Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2017-52

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Veckans kupong består av sju Premier League matcher och sex matcher från Championship. Det är ännu en gång 13 mille i jackpot. Det är sista stryktipset detta år och på förhand så finns det fyra starka spikar på kupongen, men resten av matcherna kan det skrälla i.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Chelsea som möter ett Stoke som har fem raka utan vinst på bortaplan.
Omgångens bästa värdespik är formstarka Leeds som spelar borta mot jumbon Birmingham.
Omgångens chansspik är krysset mellan topplagen Middlesbrough och Aston Villa.
Omgångens bästa skräll är Brighton som spelar borta mot Newcastle, ett Newcastle som har fem raka förluster på hemmaplan.
Omgångens drag är x2 mellan formsvaga Hull hemma mot ett Fulham som kan vara på gång.
Omgångens favorit som är i fara är formsvaga Watford som spelar hemma mot jumbon Swansea, Swansea har ny tränare och det kan kanske ge en positiv effekt direkt.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärden. Jag lägger ut ett större system med 768 raders, en helgardering och åtta halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 52!

1. Manchester United – Southampton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har två vinster och två förluster på de sex senaste. Southampton har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Man United har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har fem raka utan vinst.

Liga placering: Man United 2, 13 4 3, 43-16 43 poäng. Southampton 14, 4 7 9, 20-30 19 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United fyra vinster och Southampton har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man United har de ordinarie mittfältarna Valencia och Fellaini och backarna Bailly och Williams borta och har frågetecken för mittfältaren Carrick och backarna Smalling och Darmian. Southampton har anfallaren Austin avstängd och har backen Soares borta och har frågetecken för backen Bertrand.

Man United har nu tre raka utan vinst och kan ha hamnat i en formsvacka. Men på hemmaplan så är laget väldigt svårslaget. Southampton har sju raka utan vinst och har nu även sålt sin bästa back. Släppte in fem mål mot Tottenham senast och kommer att vara chanslösa även här. Ettan är en bra spik!

2. Bournemouth – Everton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har sex raka utan vinst. Everton har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Bournemouth 18, 4 5 11, 18-31 17 poäng. Everton 9, 7 6 7, 24-30 27 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bournemouth en vinst och Everton har fyravinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bournemouth har backarna Mings, Wiggins och Smith, mittfältarna Stanislas och Arter och anfallaren Defoe borta och har frågetecken för backen Daniels. Everton har backarna Baines och Fori och mittfältaren Gueye borta och har frågetecken för anfallaren Rooney, reservmålvakten Stekelenburg, backen Coleman och mittfältarna Barkley och McCarthy.

Bournemouth har nu nio raka utan vinst och fyra raka utan vinst på hemmaplan, lyckades i alla fall få 3-3 senast hemma mot West Ham. Everton har åtta raka utan förlust, men kommer med två raka 0-0 matcher. Har hållit nollan i tre av de fyra senaste bortamatcherna. Everton ska vara favorit, men är långtifrån ett spikförslag.

3. Chelsea – Stoke 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Stoke har två vinster och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Chelsea har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan vinst.

Liga placering: Chelsea 3, 13 3 4, 34-14 42 poäng. Stoke 13, 5 5 10, 23-41 20 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chelsea tre vinster och Stoke har två vinster. Chelsea har elva raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Chelsea har backarna Luiz och Rahman och mittfältaren Musonda borta. Stoke har mittfältaren Ireland, backarna Shawcross och Indi borta och har frågetecken för backarna Johnson och Pieters.

Chelsea tog sin sjätte raka hemmavinst i ligan när Brighton besegrades med 2-0 senast. Är nu ikapp Man United i tabellen. Laget har släppt in två mål på de sex senaste matcherna. Stoke har nu tagit poäng i två raka matcher och har spelat upp sig i december. Men bortaspelet är fortfarande dåligt och laget är näst sämst i ligan. Chelsea har anfallaren Morata tillbaka och kommer inte bränna detta läge. Dagens bästa spik!

4. Huddersfield – Burnley 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har två vinster och två förluster på de sex senaste. Burnley har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Hudds 11, 6 5 9, 18-32 23 poäng. Burnley 7, 9 6 5, 18-17 33 poäng.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Hudds två vinster och Burnley har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hudds har mittfältarna Billing och Gorenc-Stankovic och anfallaren Kachunga borta och har frågetecken för backen Hefele. Burnley har viktiga backen Tarkowski avstängd och har målvakten Heaton och mittfältaren Brady borta och har frågetecken för backen Ward och anfallaren Wood.

Hudds kommer med tre raka utan förlust och har bromsat raset i tabellen. Har även fått igång offensiven igen med mål i fem raka matcher. Burnley var ytterst nära att vinna mot Man United på bortaplan senast, men har ändå tre raka utan vinst. Formkurvan är lika för lagen och det är ett jämnt möte som väntas. Båda algen har chans att vinna och krysset kan chansas bort på de mindre systemen, annars så är det bara att helgardera.

5. Liverpool – Leicester 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har sex raka utan förlust. Leicester har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Leicester har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Liverpool 4, 10 8 2, 46-23 38 poäng. Leicester 8, 7 6 7, 30-30 27 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Liverpool har backarna Clyne och Moreno och mittfältaren Henderson borta och har frågetecken för mittfältaren Grujic och anfallaren Sturridge. Leicester har backarna Simpson och Huth borta.

Liverpool har sexton raka utan förlust på hemmaplan och bara öser in mål just nu, 12 mål på de tre senaste. Leicester har hamnat i en svacka igen med fyra raka utan vinst. Laget trivs bättre på bortaplan med sina omställningar och både Vardy och Marhez är i bra form, kan ge Liverpool en match här målmässigt. Men det mesta talar för att Liverpool vinner denna förmodade målrika match, men det finns ett litet spelvärde på krysset här.

6. Newcastle – Brighton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Brighton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har fem raka förluster, 5 senaste borta matcherna: Brighton har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Newcastle 15, 5 3 12, 19-30 18 poäng. Brighton 12, 5 6 9, 15-25 21 poäng.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Newcastle två vinster och Brighton har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Newcastle har backarna Gamez och Lejune och anfallaren Mitrovic borta och har frågetecken för backen Hayden. Brighton har mittfältaren Sidwell och anfallaren Ayunga borta.

Newcastle förlorade bara med 0-1 mot Man City senast, men så var bollinnehavet 10-90 till Man City i första halvlek. Men i slutet av matchen så tryckte Newcastle på och var nära att kvittera. Newcastle har fem raka förluster på hemmaplan. Brighton har fyra raka förluster på bortaplan efter förlusten senast borta mot Chelsea. Laget har gjort ett mål på de fem senaste. Båda lagen har chans att vinna detta öppna möte och det gör tvåan till 20% till rena guldgruvan. Den som har råd helgarderar!

7. Watford – Swansea 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Swansea har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har fem raka förluster.

Liga placering: Watford 10, 7 4 9, 29-35 25 poäng. Swansea 20, 3 4 13, 11-31 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford tre vinster och Swansea har en vinst

Skador/Avstängningar/frånvaro: Watford har Swansea har viktiga anfallaren Bony borta och har frågetecken för ordinarie mittfältaren Routledge. 

Watford fick vinna igen efter en bedrövlig period, 2-1 hemma mot Leicester, men laget släpper fortfarande in mål i varje match. Swansea åkte på en 0-5 förlust mot Liverpool senast och är fortfarande sist i ligan. Swansea har nu sju raka förluster på bortaplan. Swansea har tagit in Sheff Wed förra tränare och det kan kanske ge en liten positiv effekt. Watford är en bra spik, men tvåan kan tas med som en rolig skräll.

8. Birmingham – Leeds 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har sex raka utan vinst. Leeds har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leeds har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Birmingham, 24, 4 5 15, 12-35 17 poäng. Leeds 5, 13 3 8, 37-27 42 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Birmingham två vinster och Leeds har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Birmingham har anfallaren Vassell och målvakten Kuszczak borta och har frågetecken för anfallaren Adams och backen Jenkinson. Leeds har mittfältaren Dallas borta. Att Leeds bara streckad till 51% i dagsläget är väldigt märkligt, borde ligga runt 80%. Tvåan är klart kupongens bästa värdespik.

Birmingham är fortsatt sist och formen håller inte på ändras heller, sex raka utan vinst och laget snittar 0,5 mål per match i ligan. Leeds är åter i toppen och har ligans bästa formkurva just nu. Har även tre raka vinster på bortaplan. 

9. Brentford – Sheffield Wednesday  1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Sheff Wed har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentord har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Sheff Wed har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Brentford 12, 8 10 6, 37-32 34 poäng. Sheff Wed 14, 7 9 8, 30-29 30 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brentford en vinst och Sheff Wed har fyra vinster. 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Brentford har frågetecken för backen Dalsgaard. Sheff Wed anfallaren Fletcher, målvakten Westwood och mittfältaren Bannan.

Brentford har två raka vinster och tre vinster på de fyra senaste. Behöver en vinst här för att komma ikapp lagen på playoffplatserna. Laget är väldigt svårslagna på hemmaplan med en förlust i ligan. Sheff Wed fick vinna igen efter sju raka utan vinst och det kom efter att laget bytt tränare. Är i grunden bättre än Brentford men får det svårt att vinna här, men oavgjort är fullt möjligt. 1x räcker väldigt lång här. Krysset skulle kunna vara en rolig chansspik på de mindre systemen.

10. Hull – Fulham x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Fulham har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hull har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fulham har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Hull 19, 5 8 11, 37-41 23 poäng. Fulham 11, 9 8 7, 33-31 35 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hull tre vinster och Fulham har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hull har mittfältarna Mason, Weir och Toral, backarna Odubajo och Mazuch och anfallarna Hernandez och Grosicki och har frågetecken för backen Kingsley och anfallaren Keane. Fulham har inga spelare borta.

Hull gick från att snitta två mål per match till att gå mållösa i två raka matcher. Formen är fortsatt dålig och det meste talar för att lagets säsong snart är över som ett mittenlag. Fulham har vaknat ur sin dvala och har nu fem vinster på de sju senaste. Är även ett av ligans bästa bortalag. Vinst här och laget är ikapp playofflagen. Fulham ska vara favoriter här och x2 kan vara ett smart drag och ska räcka långt.

11. Ipswich – Derby 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Derby har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Derby har fem raka utan förlust.

Liga placering: Ipswich 10, 11 3 10, 37-33 36 poäng. Derby 4, 13 6 5, 38-21 45 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Ipswich har mittfältaren Huws borta. Derby har mittfältaren McAllister borta.

Ipswich har tre raka utan vinst och tre raka utan gjorda mål. Laget är starka hemma och förlorar sällan. Derby har fyra raka utan förlust och har hållit nollan i alla fyra. Har åtta raka utan förlust på bortaplan och har bra två förluster i ligan på bortaplan. Derby hade varit en bra spik om inte Ipswich varit så bra på hemmaplan, det gör att ettan måste med.

12. Middlesbrough – Aston Villa 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Villa har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har fyra vinster och en förlust på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Villa har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Boro 7, 11 5 8, 32-23 38 poäng. Villa 8, 10 8 6, 32-24 38 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro tre vinster och tre oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Boro har inga spelare borta. Villa har anfallaren Kodija och mittfältarna Lyden och Adomah borta och har frågetecken för mittfältarna Lansbury och Green och backarna Terry och Samba.

Boro bytte tränare förra veckan fast laget bara var sex poäng bakom playofflagen, nu vann laget senast och är tre poäng bakom. Boro har nu tre raka vinster med målskillnaden 6-1. Har på hemmaplan fyra vinster på de fem senaste och har hållit nollan i alla de vinsterna. För Villa så är det tvärtom och är ett av lagen Boro gått förbi på slutet, har fyra raka utan vinst. I grunden är det två jämna lag men Villa har sex raka utan vinst mot Boro. Krysset är en tänkbar spik på de mindre systemen, men den som har råd helgarderar.

13. Nottingham – Sunderland 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nottingham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Sunderland har två vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Nottingham har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sunderland har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Nottingham 13, 10 1 13, 33-41 31 poäng. Sunderland 22, 3 10 11, 28-42 19 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Nottingham en vinst och Sunderland har fem vinster. Nottingham har fem raka förluster och sex raka utan vinst på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Nottingham har inga spelare borta. Sunderland har mittfältarna Watmore, Cattermole, Williams, Mcnair, Ndong och Gibson och backen Kone och anfallaren Grabban borta.

Nottingham har varit bra på hemmaplan, men åkte på en 0-3 förlust senast hemma mot Sheff Wed. Vinner mot bottenlagen och förlorar mot topplagen just nu på hemmaplan. Har ett av ligans sämsta formkurvor just nu. Sunderland är inte så mycket bättre än Nottingham men har lite bättre form i alla fall. Laget är fortfarande på en nedflyttningsplats. Har gått mållösa i de två senaste bortamatcherna men har då ändå mött topplagen Wolves och Sheff United. Nottingham skulle kunna vara en tänkbar spik på de mindre systemen och 1x blir som en helgardering här.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-01-06 10:50
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår