Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-01

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-864 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Det är FA-Cupen som gäller hela helgen, och även på Stryktipset. Det tredje omgången och det är alltid några favoriter som inte vinner sina matcher, men de flesta av de största favoriterna vinner sina matcher, speciellt de från Premier League. Det ska tänkas på att vissa lag har haft ett väldigt tufft spelschema under senaste månaden och kan komma att vila några ordinarie spelare här och sen finns det vissa lag som prioriterar ligan före cupen, speciellt de lag som ligger i botten av sina ligor. Så håll kolla på vilka lag som kommer att spela med en del reserver innan ni lämnar in, kan vara avgörande i slutändan.

Omgångens bästa favorit är oslagbara Man City som möter Burnley hemma.
Omgångens bästa värdespik är Chelsea som spelar borta mot mittenlaget Norwich från Championship.
Omgångens chansspik är Burton som spelar borta mot Birmingham, två lag som sällan vinner.
Omgångens bästa skräll är serieledarna från League 1 Wigan som spelar borta mot Premier League laget Bournemouth.
Omgångens drag är krysset mellan topplaget Villa från Championship som spelar mot Peterborough från League 1 som oftast gör mål i sina matcher.
Omgångens favorit som är i fara är  Premier League laget Watford som har en usel formkurva och som nu möter topplaget Bristol C från Championship.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärden. Jag lägger ut ett större system med 864 raders, tre helgarderingar och fem halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 1!

1. Norwich – Chelsea 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Chelsea har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Chelsea har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Norwich 13, 9 7 10, 26-31 34 poäng. Chelsea 3, 14 4 4, 41-16 46 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chelsea fem vinster och en oavgjord. Norwich har tre raka förluster och fem raka utan vinst på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Norwich har reservmålvakten Mattews och mittfältarna Thompson, Jarvis, Stiepermann och Reed borta. Chelsea har frågetecken för backarna Luiz och Rahman och mittfältaren Musonda.

Norwich är ett mittenlag i Championship, har en hyfsad form med tre raka utan förlust. Norwich blandar resultaten på hemmaplan, men har i alla fall gjort mål i fem raka hemmamatcher. Chelsea kommer från ett tufft derby mot Arsenal och kan tänkas vila några ordinarie spelare här. Formen är bra med sju raka utan förlust, men bortaspelet har hackat lite på slutet med en vinst på de fem senaste. Har väldigt svårt att se hur Norwich ska vinna här och så länge Chelsea står under 75% så är det en av kupongens bästa värdespik. 

2. Aston Villa – Peterborough 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har två vinster och två förluster på de sex senaste. Peterborough har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Peterborough har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Villa 5, 12 8 6, 38-24 44 poäng. Peterborough 8, 11 6 9, 43-37 39 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång i en träningsmatch som Villa vann med 3-0.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Villa har anfallarna Kodjia och Agbonlahor och mittfältaren Lyden borta och har frågetecken för de ordinarie backarna Samba och Terry, mittfältarna Lansbury, Whelan och Green och anfallaren Onomah. Peterborough har ordinarie mittfältaren Edwards borta och har frågetecken för viktiga backen Baldwin.

Villa är tillbaka i toppen efter en viss tids svacka, körde över topplaget Bristol C med 5-0 senast. Har fem raka utan förlust på hemmaplan och har hållit nollan i tre av dessa. Peterborough ligger åtta i League 1 och jagar en playoffplats. Efter fyra raka vinster så har laget nu två raka utan vinst. Laget är svårslaget även på bortaplan och det är väldigt sällan Peterborough går mållösa. Att Villa ska vara stora favoriter här råder ingen tvekan om, men spelvärdet finns på krysset till 18%.

3. Birmingham – Burton 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Burton har tre vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burton har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Birmingham 23, 6 5 15, 15-35 23 poäng. Burton 22, 6 6 14, 20-43 24 poäng.

Inbördes möten: På de fyra mötena som lagen spelat så har Burton fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Birmingham har anfallaren Vassell och förstemålvakten Kuszczak borta och har frågetecken för ordinarie backen Jenkinson. Burton har anfallaren Boyce borta och har frågetecken för mittfältaren Lund.

Två bottenlag i Championship som möts. Birmingham har nu två raka vinster och två raka utan insläppt mål och lämnade jumboplatsen. Burton har också ryckt upp sig lite på slutet, två raka utan förlust och två raka utan insläppt mål. På bortaplan så har Burton två raka vinster. Inget av dessa lag vill spela denna match just nu, för all koncentration ligger på ligaspelet och ett oavgjort resultat är med omspel skulle vara en katastrof för båda lagen. Det är ett öppet möte och det göra att tvåan till 27% är en bra chansspik på de mindre systemen, på de större systemen ska krysset med. Birmingham är en favorit i fara här, just nu.

4. Blackburn – Hull 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har sex raka utan förlust. Hull har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Hull har fem raka utan vinst.

Liga placering: Blackburn 3, 14 7 4, 45-23 49 poäng. Hull 21, 5 9 12, 39-44 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Blackburn har mittfältarna Lenihan och Gladwin och ordinarie anfallaren Chapman borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Conway och de ordinarie anfallarna Nuttall och Antonsson. Hull har mittfältarna Mason och Weir, backarna Odubajo och Mazuch och anfallaren Hernandez borta och har frågetecken för backen Kingsley och anfallarna Grosicki och Keane.

Blackburn är trea i league One och är i riktigt bra form, har inte förlorat under ordinarie tid sen 14 september. Laget snittar över 2 mål per match, men håller även sällan nollan. Räkna med ett taggat Blackburn här på hemmaplan. Hull har stora problem i Championship och kommer med fyra raka utan vinst och har gått mållösa i tre av dessa. Laget har fem raka utan vinst på bortaplan med målskillnaden 3-8. Med tanke på Hulls kris i ligan så kan laget vila några ordinarie spelare här. Blackburn ska vara favoriter här och 1x ska räcka väldigt långt.

5. Bolton – Huddersfield 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Hudds har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Hudds har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Bolton 20, 6 7 13, 25-43 25 poäng. Hudds 11, 6 6 10, 18-35 24 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bolton två vinster och Hudds har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bolton har mittfältarna Henry och Pratley och backen Taylor borta och har frågetecken för mittfältarna Karacan och Noone. Hudds har mittfältarna Billing och Gorenc-Stankovic och anfallaren Kachunga borta.

Bolton var länge i botten av Championship, men har nu hittat formen och har två raka 1-0 vinster och tre vinster på de fyra senaste. Laget har även sju raka utan förlust på hemmaplan. Laget har anfallaren Madine i mål form. Hudds är kvar i mitten av tabellen i Premier League som nykomlingar, men kommer med fyra raka utan vinst. Det är bortaspelet som varit stora problemet, en vinst på de tio senaste. Med tanke på att Hudds ligger i mitten i ligan så kan laget satsa på cupen. Hudds ska vara det bättre laget här och tvåan är en bra värdespik till 39%. 

6. Bournemouth – Wigan 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Wigan har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka utan förlust.

Liga placering: Bournemouth 15, 5 6 11, 22-34 21 poäng. Wigan 1, 17 5 3, 50-12 56 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bournemouth tre vinster och Wigan har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bournemouth har backarna Mings och Smith, mittfältarna Stanislas och Fraser och anfallarna King och Defoe borta och har frågetecken för backen Wiggins. Wigan har backen Morgan, mittfältaren MacDonald och reservmålvakten Jones borta.

Bournemouth håller sig precis ovanför bottenlagen i Premier League, kommer med tre raka utan förlust och målsnittet på de sex senaste matcherna är 3,20. Laget vann senast på hemmaplan efter fyra raka utan vinst. Det är ovisst om laget kommer att vila några ordinarie spelare till detta möte. Wigan åker jojo mellan Championship och League 1, leder nu League 1 och ser ruskigt starka ut både offensivt och defensivt. Formkurvan är nio raka utan förlust och har fyra raka nollor. På bortaplan så har laget sju raka utan förlust. Att Bournemouth ska vara favoriter här som Premier League lag mot ett League 1 lag är ingen tvekan om, men det är en favorit i fara och spelvärdet finns på x2.

7. Fulham – Southampton 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Southampton har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Southampton har fem raka utan vinst.

Liga placering: Fulham 10, 10 9 7, 39-34 39 poäng. Southampton 17, 4 8 10, 21-32 20 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham en vinst och Southampton har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Fulham har inga spelare borta. Southampton har anfallaren Austin och backen Soares borta.

Fulham är ett av de lagen som har bäst formkurva i Championship. Laget gjorde flest mål förra säsongen i Championship och nu på slutet så har den målformen hittat tillbaka, tolv mål på de fyra senaste. På hemmaplan så har laget nu fyra raka vinster. För Premier League laget Southampton är det tvärtom, nio raka utan vinst och åtta raka utan vinst på bortaplan. Här borde Fulham vara större favoriter än 37% och är en tänkbar spik på de mindre systemen, 1x blir nästan som en helgardering här.

8. Ipswich – Sheffield United 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Sheff United har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff United har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Ipswich, 12, 11 3 12, 39-39 36 poäng. Sheff United 7, 13 3 10, 40-31 42 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich två vinster och Sheff United har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Ipswich har mittfältaren Huws borta. Sheff United har mittfältaren Coutts, anfallaren Evans och backen Freeman borta och har frågetecken för anfallaren Brooks.

Ipswich har ett av Championships sämsta formkurvor med fem raka utan vinst, men det är bortaspelet som är den största boven för på hemmaplan så har laget en förlust på de fem senaste och den kom senast. Sheff United har egentligen inte så mycket bättre form än Ipswich, en vinst på de åtta senaste. På bortaplan så har laget tre raka utan vinst. Det positiva för Sheff United är att laget har Championships bästa målgörare med 15 mål. En oviss match som kan sluta hur som helst, antingen chansspikar man krysset till 29% eller helgarderar.

9. Manchester City – Burnley 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har sex raka utan förlust. Burnley har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Burnley har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Man City 1, 20 2 0, 64-13 62 poäng. Burnley 7, 9 7 6, 19-19 34 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City fyra vinster och Burnley har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man City har mittfältaren Foden, anfallaren Jesus och backarna Mendy och Walker borta och har frågetecken för backen Kompany. Burnley har mittfältarna Brady och Arfield borta och har frågetecken för backen Ward, anfallaren Wood och förstemålvakten Heaton.

Man City fortsätter att vägra förlora, 0-0 mot Palace var en liten plump i protokollet ,men 3-1 senast mot Watford visade laget upp sig igen. Eftersom laget leder ligan så överlägset så behöver laget inte vila några stjärnor. Burnleys framgångar börjar försvinna nu efter fem raka utan vinst och har tappat jakten på Europaplatserna i ligan och det gör att laget kan gå för fullt här i cupen. Laget har tre raka kryss på bortaplan och fyra raka utan vinst. Det går inte gå emot Man City här, spelar hemma och är kupongens klart bästa favorit att vinna.

10. Millwall – Barnsley 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har två vinster och två förluster på de sex senaste. Barnsley har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Barnsley har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Millwall 15, 7 9 10, 28-29 30 poäng. Barnsley 19, 6 8 12, 27-37 26 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall en vinst och Barnsley har fem vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Millwall har mittfältaren Ferguson borta. Barnsley har anfallaren Hedges borta.

Millwall håller sig precis ovanför bottenlagen i Championship och det tack vare lagets starka hemmaspel. Formen är ojämn med två vinster, två oavgjorda och två förluster. Men på hemmaplan så är det fem raka utan förlust. Barnsley vann bottenmötet mot Sunderland senast och det var lagets första vinst på två månader. Barnsley vann detta möte i ligan för tre månader sedan med 3-1 och är ett av få lag som vunnit borta mot Millwall. Även här en oviss match där man antingen kan chansspika krysset till 27% eller så helgarderar man.

11. Queens Park Rangers – Milton Keynes Dons 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har två vinster och två förluster på de sex senaste. MK Dons har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: MK Dons har fem raka utan vinst.

Liga placering: QPR 17, 7 9 10, 25-36 30 poäng. MK Dons 19, 7 8 11, 28-38 29 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR två vinster och Mk Dons har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: QPR har frågetecken för backen Perch. MK Dons har frågetecken för ordinarie backen Brittain. 

QPR fick äntligen vinna igen efter att man besegrat topplaget Cardiff med 2-1 på hemmaplan. Innan hade laget en vinst på de tio senaste. MK Dons ligger precis ovanför bottenlagen i League 1 och har en vinst på de sju senaste. Laget har fem raka utan vinst och en vinst på de tio senaste bortamatcherna. Det är två lag som är ur form och ligger i nära botten av sina ligor, men det skiljer ändå nästan 24 placeringar mellan lagen och QPR är en bra värdespik till 62% på hemmaplan i detta miniderby. 

12. Watford – Bristol City x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Bristol C har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har en vinst och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Bristol C har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Watford 10, 7 4 11, 31-40 25 poäng. Bristol C 4, 13 8 5, 40-31 47 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Watford har backarna Kaboul, Chalobah, Cathcart och Hoban och mittfältaren Kiko borta och har frågetecken för backen Britos, mittfältaren Hughes och anfallaren Success. Bristol C har anfallaren Djuric och mittfältaren O´Dowda borta.

Watford är verkligen inne i en svacka och börjar närma sig bottenstriden i ligan, laget har nu en vinst på de nio senaste. Det positiva för laget är de nästan alltid gör mål framåt. Bristol C hårds spelschema börjar märkas på laget och formen, två raka förluster nu och senast blev det 0-5 mot Villa. Det ska sägas att båda förlusterna kommit mott topplag, men efter vinsten mot Man United i ligacupen så har det hackat lite. Laget förlorar sällan på bortaplan och gör ofta mål. Watford har skadeproblem i truppen och är i dålig form så det gör laget till en favorit i fara och spelvärdet finns på x2 och jag håller Bristol C som knappa favoriter här.

13. Wolverhampton – Swansea 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har sex raka utan förlust. Swansea har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Wolves har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Swansea har en vinst och fyr förluster på de fem senaste.

Liga placering: Wolves 1, 19 4 3, 50-20 61 poäng. Swansea 20, 4 4 14, 13-34 16 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wolves en vinst och Swansea har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Wolves har backen Ofuso-Ayeh, reservmålvakten Ikeme och anfallaren Mason borta. Swansea har de ordinarie anfallarna Abraham och Bony borta och har frågetecken för de ordinarie mittfältarna Ki och Britton.

Dessa lag ser ut att byta plats till nästa säsong i dagsläget. Wolves ångar på i toppen av Championship och har nu tolv raka utan förlust i ligan. På hemmaplan så har laget tio raka utan förlust med nio vinster. Swansea har det jobbigt i Premier League som jumbo och med tretton mål framåt så förstår alla vad problemet är. Det blir inte bättre att två av lagets ordinarie anfallare är borta. Lagen vann sin senaste bortamatch efter sju raka förluster. Wolves ska vara favoriter här och är en tänkbar spik på de mindre systemen. Spelvärdet finns på krysset till 24% och 1x blir nästan som en helgardering här.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-01-06 10:51 (senast ändrad 2018-01-12 23:02)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår