

9. Milton Keynes Dons – Coventry 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: MK Dons har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Coventry har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: MK Dons har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Coventry har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: MK Dons 21, 7 9 12, 29-40 30 poäng. Coventry 6, 14 5 9, 31-20 47 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har MK Dons tre vinster och Coventry har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: MK Dons har frågetecken för ordinarie mittfältaren Nesbitt. Coventry har viktiga anfallaren Jones och mittfältaren Andreu borta och har frågetecken för ordinarie backen McDonald, ordinarie mittfältarna Kelly och Vincenti och ordinarie anfallaren Beavon.

Två lag som känner varandra väl, men nu skiljer det en liga mellan lagen då Coventry åkte ur League 1 förra säsongen. MK Dons är ett bottenlag i League 1 och laget har haft stora problem att vinna på hemmaplan. Men laget slog ut Championshiplaget QPR senast och visade att man tar denna cup på allvar. Coventry är i toppen av League 2 och formen är bra, fyra vinster på de fem senaste och laget slog överraskande ut Premier League laget Stoke senast, men laget är klart bättre hemma än borta och har gjort ett mål på de fyra senaste bortamatcherna. Sen kan laget sakna fem ordinarie spelare här och det gör att MK Dons ska vara favoriter på hemmaplan och är en bra chansspik till 45%.

10. Notts County – Swansea 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Notts C har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Swansea har tre vinster och en förlust på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Notts C har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har en vinst och två förlust på de fem senaste.

Liga placering: Notts C 2, 14 9 6, 48-32 51 poäng. Swansea 20, 5 5 14, 15-35 20 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst var. Senast var 2005.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Notts C har andremålvakten Fitzsimons avstängd och har förstemålvakten Collin och mittfältaren O´Connor borta och har frågetecken för de ordinarie backarna Brisley, Duffy och Tootle och ordinarie mittfältaren Milsom. Swansea har backarna Fernandez och Rangel borta och har frågetecken för mittfältaren Sanches och anfallaren Abraham.

Notts C ligger tvåa i League 2, men har en till två matcher mer spelade än sina konkurrenter. Laget förlorade senast på en straff i 90:e minuten och har nu tre raka utan vinst. På hemmaplan så har laget en vinst på de fem senaste, så det är ett topplag som börjar tappa form. Slog ut Championshiplaget Brentford ur FA-Cupen senast. Swansea vann mot Liverpool senaste med 1-0 och har nu fyra raka utan förlust. Ska normalt köra över Notts C, men frågan hur många reserver som går in i startelvan denna gång. Laget slog ut topplaget Wolves efter omspel i FA-Cupen senast. Swansea är en tänkbar spik på de mindre systemen, men Notts C kan var en rolig skräll på hemmaplan.

11. Brentford – Norwich  1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Norwich har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Brentford 9, 11 10 7, 42-35 43 poäng. Norwich 13, 10 7 11, 28-33 37 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brentford två vinster och Norwich har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Brentford har inga spelare borta. Norwich har mittfältarna Jarvis och Trybull borta och har frågetecken för mittfältarna Watkins och Thompson.

Brentford är tre poäng bakom playofflagen och Norwich är sex poäng bakom. Brentford har ligans näst bästa formkurva och är även det lag som förlorat minst matcher på hemmaplan. Norwich åkte ur efter omspel och straffar mot Chelsea i FA-Cupen senast och följde upp det med att förlora toppmötet mot Sheff United i ligan. Laget spelar sällan oavgjort på bortaplan i ligan. Lagen möttes för en månad sedan då vann Brentford med 2-1. Norwich har värvat in två nya spelare som ska få fart på offensiven. Brentford är en tänkbar spik på de mindre systemen och 1x blir nästan som en helgardering här.

12. Bristol City – Queens Park Rangers 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har sex raka utan vinst. QPR har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har två vinster och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: QPR har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Bristol C 5, 13 9 6, 40-32 48 poäng. QPR 16, 8 9 11, 31-40 33 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bristol C en vinst och QPR har två vinster. Bristol C har åtta raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bristol C har anfallaren Djuric borta och har frågetecken för mittfältaren O´Dowda. QPR har anfallaren Smyth och mittfältaren Wheeler borta och har frågetecken för mittfältaren Cousins.

Bristol C klarade inte av det tuffa spelschemat med liga och två cuper samtidigt. Laget förlorade i veckan mot Man City i Ligacupen med 2-3 och är nu utslagna i båda cuperna och formen är iskall med sju raka utan vinst och en målskillnad på 4-16. Nu gäller det att ställa om för att försöka rädda sin playoffplats och laget har även chansen på en direktplats vid vinst här. QPR håller sig precis ovanför bottenstriden och är inne i en period med att inte spela oavgjort. QPR tog sin andra ligavinst på bortaplan senast. Lagen möttes för en månad sedan då blev det 1-1. Bristol C är det bättre laget och är en bra spik på de mindre systemen, men med tanke på formen så ska krysset med på de större systemen.

13. Ipswich – Wolverhampton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Wolves har två vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Ipswich 12, 12 4 12, 41-40 40 poäng. Wolves 1, 19 5 4, 50-22 62 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wolves en vinst och fem oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Ipswich har mittfältaren Huws borta. Wolves har frågetecken för backen Ofuso-Ayeh och anfallaren Mason.

Ipswich verkar ha tillfälligt stoppat sin dåliga form. Laget är sex poäng bakom playofflagen och har inte råd att tappa fler poäng. Laget är svårslagna på hemmaplan och brukar oftast få med sig en poäng mot Wolves. Wolves verkar ha hamnat i en formsvacka och har nu fyra raka utan vinst, 0-2 hemma mot Nottingham senast var en ordentlig käftsmäll. Wolves är ligans bästa bortalag och har sju raka utan förlust på bortaplan i ligan. Lagen möttes för en månad sedan då vann Wolves med 1-0. Wolves ska vara stora favoriter här och är en bra spik på de mindre systemen, men med krysset så blir det som en helgardering. 

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-01-27 11:50 (senast ändrad 2018-02-03 13:19)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår