TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-03

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

På förhand så har vi sju favoriter som har stor chans att vinna och de flesta har även hemmaplan. Men det är alltid några av dessa lag som har en dålig dag och det gäller att fundera ut vilket eller vilka. Tänk även på att vissa lag gör om i truppen och startelvorna, vissa lag kan tappa sin bästa spelare och vissa lag får in nya kvalitetsspelare. Det är 10 mille i jackpot denna gång!

Omgångens bästa favorit är Manchester City som spelar hemma mot Newcastle.
Omgångens bästa värdespik är formstarka Brentford som spelar borta mot Reading som har ligans sämsta formkurva just nu.
Omgångens chansspik är krysset mellan bottenlaget Bolton som spelar hemma mot mittenlaget Ipswich.
Omgångens bästa skräll är Bournemouth som spelar borta mot formstarka West Ham. Bournemouth vann mot Arsenal senast i ligan och kan ha fått lite extra självförtroende av det.
Omgångens drag är att ta med krysset i mötet mellan formsvaga Burnley mot formstarka Man United. Mötet i december slutade 2-2.
Omgångens favorit som är i fara är formsvaga bottenlaget Stoke som spelar hemma mot nykomlingen Hudds som nu är indraget i bottenstriden.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärden. Jag lägger ut ett större system med 576 raders, två helgarderingar och sex halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 3!

1. Manchester City – Newcastle 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Newcastle har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Man City 1, 20 2 1, 67-17 62 poäng. Newcastle 15, 6 5 12, 21-31 23 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City fyra vinster och Newcastle har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man City har backen Mendy, mittfältarna Delph och Foden och anfallaren Jesus borta och har frågetecken för backen Kompany. Newcastle har backarna Lejune och Mbemba och anfallaren Gayle borta och har frågetecken för backen Gamez och anfallaren Mitrovic.

Man City har nu förlorat sin första ligamatch denna säsong då Liverpool blev för svåra på bortaplan i en målrik historia, men annars så är formen bra och laget kommer inte förlora två raka. Man City är väldigt starka på hemmaplan. Newcastle är inne i en hyfsad period, med fyra raka utan förlust och har även två raka vinster på bortaplan. Nu höjs nivån avsevärt och att Newcastle ska kunna ta poäng borta mot Man City är näst intill omöjligt. De två senaste mötena med Man City som hemmalag har slutat med 6-1 och 5-0.

Superkampanj till Man City – Newcastle: Få 5,00 i odds – istället för ordinarie 1,11 – för en Manchester City-seger i lördagens fight mot Newcastle. Spela på det boostade oddset här!

2. Arsenal – Crystal Palace 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Arsenal har en vinst och två förluster på de sex senaste. Palace har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Arsenal har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Palace har fem raka utan förlust.

Liga placering: Arsenal 6, 11 6 6, 41-30 39 poäng. Palace 12, 6 7 10, 21-33 25 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Arsenal fyra vinster och Palace har en vinst. Arsenal har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Arsenal har anfallaren Giroud borta och har frågetecken för backarna Monreal och Koscielny och mittfältarna Özil och Zelalem. Palace har backarna Dann, Ward och Sakho, mittfältarna Puncheon och Townsend och anfallaren Schlupp borta och har frågetecken för mittfältaren Loftus-Cheek och anfallaren Wickham.

Arsenal är i gungning, fyra raka utan vinst och förlust mot Nottingham i FA-Cupen och sen förlust i ligan mot Bournemouth. Men på hemmaplan är laget fortsatt svårslaget och kommer klart vara ett bättre lag på lördag. Palace har faktiskt en bättre formkurva än Arsenal i ligan för tillfället. Tre raka utan förlust och fem raka utan förlust på bortaplan. Lagen möttes senast i december och då vann Arsenal med 3-2, vi kan få liknande siffror även denna gång. Arsenal är en mycket bra spik till 61%.

3. Burnley- Manchester United x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har sex raka utan vinst. Man United har sex raka utan förlust. 

5 senaste hemma matcherna: Burnley har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man United har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Burnley 7, 9 7 7, 19-20 34 poäng. Man United 2, 15 5 3, 48-16 50 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United tre vinster och tre oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Burnley har mittfältaren Brady borta och har frågetecken för backen Ward, förstemålvakten Heaton, mittfältaren Arfield och anfallaren Wood. Man United har ordinarie mittfältaren Young avstängd och har backen Bailly och anfallaren Ibrahimovic borta och har frågetecken för mittfältaren Carrick och anfallaren Martial.

Burnleys tid som överraskningslag är nu över, laget har nu sex raka utan vinst och tre raka förluster. Har haft det väldigt svårt mot topplagen på hemmaplan denna säsong. Har ligans sämsta formkurva tillsammans med Southampton. Man United fortsätter att inte förlora och har nu tre raka vinster och sex raka utan förlust. Har inte råd att tappa poäng här för då kan Liverpool och Chelsea komma ikapp. Man United ska vara favoriter här och x2 blir nästan som en helgardering.

4. Everton – West Bromwich 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Everton har sex raka utan vinst. West Brom har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Everton har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Brom har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Everton 9, 7 6 10, 25-38 27 poäng. West Brom 19, 3 10 10, 18-30 19 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Everton tre vinster och West Brom har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Everton har backarna Mori, Keane och Baines borta och har frågetecken för reservmålvakten Stekelenburg och backen Coleman. West Brom har mittfältaren Chadli borta och har frågetecken för mittfältaren Morrison.

Everton är inne i en svacka igen, fyra raka förluster och sex raka utan vinst. Nu har laget börjat värva in flera offensiva spelare och det återstår att se om det ger någon effekt direkt. På hemmaplan är laget alltid svårslaget och det är egentligen bara topplagen som tagit poäng av Everton på hemmaplan. West Brom fick äntligen vinna efter tjugo ligamatcher utan vinst. Nu har laget två raka 2-0 vinster i bagaget och kan vara på gång. Men laget är fortfarande ett av ligans sämsta bortalag och det blir max en poäng här.

5. Leicester – Watford 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de sex senaste. Watford har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Leicester 8, 8 7 8, 34-32 31 poäng. Watford 10, 7 5 11, 33-42 26 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester tre vinster och Watford har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Leicester har ordinarie backen Chilwell avstängd och har backarna Morgan och Simpson och mittfältaren James borta. Watford har backarna Kaboul, Chalobah och Hoban och mittfältarna Hughes, Cleverly och Kiko borta och har frågetecken för backen Britos.

Leicester kommer med fyra raka utan förlust och fyra raka nollor i defensiven. Hade omspel i FA-Cupen i veckan och där tränaren roterade en del i startelvan, så att laget har sina flesta stjärnor utvilade till detta möte. Watford fortsätter att blanda sina resultat, men har svajat på bortaplan på sistone med fyra raka förluster. Laget ligger förvisso på en stabil tiondeplats, men har bara sex poäng ner till nedflyttningsplats och det kan göra laget lite extra nervösa framöver. Leicester är en bra favorit här på hemmaplan och så länge inte ettan går över 70% så behövs det ingen gardering på de större systemen.

6. Stoke – Huddersfield 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Hudds har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Stoke har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Stoke 18, 5 5 13, 23-50 20 poäng. Hudds 14, 6 6 11, 19-39 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke en vinst och Hudds har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Stoke har frågetecken för backarna Shawwcross, Stafylidis. Johnson och Pieters. Hudds har anfallarna Scannell, Kachunga och Quaner borta och har frågetecken för backen Cranie och mittfältaren Gorenc-Stankovic. 

Stoke har fått in en ny tränare, Lambert. Kan ge en liten boost här för laget. Stoke har fyra raka förluster med målskillnaden 2-11. vinner och förlorar varannan match på hemmaplan för stunden och har inte alls varit lika svårslagna på hemmaplan som brukligt. Hudds har sakta halkat ner i tabellen och är nu bra fyra poäng framför Stoke. Laget har fem raka utan vinst i ligan. Men har förbättrat bortaspelet lite med en förlust på de fyra senaste. På de mindre systemen så kan det räcka med 1x. Men Stoke är en dålig favorit som är i fara och i dagsläget så är lagen jämna.

7. West Ham – Bournemouth 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har sex raka utan förlust. Bournemouth har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har fem raka utan vinst.

Liga placering: West Ham 11, 6 7 10, 29-41 25 poäng. Bournemouth 13, 6 6 11, 24-35 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham tre vinster och Bournemouth har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: West Ham har mittfältarna Holland och Fernandes och anfallaren Sakho borta och har frågetecken för backarna Reid och Fonte, mittfältaren Antonio och anfallaren Carroll. Bournemouth har backarna Mings och Wiggins och anfallarna Defoe och Grabban borta och har frågetecken för mittfältaren Stanislas och anfallaren King.

West Ham gick vidare efter förlängning i omspelsmatchen mot Shrewsbury i veckan och kan var lite slitna. Laget har nu sex raka utan förlust, men bara en vinst under ordinarie tid på hemmaplan på de fyra senaste. Bournemouth åkte ur FA-Cupen efter omspel och förlust mot topplaget Wigan som håller till i League 1, hela 0-3 blev det, förvisso så vilades åtta ordinarie spelare. Till detta möte så är startelvan som vann mot Arsenal senast tillbaka. På bortaplan så har laget sju raka utan vinst. Det blir ofta målrikt mellan dessa lag och senast i december blev det3-3. West Ham ska vara favoriter, men om Bournemouth kan vinna över Arsenal så kan de lika gärna skrälla här också.

8. Bolton – Ipswich X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Ipswich har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Bolton 21, 6 7 14, 25-45 25 poäng. Ipswich 12, 12 3 12, 40-39 39 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich fyra vinster och två oavgjorda. Bolton har tre raka kryss på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bolton har mittfältarna Henry och Pratley borta. Ipswich har viktiga backen Spence avstängd och har mittfältaren Huws borta. 

Bolton är fortfarande kvar i botten, men har ryckt upp sig och just nu så vinner eller förlorar laget sina matcher. Har en förlust på de åtta senaste på hemmaplan i ligan. Ipswich vann mot Leeds senast efter en period med sex raka utan vinst. Har på bortaplan en vinst på de sju senaste och tre raka förluster. Ipswich brukar vinna hemma och kryssa borta mot Bolton och jag chansar att det blir fjärde raka krysset för lagen. Krysset är en bra chansspik och även en värdespik, men om man ska utse någon favorit här så håller jag Ipswich som det bättre laget.

9. Leeds – Millwall 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Millwall har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Millwall har fem raka utan vinst.

Liga placering: Leeds 7, 13 4 10, 37-29 43 poäng. Millwall 16, 7 10 10, 29-30 31 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var. Leeds har fem raka vinster på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Leeds har de ordinarie mittfältarna Alonso och O´Kane avstängda. Millwall har mittfältaren Ferguson borta.

Leeds fortsätter med sina formtoppar och formsvackor, nu är laget inne i en period med fyra raka utan vinst och uttåg i FA-Cupen. Laget har även gått mållösa i tre av dessa fyra matcher. Men på hemmaplan så är det lite tvärtom med fem raka utan förlust. Millwall fortsätter med att ta poäng hemma och inte vinna på bortaplan, laget har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. Båda lagen vinner sina hemmamöten och nån gång måste de spela oavgjort igen mot varandra. Leeds är en bra spik på de mindre systemen, men med tanke på formen hos Leeds så ska krysset med i denna hatmatch. på de större systemen. Det är oftast målsnålt mellan dessa lag.

10. Norwich – Sheffield United 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Sheff United har två vinster och en förlust på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Norwich har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff United har en vinst och två förlust på de fem senaste.

Liga placering: Norwich 13, 10 7 10, 27-31 37 poäng. Sheff United 6, 13 4 10, 40-31 43 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich fyra vinster och Sheff United har två vinster. Norwich har fem raka vinster på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Norwich har mittfältarna Jarvis och Trybull borta och har frågetecken för mittfältaren Thompson. Sheff United har mittfältaren Coutts, backen Freeman och anfallaren Brooks borta och har frågetecken för anfallaren Evans.

Norwich är i bra form med sex raka utan förlust under ordinarie tid, laget förlorade förvisso mot Chelsea i veckan efter straffar. Frågan är om laget orkar ställa om efter den tunga förlusten. Norwich behöver vinna här för att inte hamna för långt efter playofflagen, men är inget stabilt hemmalag som bara går ut och vinner. Nykomlingen Sheff United håller sig kvar på en playoffplats, men vid poäng tapp här så kan laget hamna utanför. Sheff United spelar sällan kryss på bortaplan, men har en del oavgjorda resultat på slutet. 1x ska räcka väldigt långt här.

11. Queens Park Rangers – Middlesbrough 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har två vinster och två förluster på de sex senaste. Boro har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: QPR 14, 8 9 10, 31-37 33 poäng. Boro 9, 12 5 10, 35-27 41 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: QPR har mittfältaren Cousins och anfallaren Smyth borta och har frågetecken för backen Baptiste. Boro har inga spelare borta.

QPR är laget som inte går att lita på, kan vinna mot topplagen för att sen förlora mot bottenlagen och även League 1 lag i FA-Cupen. Laget har en vinst på de sex senaste hemmamatcherna. Boro antingen vinner eller förlorar just nu, har två raka vinster på bortaplan efter tre raka förluster. Kan vid en vinst här komma ikapp playofflagen. Boro är en tänkbar spik på de mindre systemen. Den som har råd hel garderar på de större systemen.

12. Reading – Brentford 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har en vinst och två förluster på de sex senaste. Brentford har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Reading har två vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Brentford har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Reading 18, 7 8 12, 30-35 29 poäng. Brentford 11, 10 10 7, 41-35 40 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading två vinster och Brentford har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Reading har backen McShane, mittfältarna Obita, Quinn och Swift och anfallaren Mendes borta och har frågetecken för mittfältarna Smith och Harriott. Brentford har frågetecken för backarna Egan och Dalsgaard.

Reading gick vidare i FA-Cupen efter omspel mot League 2 laget Stevenage, men i ligan så har laget ligans sämsta formkurva. Laget är även ett av ligans sämsta hemmalag. Brentford är i bra form med fyra vinster på de fem senaste ligamatcherna. Formen på bortaplan är lite sämre med en vinst på de fem senaste. Laget kan komma ikapp playofflagen vid en vinst här. Om man jämför lagens målskillnad på de fem senaste ligamatcherna så har Reading 2-7 och Brentford har 8-5. ska vi chansa med 1-2 som resultat här. 

13. Sunderland – Hull 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sunderland har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Hull har en vinst och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sunderland har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Sunderland 24, 4 10 13, 29-47 22 poäng. Hull 20, 5 10 12, 39-44 25 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sunderland har ordinarie mittfältaren Ndong avstängd och har mittfältarna Watmore, Williams, Gibson och McGeady borta och har frågetecken för backen Kone och mittfältaren Rodwell. Hull har backen Odubajo och mittfältaren Weir borta och har frågetecken för backarna Kingsley och Mazuch, mittfältaren Mason och anfallarna Grosicki och Hernandez.

Två gamla Premier League lag som nu ligger i farozonen att åka ur Championship. Sunderland är återigen sist i ligan. Laget har tre raka förluster och har gått mållösa i fyra av de fem senaste. Laget har fortfarande bara en vinst på hemmaplan denna säsong. Hull är bara tre poäng före, men på rätt sida av nedflyttningsstrecket. Men formen är sämre än Sunderland, sex raka utan vinst i ligan. Laget har en vinst på bortaplan i ligan och sex raka utan vinst i ligan. Ett öppet möte där jag håller Hull som favoriter trots bortaplan. Den som har råd tar med alla tecknen.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com