Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2017-51

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-864 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Veckans kupong består av åtta Premier League matcher och fem matcher från Championship. Det är ännu en gång 13 mille i jackpot. Vilken härlig lördag vi har framför oss och det luktar lite högre utdelning på stryktipset denna gång, förutom att Man City vinner. God jul och hoppas några av oss får en tidig julklapp på lördag.

Omgångens bästa favorit är som vanligt nu för tiden Man City.
Omgångens bästa värdespik är Man United som jagar revansch efter den tunga förlusten mot Bristol C, Leicester får det tufft på hemmaplan. 
Omgångens chansspik är hemmastarka Burnley som möter ett Tottenham som har haft problem i bortaspelet på slutet.
Omgångens bästa skräll är formsvaga Newcastle som möter West Ham borta i ett viktigt bottenmöte. Dags att vakna nu Newcastle!
Omgångens drag är 1X i bottenmötet mellan Swansea mot Palace, Swansea har ny tränare som kan kanske ge en positiv effekt här.
Omgångens favorit som är i fara är Villa som möter nykomlingen Sheff United på hemmaplan. Sheff United har visat att man är ett topplag denna säsong.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärden. Jag lägger ut ett större system med 864 raders, tre helgarderingar och fem halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 51!

1. Leicester  – Manchester United 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Man United har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man United har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Leicester 8, 7 5 6, 27-26 26 poäng. Man United 2, 13 2 3, 39-12 41 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United fyra vinster och två oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Leicester har viktiga mittfältaren Ndidi avstängd och har frågetecken för backen Huth och mittfältaren James. Man United har de ordinarie mittfältarna Valencia och Fellaini och backarna Bailly och Williams borta och har frågetecken för mittfältaren Carrick.

Båda lagen spelade kvartsfinal i Ligacupen i veckan och båda lagen förlorade, Leicester åkte ur på straffar mot Man City och Man United förlorade överraskande mot Bristol City. Annars så har lagen bra formkurvor. Leicester förlorade senast i ligan hemma mot Palace medans Man United vann borta mot West Brom med 2-1. Även om Leicester har hemmaplan här så är Man United det bättre laget och har även fyra raka vinster mot Leicester. Tvåan är en av kupongens bästa värdespikar.

2. Brighton – Watford 1 X 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har sex raka utan vinst. Watford har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Watford har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Brighton 13, 4 6 8, 14-23 18 poäng. Watford 10, 6 4 8, 27-33 22 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford tre vinster och tre oavgjorda. Brighton har fem raka utan vinst på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Brighton har viktiga backen Duffy avstängd och har mittfältaren Sidwell och anfallaren Ayunga borta. Watford har viktiga backen Zeegelaar, viktiga mittfältaren Doucoure och viktiga anfallaren Deeney avstängd och har de ordinarie backarna Kaboul, Chalobah, Cathcart och Hoban och mittfältarna Hughes och Kiko borta och har frågetecken för backen Britos.

Brighton har nu sju raka utan vinst och har ligans näst sämsta formkurva. Laget har nu gått mållösa i fem av de sex senaste matcherna. Laget har sex raka utan vinst på hemmaplan, men fem av dessa har slutat oavgjort. Watford har hamnat i den obligatoriska formsvackan, har nu tre raka förluster och fem raka utan vinst. Men laget vet i alla fall hur man gör mål, har bara gått mållösa en gång på de åtta senaste matcherna. Än så länge så har laget tagit fler poäng på bortaplan än hemmaplan i ligan. Notera att Watford har flera viktiga spelare borta. Ett öppet möte som kan sluta hur som helst, spelvärdet finns på x2.

3. Burnley – Tottenham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Tottenham har tre vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Burnley har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Tottenham har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Burnley 6, 9 5 4, 16-12 32 poäng. Tottenham 7, 9 4 5, 31-18 31 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Tottenham tre vinster och tre oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Burnley har viktiga backen Tarkowski avstängd och har förstemålvakten Heaton och ordinarie mittfältaren Brady borta och har frågetecken för mittfältaren Marney, backen Ward och anfallaren Walters. Tottenham har backen Alderweireld borta och har frågetecken för mittfältaren Wanyama.

Burnley kommer med tre raka utan förlust och höll nollan i alla tre. Burnley är tillsammans med Manchester lagen det lag som släppt in minst mål i ligan. Burnley är svårslagna på hemmaplan, men har än så länge bara mött ett topplag på hemmaplan och då blev det förlust mot Arsenal. Tottenham var chanslösa mot Man City senast och den matchen är glömd nu. Har en ok formkurva, men det är tack vare hemmaspelet för på bortaplan så har laget nu tre raka utan vinst och en vinst på de sju senaste. Att Tottenham är favoriter här på bortaplan är fel och det gör Burnley till omgångens bästa chansspik till 26%.

4. Manchester City – Bournemouth 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Bournemouth har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Man City 1, 17 1 0, 56-12 52 poäng. Bournemouth 16, 4 4 10, 15-24 16 poäng.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Man City fem vinster med målskillnaden 17-1.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man City har de ordinarie backarna Stones, Mangala, Mendy och Kompany och viktiga mittfältaren Silva borta. Bournemouth har backarna Mings, Wiggins och Smith och viktiga mittfältaren Arter och viktiga anfallaren Defoe borta och har frågetecken för viktiga anfallaren King, backen Daniels och reservmålvakten Federici.

Man City fick ta kvartsfinalmötet mot Leicester till straffar i veckan efter att Leicester kvitterat på en straff i slutminuterna, väld där var Man City lite starkare. Annars så är formen fortsatt fantastik och Tottenham kördes över med 4-1 i ligan senast. Bournemouth spelade också kvartsfinal i veckan och förlorade mot Chelsea med 1-2 och det gör att laget nu har sju raka utan vinst. Senast i ligan så fick laget känna på Liverpools offensiv och siffrorna stannade med 0-4. Nu får man möta Man Citys offensiv och det kan bara sluta på ett sätt, bergetta!

5. Southampton – Huddersfield 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Hudds har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton två vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Hudds har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Southampton 12, 4 6 8, 17-24 18 poäng. Hudds 11, 6 3 9, 16-30 21 poäng. 

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Southampton har ordinarie backen Soares borta och har frågetecken för ordinarie backen Bertrand. Hudds har viktiga mittfältaren Hogg aavstängd och har mittfältarna Billing och Gorenc-Stankovic och anfallaren Kachunga borta och har frågetecken för backarna Löwe och Hefele.

Southampton är inne i en formsvacka och har nu fem raka utan vinst. Men har på hemmaplan tagit poäng av Arsenal och Everton på slutet, men 1-4  i senaste hemmamatchen mot Leicester var ett uselt resultat. Förlorade bara med 0-1 borta mot Chelsea senast. Hudds fick äntligen vinna igen på bortaplan och som man gjorde set, 4-1 mot Watford. Det borde ha gett laget lite extra energi inför detta möte, då laget ännu inte vet hur det känns att vinna borta mot Southampton. Southampton ska vara favoriter här och är även i dagsläget en tänkbar spik på de mindre systemen. Krysset ska med som gardering då Southampton är inne i en formsvacka. 

6. Stoke – West Bromwich 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har en vinst och fem förluster på de sex senaste. West Brom har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Stoke har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Brom har fem raka utan vinst.

Liga placering: Stoke 17, 4 4 10, 19-39 16 poäng. West Brom 19, 2 8 8, 13-24 14 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Brom fyra vinster och två oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Stoke har mittfältaren Ireland och de ordinarie backarna Indi, Zouma och Johnson borta och har frågetecken för anfallaren Jesé. West Brom har mittfältaren Morrison och backen Dawson borta och har frågetecken för mittfältarna Chadli och Phillips.

Stoke har tre raka förluster med målskillnaden 1-9 och en vinst på de åtta senaste. Laget snittar i dagsläget på två insläppta mål per match. Är som vanligt bättre på hemmaplan än bortaplan. West Brom är nu uppe i sjutton raka utan vinst och åtta raka utan vinst på bortaplan. Men har på de sex senaste matcherna tagit fler poäng än Stoke. West Brom är det lag som spelat flest oavgjorda matcher i ligan. 1x ska räcka långt här i detta bottenmöte, krysset kan vara en rolig chansspik på de mindre systemen.

7. Swansea – Crystal Palace 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Palace har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Swansea har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Palace har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Swansea 20, 3 3 12, 10-25 12 poäng. Palace 14, 4 5 9, 15-28 17 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea tre vinster och Palace har en vinst. Swansea har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Swansea har viktiga anfallaren Bony borta och har frågetecken för ordinarie mittfältaren Routledge. Palace har viktiga anfallaren Benteke avstängd och har backarna Sakho, Ward och Delanet borta och har frågetecken för mittfältaren Fosu-Mensah och anfallaren Wickham.

Swansea är sist och tränaren Clement fick sparken i veckan efter en vinst på de tio senaste. Laget är ligans sämsta hemmalag. Palace har nu hittat toppformen och har nu sju raka utan förlust och 3-0 borta mot Leicester senast var imponerande. Har även förbättrat bortspelet med tre raka nollor, men är fortfarande ligans näst sämsta bortalag. Det är ett jämnt möte där Swansea ska vara knappa favoriter, brukar sällan förlora hemma mot Palace och kan kanske få en lite extra energi vid tränarbytet. 1x är klart omgångens drag.

8. West Ham – Newcastle 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Newcastle har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har en vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har fem raka utan vinst.

Liga placering: West Ham, 15, 4 5 9, 17-32 17 poäng. Newcastle 18, 4 3 11, 16-27 15 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham två vinster och Newcastle har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: West Ham har ordinarie mittfältaren Lanzini avstängd och har mittfältarna Holland, Noble och Fernandes och backarna Fonte, Byram och Henry borta och har frågetecken för mittfältaren Kouyate. Newcastle har viktiga mittfältaren Shelvey avstängd och har anfallaren Mitrovic borta och har frågetecken för backarna Haidara och Gamez.

West Ham förlorade kvartsfinalen i Ligacupen i veckan i derbyt mot Arsenal, men vann senast i ligan borta mot Stoke med 3-0 och har i ligan tre raka utan förlust och tre raka nollor. Newcastle har ligans sämsta formkurva just nu och har nio raka utan vinst just nu. Det är så illa att laget har hamnat på en nedflyttningsplats, men det är jämnt i botten och laget är bara två poäng bakom West Ham. I grunden så skiljer det inte så mycket mellan dessa lag, självklart så ska West Ham vara favoriter här på hemmaplan men inte till 60%. Tvåan till 18% är omgångens guldgruva och den som har råd tar med alla tecknen.

9. Aston Villa – Sheffield United 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Sheff United har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff United har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Villa 5, 10 7 5, 29-20 37 poäng. Sheff United 6, 12 1 9, 34-27 37 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa tre vinster och Sheff United har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Villa har anfallaren Kodjia, viktiga backen Terry och mittfältaren Lyden borta och har frågetecken för backen Samba och mittfältarna Lansbury och Green. Sheff United har backen Freeman, mittfältaren Coutts och anfallaren Evans borta.

Toppmöte där Villa har en bättre formkurva än Sheff United, även om Villa förlorade senast mot Derby med 0-2. Sheff United har fem raka utan vinst och tre raka förluster. Villa är svårslagna på hemmaplan med bara en förlust i ligan. Sheff United har ännu inte spelat oavgjort på bortaplan. Villa ska vara favoriter här, men förlorade senaste toppmötet mot Derby och det oroar lite. Även om Sheff United har hamnat i en formsvacka så är Villa en favorit i fara. Spelvärdet finns på x2.

10. Bolton – Cardiff 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Cardiff har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Bolton 23, 3 7 12, 21-41 16 poäng. Cardiff 2, 14 5 3, 33-16 47 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bolton två vinster och Cardiff har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bolton har frågetecken för mittfältaren Karacan. Cardiff har anfallarna Zohore och Ward, backarna Richards och Morrison, reservmålvakten Camp och mittfältaren Bryson borta och har frågetecken för mittfältarna Gunnarsson och Harris.

Bolton har det fortsatt jobbigt i botten men är ändå ett av bottenlagen som har bäst formkurva. Men förlusten senast hemma mot bottenkollegan Burton var inte bra. Annars så är det på hemmaplan Bolton tar sina flesta poäng och hade fem raka utan förlust innan förlusten senast. Cardiff har fyra poäng upp till ettan Wolves och fyra poäng ner till trean Bristol C. Formkurvan är bra med sex raka utan förlust och med fem vinster på dessa. Cardiff är en bra favorit och en bra spik på de mindre systemen. Men det är bortaplan och Bolton har varit svårslagna på hemmaplan på slutet så krysset ska med på de största systemen som en bra skräll.

11. Leeds – Hull 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har fyra vinster och en förluster på de sex senaste. Hull har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Leeds 7, 11 3 8, 34-26 36 poäng. Hull 19, 5 7 10, 37-40 22 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Leeds har mittfältaren Dallas borta. Hull har mittfältarna Mason och Weir, backen Odubajo och anfallaren Hernandez borta och har frågetecken för backen Kingsley.

Leeds är på gång igen och har nu fyra raka utan förlust och tre raka utan förlust på hemmaplan. Har bara en poäng upp till en playoffplats. Hull var lite på gång efter tränarbytet, men hade oturen att möte formstarka Cardiff på bortaplan, förlorade med 0-1. Laget har nu fyra raka utan vinst på bortaplan och har bra en vinst totalt i ligan på bortaplan. Är i grunden lika bra som Leeds och har till och med gjort fler mål än Leeds i ligan. Leeds ska vara favoriter här på hemmaplan är en bra spik på de mindre systemen, men spelvärdet finns på krysset till 20%.

12. Queens Park Rangers – Bristol City x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Bristol C har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har två vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Bristol C har fem raka utan förlust.

Liga placering: QPR 18, 6 7 9, 25-33 25 poäng. Bristol C 3, 12 7 3, 36-23 43 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR två vinster och Bristol C har en vinst. QPR har nio raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: QPR har backen Furlong borta och har frågetecken för backen Perch. Bristol C har mittfältaren O´Dowda borta.

QPR hade ligans sämsta formkurva innan laget vann borta mot Birmingham i det viktiga bottenmötet. Är oftast svårslagna på hemmaplan men kommer med tre raka utan vinst nu. Bristol C stod för säsongens skräll hittills när laget vann över Man United i Ligacupen i veckan med 2-1. Laget har nu fem raka uddamålsvinster och har över tio raka utan förlust på bortaplan. Bristol C ska vara favoriter, men frågan är hur mycket energi laget brände mot Man United. x2 kan räcka långt här.

13. Sheffield Wednesday – Middlesbrough 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheffield har sex raka utan vinst. Boro har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sheffield har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Sheffield 15, 6 9 7, 26-27 27 poäng. Boro 10, 9 5 8, 28-22 32 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sheffield har ordinarie backen Fox avstängd och har ordinarie anfallaren Fletcher borta. Boro har inga spelare borta.

Sheffield har sex raka utan vinst varav fyra var oavgjorda resultat. Sheffield är svårslagna på hemmaplan och hade innan förlusten senast mot ettan Wolves, fem raka utan förlust. Boro var på gång, men har nu fått problem igen med tre förluster på de fyra senaste. På bortaplan är det nu tre raka förluster. Laget har fem poäng upp till playoffplatserna och har inte råd att tappa flera poäng. Ett öppet möte där båda lagen har i stort sett lika stor chans att vinna. Sheffield har lite fördel av hemmaplan, men spelvärdet finns klart på tvåan till 26%.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2017-12-23 10:41 (senast ändrad 2017-12-30 10:40)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår