Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2017-50

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Veckans kupong består av sex Premier League matcher och sju matcher från Championship. Det är ännu en gång 13 mille i jackpot och det finns en del favoriter i Championship som är i fara denna gång. I Premier League så ser topplagen för starka ut denna gång och ska spikas på de flesta systemen.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Arsenal som möter ett iskallt Newcastle.
Omgångens bästa värdespik är oslagbara Man City som möter ett Tottenham som har problem i bortaspelet.
Omgångens chansspik är Stoke som möter ett West Ham som ännu inte vet hur det känns att vinna på bortaplan.
Omgångens bästa skräll är formsvaga QPR som möter ett skadedrabbat Birmingham på bortaplan.
Omgångens drag är helgarderingen mellan de två formsvaga lagen Watford och Huddersfield. 
Omgångens favorit som är i fara är defensivt starka Preston som möter överraskningslaget Sheff United på hemmaplan. Två jämna lag i en öppen match.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Jag lägger ut ett större system med 576 raders, två helgarderingar och sex halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 50!

1. Manchester City – Tottenham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har fem vinster och en förlust på de sex senaste. Tottenham har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Tottenham har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Man City 1, 16 1 0, 52-11 49 poäng. Tottenham 4, 9 4 4, 30-14 31 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City två vinster och Tottenham har tre vinster. Tottenham har fyra raka utan förlust i ligaspelet.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man City har de ordinarie backarna Mendy, Stones och Kompany borta. Tottenham har viktiga backen Sanchez avstängd och har ordinarie backen Alderweireld borta och har frågetecken för mittfältaren Wanyama.

Båda lagen vann sina ligamatcher i veckan och höll även nollan. Man City har femton raka vinster i ligan och har även 27 raka utan förlust på hemmaplan. Tottenham kommer med tre raka vinster och 10-1 i målskillnad, men alla tre har varit på hemmaplan. På bortaplan har laget inte gått bra på slutet, en vinst på de sex senaste. Om Tottenham ska få med sig poäng här så måste skyttekungen Kane vara på topp i hela matchen. Man City är i dagsläget en riktigt bra värdespik till 59%.

2. Arsenal – Newcastle 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Arsenal har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Newcastle har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Arsenal har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har fem raka utan vinst.

Liga placering: Arsenal 7, 9 3 5, 30-20 30 poäng. Newcastle 16, 4 3 10, 16-26 15 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Arsenal sex vinster. Arsenal har fem raka vinster på hemmaplan. 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Arsenal har mittfältarna Cazorla och Ramsey borta och har frågetecken för ordinarie backen Mustafi och mittfältaren Zelalem. Newcastle har viktiga mittfältaren Shelvey avstängd och har frågetecken för backen Haidara.

Arsenal fick bara 0-0 i derbyt mot West Ham i veckan och har nu två raka kryss i ligan och bara en vinst på de fyra senaste. Senaste förlusten på hemmaplan mot Man United var laget första förlust i ligan på hemmaplan efter sju raka vinster. Newcastle har en formkurva som pekar rakt ner med åtta raka utan vinst och det gör att laget har ligans sämsta form just nu. Arsenal är starka hemma, vinner ofta mot Newcastle och ett Newcastle som väldigt sällan vinner på bortaplan. Ettan är kupongens bästa spik!

3. Brighton – Burnley x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har sex raka utan vinst. Burnley har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Burnley har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Brighton 13, 4 5 8, 14-23 17 poäng. Burnley 6, 9 4 4, 16-12 31 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brighton tre vinster och tre oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Brighton har mittfältaren Sidwell borta och har frågetecken för anfallaren Ayunga. Burnley har förstemålvakten Heaton, ordinarie backen Ward och ordinarie mittfältaren Brady borta och har frågetecken för mittfältaren Marney, backarna Lowton och Mee och anfallaren Walters.

Brighton har ligans näst sämsta form just nu, sex raka utan vinst och fem raka utan vinst på hemmaplan. Men laget är ändå ganska svårslagna på hemmaplan med en hel del oavgjorda matcher. Brighton har även haft problem med målskyttet, ett mål på de fem senaste. Frågan alla ställer sig om Burnley är hur länge laget ska utmana topplaget om Europaplatserna, kommer med två raka 1-0 vinster. Laget vinner de flesta matcherna just nu, men åker plötsligt på en oväntad förlust. Laget spelar sällan oavgjort. Burnley har haft stora problem mot just Brighton tidigare och det ska man ha med i bakhuvudet. På de större systemen så är det helgardering som gäller.

4. Chelsea – Southampton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Southampton har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Chelsea har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Southampton har fem raka utan vinst.

Liga placering: Chelsea 3, 11 2 4, 31-14 35 poäng. Southampton 11, 4 6 7, 17-23 18 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chelsea tre vinster och Southampton har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Chelsea har ordinarie backen Luiz och viktiga anfallaren Morata borta och har frågetecken för backen Rahman. Southampton har inga spelare borta.

Chelsea fick vinna igen efter två raka utan vinst, 3-1 mot Hudds i veckan. Hemmaformen är riktigt bra med sju raka utan förlust och fyra raka vinster i ligan. Saknar nu sin skyttekung Morata och det är ett litet minus. Southampton fortsätter att sjunka i tabellen efter fyra raka utan vinst och i veckan blev det en storförlust hemma mot Leicester med 1-4. På bortaplan vinner laget väldigt sällan och den enda vinsten är mot bottenlaget Palace. Chelsea är en bra favorit att spika på de mindre systemen, men spelvärdet finns på krysset till 16% och ska med på de större systemen då Southampton har skrällt borta mot Chelsea tidigare.

5. Stoke – West Ham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. West Ham har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Stoke två vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: West Ham har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Stoke 15, 4 4 9, 19-36 16 poäng. West Ham 19, 3 5 9, 14-32 14 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke en vinst och fem oavgjorda. Stoke har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Stoke har mittfältaren Ireland och de ordinarie backarna Indi och Zouma borta. West Ham har backarna Byram, Fonte och Henry och mittfältarna Holland och Fernandes borta och har frågetecken för mittfältaren Kouyate.

Stoke förlorade i veckan borta mot Burnley med 0-1 och har nu två raka förluster och fyra förluster på de fem senaste. Laget brukar vara svårslagna på hemmaplan, men vinner nu i snitt var fjärde hemmamatch. West Ham kommer med 1-0 mot Chelsea och 0-0 mot Arsenal och det får ses som riktigt bra, har även fått ordning på defensiven. Men båda matcherna var på hemmaplan, för på bortaplan så har laget ännu inte vunnit i ligan och tio insläppta på de fyra senaste bortamatcherna oroar. Men räkna med ett defensivt West Ham och det brukar sällan bli några målkalas mellan dessa lag. Stoke ska vara favoriter och är en riktigt bra värdespik till 40%. Ska vi säga 1-0.

6. Watford – Huddersfield 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Hudds har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka förluster.

Liga placering: Watford 9, 6 4 7, 26-29 22 poäng. Hudds 12, 5 3 9, 12-29 18 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford fyra vinster och Hudds har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Watford har viktiga mittfältaren Cleverly och viktiga backen Zeegelaar avstängda och har de ordinarie backarna Kaboul, Chalobah, Cathcart och Hoban, mittfältaren Hughes och anfallaren Okaka borta och har frågetecken för ordinarie backen Britos. Hudds har mittfältarna Billing och Gorenc-Stankovic borta och har frågetecken för ordinarie mittfältaren Hogg och backen Hefele.

Om man tittar på formkurvan så är det svårt att se att det bara skiljer fyra poäng mellan dessa lag. Watford har fyra raka utan vinst och enorma skadeproblem bland backarna och nu är även två viktiga spelare avstängda efter förlusten senaste borta mot Palace där laget tappade en 1-0 ledning till 1-2. Hudds var chanslösa i veckan mot Chelsea efter 1-3 på hemmaplan och det var lagets femte förlust på de sex senaste. På bortaplan är det värre med fem raka förluster och en målskillnad på 0-16 och totalt åtta raka utan vinst och åtta raka utan gjorda mål. Watford ska vara favoriter här på hemmaplan, men är en favorit i fara och nån gång kommer Hudds att vinna en bortamatch.

7. Birmingham – Queens Park Rangers 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. QPR har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: QPR har fem raka utan vinst.

Liga placering: Birmingham 22, 4 4 13, 10-30 16 poäng. QPR 19, 5 7 9, 23-32 22 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Birmingham en vinst och QPR har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Birmingham har backen Colin, anfallaren Vassell och förstemålvakten Kuszczak borta och har frågetecken för mittfältaren Gardner och backen Jenkinson. QPR har backarna Perch och Furlong borta.

Båda lagen ligger i botten av formkurvan, Birmingham har fyra raka utan vinst och QPR har sex raka utan vinst. Birminghams problem är målskyttet, två mål på de fem senaste. Laget har gått mållösa i tre av de fyra senaste hemmamatcherna. QPR stora problem är defensiven, fjorton insläppta på de sex senaste och tre raka utan gjorda mål på bortaplan. QPR har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. Ett öppet möte där båda lagen kan vinna och det luktar även väldigt målsnålt. Spelvärdet finns på tvåan till 27%.

8. Bristol City – Nottingham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Nottingham har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Bristol C 3, 11 7 3, 34-22 40 poäng. Nottingham 11, 10 0 11, 31-35 30 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bristol C fyra vinster och Nottingham har två vinster. Bristol C har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bristol C har anfallaren Djuric och mittfältaren O´Dowda borta. Nottingham har inga spelare borta.

Bristol C är nu trea och har varit väldigt svårslagna denna säsong och kommer med tre raka vinster i ryggen. De två senaste vinsterna har varit mot toppkonkurrenter. Nottingham fortsätter att vägra spela oavgjort och vinner ca var tredje match just nu. Laget har tre raka förluster på bortaplan med åtta insläppta. Bristol C är en bra spik på de mindre systemen, men krysset ska tas med på de större systemen. Nån gång kommer Nottingham spela oavgjort igen.

9. Derby – Aston Villa 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Villa har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Derby har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Villa har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Derby 4, 11 5 5, 33-21 38 poäng. Villa 5, 10 7 4, 29-18 37 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Derby en vinst och Villa har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Derby har mittfältaren McAllister borta. Villa har anfallaren Kodjia, viktiga backen Terry och mittfältarna Lyden, Green och Lansbury borta och har frågetecken för backen Samba, anfallarna Hepburn-Murphy och Agbonlahor och viktiga mittfältaren Jedinak.

Två topplag med bra form, Derby har en förlust på de sex senaste och kommer med två raka vinster och laget har hållit nollan i fyra av de fem senaste. Derby är ett stabilt hemmalag, men har åkt på några onödiga förluster på slutet. Villa har fem raka utan förlust och kommer med två raka kryss. På bortaplan så har laget fyra raka utan förlust. Båda lagen har en varsin anfallaren i målform, Vydra i Derby med 12 mål och Adomah i Villa med 10 mål, vinnaren av den interna uppgörelse kan vara avgörande för matchen. Derby ska vara klara favoriter på hemmaplan här och är en tänkbar spik på de mindre systemen, men krysset kan tas med på de större systemen. 1x blir nästan som en helgardering här.

10. Leeds – Norwich 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Norwich har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Leeds 7, 10 3 8, 33-26 33 poäng. Norwich 16, 7 6 8, 21-27 27 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leeds två vinster och Norwich har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Leeds har mittfältaren Dallas borta. Norwich har mittfältarna Thompson, Lewis, Tettey och Jarvis och backen Husband borta.

Leeds har gått lite knackigt på slutet och börjar halka efter topplagen, men formen kan vara på väg uppåt igen efter tre raka utan förlust. Men en hemmavinst på de fem senaste är långt ifrån godkänt. Norwich är bara sex poäng efter Leeds men är ändå bara på en sextondeplats. Laget fick äntligen vinna senast efter åtta raka utan vinst. Men på bortaplan går det utför, fyra raka förluster efter att laget haft fem raka vinster. Det brukar ofta bli mycket mål i dessa möten och förra säsongens möte slutade 3-3 och 3-2 till Leeds. Leeds ska vara favoriter här och är en tänkbar spik på de mindre systemen, men ser ut att bli överstreckade och spelvärdet finns på krysset till 22%. 1x blir som en helgardering här.

11. Millwall – Middlesbrough 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har en vinst och två förluster på de sex senaste. Boro har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Millwall 17, 5 8 8, 22-21 23 poäng. Boro 8, 9 5 7, 27-20 32 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Millwall har mittfältaren Ferguson borta och har frågetecken för förstemålvakten Archer. Boro har inga spelare borta.

Millwall är nykomlingar som håller sig fortfarande över strecket och det mycket tack vare hemmaspelet. Formen är inte bra med en vinst på de åtta senaste, men har bara en förlust på de fem senaste och det är en förbättring. Boro jagar topplagen och behöver helst vinna här, laget antingen vinner eller förlorar just nu. Har två raka förluster på bortaplan och det gör att laget är en favorit i fara mot ett svårslaget Millwall på hemmaplan. Men på de mindre systemen så skulle tvåan vara en bra chansspik till 38%.

12. Preston – Sheffield United 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Sheff United har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Preston har en vinst och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Sheff United har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Preston 10, 8 8 5, 25-22 32 poäng. Sheff United 6, 12 1 8, 34-26 37 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston två vinster och Sheff United har en vinst. Preston har fem raka utan vinst på hemmaplan och tre raka kryss.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Preston har anfallaren Maguire borta och har frågetecken för backen Cunningham. Sheff United har viktiga mittfältaren Fleck avstängd och har mittfältaren Coutts, backen Freeman och anfallaren Evans borta.

Preston jagar topplagen och Sheff United är ett av dessa lag. Preston är svårslagna och defensivt starka, formen är fem raka utan förlust. På hemmaplan så har det varit lite knackigt på slutet och laget vann senast efter fem raka utan vinst. Sheff United var länge nykomlingen som överraskade, men nu har laget hamnar i den formsvacka som alla lag hamnar i till slut, formen är nu fyra raka utan vinst och två raka förluster. På bortaplan så har laget ännu inte spelat oavgjort och totalt så har laget bara en oavgjord i ligan denna säsong. Preston ska vara minifavoriter här, men det är en öppen match och räkna med en målsnål tillställning. Spelvärdet finns på x2.

13. Sunderland – Fulham x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sunderland har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Fulham har tre vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sunderland har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Fulham har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Sunderland 23, 2 9 10, 26-38 15 poäng. Fulham 12, 7 8 6, 27-27 29 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sunderland tre vinster och Fulham har en vinst. Senast Sunderland vann hemma mot Fulham var 2009.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sunderland har ordinarie mittfältaren Cattermole avstängd och har de ordinarie mittfältarna Watmore, Ndong, Mcnair och Williams och de ordinarie backen Kone borta och har frågetecken för viktiga backarna Jones och Oviedo. Fulham har mittfältaren Ayite borta och har frågetecken för anfallaren Piazon.

Sunderland har två vinster i ligan, båda på bortaplan för på hemmaplan så har laget nu spelat 22 raka matcher utan vinst. Senast så lyckades laget få med sig 0-0 mot ligaettan Wolves och det kan ha stärkt laget lite. Fulham är som en jojo i ligan, men kan vara på gång igen. Formen är en förlust på de fem senaste och laget har gjort mål i nio av de tio senaste matcherna. På bortaplan så tar laget poäng mot lagen på nedre halvan och förlorar mot topplagen. Sunderland kommer att bryta sin hemmarad snart, men får det svårt denna gång också då man inte alls trivs mot Fulham. Fulham ska vara favorit här och är även en tänkbar spik på de mindre systemen. 

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2017-12-23 10:41
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår