Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-02

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Det är ligaomgång igen för Premier League och Championship och nu när ligan har vänt på spelschemat så börjar vi hitta vilka lag som kommer att vara i toppen, mitten och botten av ligorna. Det finns några starka favoriter på kupongen, men i övrigt så är det ovisst och det kan bli en del skrällar denna gång och en bra utdelning på 13 rätt. Det är återigen 13 mille i jackpot!

Omgångens bästa favorit är formstarka Tottenham som spelar hemma mot formsvaga Everton.
Omgångens bästa värdespik är topplaget Derby som spelar borta mot bottenlaget Birmingham.
Omgångens chansspik är krysset mellan det hårt skadedrabbade Palace som spelar hemma mot formsvaga Burnley.
Omgångens bästa skräll är jumbon Swansea som spelar borta mot Newcastle som har sju raka utan vinst på hemmaplan i ligan.
Omgångens drag är tvåan på Preston som spelar borta mot hemmastarka Millwall. Preston är defensivt starka och är svårslagna på bortaplan.
Omgångens favorit som är i fara är bottenlaget West Brom som spelar hemma mot Brighton. Två jämna lag där Brighton har lite bättre form.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärden. Jag lägger ut ett större system med 576 raders, två helgarderingar och sex halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 2!

1. Tottenham – Everton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tottenham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Everton har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Tottenham har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Everton har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Tottenham 5, 12 5 5, 42-21 41 poäng. Everton 9, 7 6 9, 25-34 27 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Tottenham tre vinster och tre oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Tottenham har de ordinarie backarna Alderweireld och Rose borta. Everton har backarna Baines, Keane och Mori borta och har frågetecken för målvakten Stekelenburg, backen Coleman och mittfältaren Gueye.

Tottenham är i bra form igen och gick även enkelt vidare i FA-Cupen senast. Anfallaren Kane är i fortsatt storform. Laget är svårslagna på hemmaplan. Everton är ur form igen och åkte ur FA-cupen efter att har förlorat derbyt mot Liverpool. Laget har börjat värva in nya spelare och några kan kanske göra debut här. Laget har bara en vinst på bortaplan i ligan. Tottenham är det klart bättre laget här och är en bra favorit att spika.

2. Chelsea – Leicester 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har sex raka utan förlust. Leicester har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Chelsea har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Chelsea 3, 14 4 4, 41-16 46 poäng. Leicester 8, 8 6 8, 34-32 30 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chelsea fyra vinster och Leicester har en vinst. Chelsea har sju raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Chelsea har frågetecken för backen Rahman och mittfältaren Barkley. Leicester har de ordinarie backarna Morgan och Simpson borta och har frågetecken för viktiga anfallaren Vardy.

Chelsea har ett tufft spelschema just nu och med liga och två cupspel. Kommer från tre raka kryss och två raka o-o matcher. Leicester kommer också från en 0-0 match, League 1 laget Fleetwood gjorde en kanonmatch i FA-Cupen. Laget har nu tre raka utan vinst på bortaplan. Chelsea har fyra raka vinster mot Leicester och den femte kommer här. Ettan är en bra värdespik så länge den inte överstiger 76%.

3. Crystal Palace – Burnley X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har två vinster och två förluster på de sex senaste. Burnley har sex raka utan vinst. 

5 senaste hemma matcherna: Palace har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har fem raka utan vinst.

Liga placering: Palace 14, 5 7 10, 20-33 22 poäng. Burnley 7, 9 7 6, 19-19 34 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace en vinst och Burnley har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Palace har de ordinarie backarna Dann och Sakho och mittfältaren Puncheon borta och har frågetecken för backen Ward, mittfältarna Schlupp, Townsend och Loftus-Cheek och anfallaren Wickham. Burnley har mittfältarna Brady och Arfield borta och har frågetecken för backen Ward, anfallaren Wood och förstemålvakten Heaton.

Palace vann i ligan senast borta mot Southampton och följde upp det med att förlorar i FA-Cupen mot Brighton. Laget fick två nya skador i den matchen och har nu flera ordinarie spelare borta till detta möte. Burnley åkte på en stortorsk i FA-Cupen mot Man City och har nu sex raka utan vinst. Burnley har tre raka vinster mot Palace. Även om bortaformen hos Burnley är svag så är laget fortsatt svårslagna på bortaplan i ligan och spelar ofta oavgjort. Palace ska vara mini favoriter här, men det är ett jämnt och målsnålt möte som väntas och krysset är en bra chansspik, till 27%, på de större systemen ska ettan med först.

4. Huddersfield – West Ham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har två vinster och en förlust på de sex senaste. West Ham har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Hudds 11, 6 6 10, 18-35 24 poäng. West Ham 15, 5 7 10, 25-40 22 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång, 2-0 till West Ham.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hudds har mittfältaren Billing och anfallaren Kachunga borta och har frågetecken för mittfältaren Gorenc-Stankovic. West Ham har backarna Fonte, Byram  och Cresswell, mittfältarna Holland och Fernandes och anfallarna Sakho och Arnautovic borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Antonio.

Hudds fick äntligen vinna igen, men det var mot bottenlaget Bolton från Championship i FA-Cupen. Laget har tre raka utan vinst på hemmaplan. West Ham har ryckt upp sig i ligan, men fick bara 0-0 mot League 1 laget Shrewsbury i FA-Cupen senast. Laget har fyra raka utan vinst på bortaplan och bara en vinst i ligan. Hudds ska vara favoriter på hemmaplan här i det annars jämna mötet. Spelvärdet finns på krysset  till 29%.

5. Newcastle – Swansea 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Swansea har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Newcastle 13, 6 4 12, 20-30 22 poäng. Swansea 20, 4 4 14, 13-34 16 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle två vinster och Swansea har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Newcastle har backarna Games, Mbemba och Lejune, anfallaren Mitrovic och reservmålvakten Elliot. Swansea har viktiga backen Naughton avstängd och har backen Rangel och anfallaren Abraham borta och har frågetecken för mittfältarna Ki och Britton.

Newcastle är i hyfsad form igen och vann i FA-Cupen mot League 2 laget Luton, det var laget första vinst på åtta matcher på hemmaplan. Swansea fick med sig 0-0 borta mot ligaledarna i Championship Wolves. Men ligger fortfarande sist i ligan och måste börja ta poäng om laget ska hålla sig kvar. Newcastle ska vara knappa favoriter här men är en favorit i fara i detta bottenmöte. Spelvärdet finns på x2.

6. Watford – Southampton X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Southampton har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Watford 10, 7 4 11, 31-40 25 poäng. Southampton 17, 4 8 10, 21-32 20 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford en vinst och Southampton har tre vinster. Watford har fyra raka utan vinst på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Watford har backarna Kaboul, Chalobah och Hoban och mittfältaren Kiko borta och har frågetecken för mittfältaren Hughes och backen Britos. Southampton har backen Soares, mittfältaren Pied och anfallaren Austin borta och har frågetecken för backen Hoedt.

Båda lagen gick vidare i FA-Cupen mot Championship motstånd. I ligan har lagen ligans sämsta formkurvor just nu. Watford har flera ordinarie spelare borta och har haft det en längre tid nu. Southampton har nio raka utan vinst i ligan och bara en vinst på bortaplan i ligan. Watford ska vara favoriter här på hemmaplan, men Southampton är det bättre laget i grunden. Krysset är en rolig chansspik till 28% men ettan ska med tidigt på kupongen som gardering.

7. West Bromwich – Brighton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Brighton har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Brom har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Brighton har fem raka utan vinst.

Liga placering: West Brom 19, 2 10 10, 16-30 16 poäng. Brighton 12, 5 8 9, 17-27 23 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång, Brighton vann med 3-1.

Skador/Avstängningar/frånvaro: West Brom har backarna Gibbs och Evans och mittfältaren Chadli borta och har frågetecken för mittfältaren Morrison. Brighton har anfallarna Ayunga och Brown och backen Schelotto borta och har frågetecken för mittfältaren Sidwell.

West Brom fick vinna igen och nya tränaren Pardew tog sin första vinst, det krävdes League 2 laget Exeter för att vinna. Men laget har fortfarande över tio raka utan vinst på hemmaplan. Brighton vann också i FA-Cupen, när Palace besegrades med 2-1. Laget har nu gjort fyra mål på två matcher efter att ha gått mållösa i två matcher. Men i bortaspelet så går det klart sämre med fem raka utan vinst och en målskillnad på 0-7. West Brom är ligans näst sämsta hemmalag och att laget då är streckade på 51% är en gåta för mig. Brighton borde vara lite av minifavoriter här istället. 

8. Barnsley – Wolverhampton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Barnsley har en vinst och två förluster på de sex senaste. Wolves har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Barnsley har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Wolves har fem raka utan  förlust.

Liga placering: Barnsley 19, 6 8 12, 27-37 26 poäng. Wolves 1, 19 4 3, 50-20 61 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Barnsley två vinster och Wolves har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Barnsley har frågetecken för anfallaren Hedges. Wolves har ordinarie backarna Vinagre och Batth avstängda och har reservmålvakten Ikeme borta och har frågetecken för backen Ofuso-Ayeh och anfallaren Mason.

Barnsley åkte ur FA-Cupen efter 1-4 mot Millwall. I ligan så har laget tre raka utan förlust och fem raka utan vinst på hemmaplan. Wolves fick bara 0-0 hemma mot Swansea i FA-Cupen. Men formkurvan är ändå väldigt stark och laget är redan tolv poäng före tvåan i ligan. Laget har nu två backar avstängda och det kan oroa lite i det defensiven. Wolves är en bra favorit, men kan vara slitna och Burnley kan kämpa till sig ett kryss här. X2 blir som en helgardering här.

9. Birmingham – Derby 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Derby har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Derby har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Birmingham 23, 6 5 15, 15-35 23 poäng. Derby 2, 14 7 5, 41-23 49 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Birmingham en vinst och Derby har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Birmingham har anfallaren Vassell borta och har frågetecken för backen Jenkinson och förstemålvakten Kuszczak. Derby har frågetecken för mittfältarna McAllister, Ledley och Johnson.

Birmingham har nu tre raka vinster efter 1-0 vinsten i FA-Cupen mot bottenkollegan Burton och även tre raka nollor. Nu kommer ligans formstarkaste lag på besök. Derby slet länge mot Man United i FA-Cupen men fick se sig besegrade med 0-2. I ligan går laget riktigt bra och är även mycket svårslagna på bortaplan. Så länge tvåan håller sig under 65 % så är det kupongen bästa värdespik.

10. Bristol City – Norwich 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Norwich har två vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Bristol C 4, 13 8 5, 40-31 47 poäng. Norwich 13, 9 7 10, 26-31 34 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bristol C en vinst och Norwich har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bristol C har anfallaren Djuric borta och har frågetecken för mittfältaren O´Dowda. Norwich har mittfältarna Stiepermann, Jarvis och Reed borta och har frågetecken för mittfältaren Thompson.

Bristol C har nu fyra raka förluster, men har även haft ett tufft spelschema med cupmatcher mot Watford och Man City på slutet. Bristol C kan vara slitna här och kan kanske vila några spelare, men är svårslagna på hemmaplan. Norwich stod för en riktigt bra insats mot Chelsea i FA-Cupen då laget fick med sig 0-0 på hemmaplan och med vinsten i ligan senast så gör det att självförtroendet har växt. Laget har nu fyra rak utan förlust. När lagen möttes i höstas så blev 0-0 och det är inte helt otänkbart att det blir ett liknande resultat denna gång. Bristol C är det bättre laget i grunden och är en bra spik på de mindre systemen. Men krysset kan vara värt att ta med i slutändan.

11. Ipswich – Leeds 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Leeds har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leeds har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Ipswich 12, 11 3 12, 39-39 36 poäng. Leeds 6, 13 4 9, 37-28 43 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich två vinster och Leeds har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Ipswich har ordinarie backen Spence avstängd och har mittfältaren Huws borta. Leeds har ordinarie mittfältaren Alonso avstängd och har frågetecken för mittfältaren Dallas.

Ipswich resultat har varit som en jojo denna säsong, nu är formen på väg ner igen. Laget förlorade hemma mot Sheff United i FA-Cupen och har nu sex raka utan vinst. Ipswich är svårslagna på hemmaplan, men har nu två raka förluster. Leeds stod för ett praktfiasko i FA-Cupen efter att ha förlorat mott mittenlaget Newport som håller till i League 2. Laget har nu tre raka utan vinst och två raka förluster på bortaplan. Leeds har ännu inte kryssat på bortaplan i ligan. Ett öppet möte där Ipswich måste helst vinna för att komma ikapp just Leeds bland annat och Leeds har inte råd att tappa poäng då laget har sista playoffplatsen just nu. Spelvärdet finns på krysset till 26%.

12. Middlesbrough – Fulham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Fulham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har tre vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Fulham har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Boro 8, 12 5 9, 35-26 41 poäng. Fulham 10, 10 9 7, 39-34 39 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Boro har tio raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Boro har inga spelare borta. Fulham har mittfältaren Ayite borta.

Boro är på gång igen i ligan och vann nu senast även i FA-Cupen mot Sunderland. Laget har nu tio raka utan att ha spelat oavgjort. Laget är nu bara två poäng bakom Leeds i ligan. Fulham har faktiskt bättre form än Boro i ligan, men laget förlorade i FA-Cupen senast då Southampton blev för svåra. Fulham är två poäng bakom Boro och kan vid vinst här gå förbi. Ett viktigt möte för båda lagen som har som målsättning att hamna på en playoffplats minst. Första mötet slutade 1-1 och det ser ut att bli lika jämnt även denna gång. 1x ska ändå räcka långt här.

13. Millwall – Preston 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Preston har tre vinster och en förlust på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Millwall har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Preston har fem raka utan förlust.

Liga placering: Millwall 15, 7 9 10, 28-29 30 poäng. Preston 29 10 10 6, 30-26 40 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Millwall har mittfältaren Ferguson borta. Preston har anfallaren Maguire borta.

Hemmastarka Millwall vann igen på hemmaplan då Barnsley kördes över med 4-1 i FA-Cupen. Laget har nu sex raka utan förlust på hemmaplan och bra tre förluster denna säsong. Preston körde över League 2 laget Wycombe med 5-1 i FA-Cupen senast. Laget har nu sex raka utan förlust på bortaplan. Preston har bara tre förluster på bortaplan i ligan denna säsong och är svårslagna. Kan vid vinst komma ikapp lagen på playoffplatserna. Mötet i höstas slutade 0-0 där Preston var det bättre laget. Ett ovisst möte som kan sluta hur som helst, den som har råd helgarderar. Spelvärdet finns klart på tvåan här till 25% och skulle kunna vara en roliga spik på de mindre systemen.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-01-20 11:30
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår