Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2017-49

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Veckans kupong består av sex Premier League matcher och sju matcher från Championship. Det är ännu en gång 13 mille i jackpot och det finns en del favoriter som är i fara denna gång.

Omgångens bästa favorit är suveräna Wolves som möter ett sargat Sunderland.
Omgångens bästa värdespik är Swansea som möter ligans form svagaste lag West Brom på hemmaplan.
Omgångens chansspik är svårslagna Brentford som möter ett Hull i kris på bortaplan.
Omgångens bästa skräll är målglada Ipswich som har ett toppmöte på bortaplan mot Middlesbrough.
Omgångens drag är krysset mellan ojämna Fulham mot Championship sämsta bortalag Birmingham som brukar trivas mot just Fulham.
Omgångens favorit som är i fara är Palace som fortfarande står på två ligavinster, möter nu ett defensivt spelande Bournemouth.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Jag lägger ut ett större system med 768 raders, en helgardering och åtta halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 49!

1. Newcastle – Leicester 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har sex raka utan vinst. Leicester har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leicester har fem raka utan förlust.

Liga placering: Newcastle 15, 4 3 8, 14-22 15 poäng. Leicester 9, 5 5 5, 20-20 20 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle en vinst och Leicester har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Newcastle har anfallaren Atsu borta och har frågetecken för backarna Dummett, Haidara och Lascelles. Leicester har viktiga backen Huth och mittfältaren James borta.

Newcastle har en formkurva som pekar rakt ner, medans Leicester har en formkurva som pekar snett uppåt. Newcastle brukar vara ett stabilt hemmalag som sällan förlorar, denna säsong har varit lite ojämnare än så. Förlorade detta möte för två säsonger sedan, men hade innan dess vunnit de flesta hemmamötena med Leicester. För en gångs skull så kan Newcastle vara näst intill skadefritt. Leicesters form beror mycket på hemmaspelet, då laget kommer med två raka vinster från just hemmaplan. Har även varit svårslagna på bortaplan på slutet, men laget har bara en vinst i ligan på bortaplan. Båda lagen kan vinna här och det lag som gör första målet vinner, i alla fall om man tittar på statistiken mellan dessa lag och även generellt i Premier League. Spelvärdet är på tvåan till 38%. Kan även vara en tänkbar värdespik på de mindre systemen.

2. Burnley – Watford 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Watford har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Burnley 7, 7 4 4, 14-12 25 poäng. Watford 8, 6 4 5, 25-26 22 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen en vinst var. Burnley har nio raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Burnley har förstemålvakten Heaton, ordinarie backen Lowton och de ordinarie mittfältarna Brady och Marney borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Defour och anfallaren Walters. Watford har backarna Chabolah, Cathcart och Hoban borta och har frågetecken för de ordinarie backarna Kaboul och Britos, ordinarie mittfältaren Hughes och anfallaren Success.

Båda lagen jagar en Europaplats, men är för ojämna för att hänga med topplagen. Burnley är tre poäng bakom och Watford är tre poäng bakom Burnley. Båda lagen har tagit fler poäng på bortaplan än hemmaplan denna säsong. Burnley ser lite mer stabilare ut och har lite bättre form än Watford. Ettan är en tänkbar spik på de mindre systemen, men krysset är näst intill ett måste på de större systemen.

3. Crystal Palace – Bournemouth x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har en vinst och en förlust på de sex senaste. Bournemouth har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Palace 18, 2 4 9, 8-25 10 poäng. Bournemouth 14, 4 3 8, 13-17 15 poäng.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Palace en vinst och Bournemouth har två vinster. Palace har inte vunnit på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Palace har förstemålvakten Hennessey, backarna Delaney och Tomkins, mittfältaren Lee och anfallaren Wickham borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Cabaye och ordinarie backen Dann. Bournemouth har backarna Mings, Smith och Wiggins och reservmålvakten Federici borta.

Två lag som har stora problem att vinna, Palace har i alla fall slutat förlora och har fyra raka utan förlust. På hemmaplan har laget varit riktigt bra på slutet och har gjort två mål per match i fyra raka ligamatcher. Bournemouth har tre raka utan vinst och kan vara på väg till ännu en formsvacka. Har i alla fall tre raka utan förlust på bortaplan och har hållit nollan i de två senaste. Ett öppet möte där Palace ser ut att bli alldeles för stora favoriter och värdet finns klart på x2. 

4. Huddersfield – Brighton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Brighton har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brighton har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Hudds 16, 4 3 8, 9-26 15 poäng. Brighton 12, 4 5 6, 14-19 17 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hudds en vinst och Brighton har två vinster. Hudds har fyra raka utan förlust på hemmaplan, en vinst och tre oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hudds har viktiga mittfältaren Van La Parra avstängd och har mittfältarna Billing och Gorenc-Stankovic borta och har frågetecken för backen Hefele. Brighton har viktiga mittfältaren Sidwell och anfallaren Ayunga borta.

Två av ligans formsvagaste lag möts, Hudds har fyra raka förluster och Brighton har fyra raka utan vinst. Hudds är svårslagna hemma. Så tänk på att lagets tre senaste förluster har kommit på bortaplan. Brighton fick senast möta Liverpools offensiv och förlorade på hemmaplan med 1-5. Intressant statistik från Brightons sex senaste bortamatcher är när laget gör mål så vinner man och tvärtom om man släpper in ett mål. Ett jämnt och ovisst möte där båda lagen kan vinna, spelvärdet finns på x2, men den som har råd helgarderar. 

5. Swansea – West Bromwich 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har sex raka utan vinst. West Brom har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Swansea en vinst och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: West Brom har fem raka utan vinst.

Liga placering: Swansea 20, 2 3 10, 8-18 9 poäng. West Brom 17, 2 7 6, 12-21 13 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea tre vinster och West Brom har två vinster. Swansea har tre raka vinster på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Swansea har frågetecken för mittfältaren Blair och backen Bartley. West Brom har de ordinarie mittfältarna Morrison, Chadli och Brunt och ordinarie backen Dawson borta och har frågetecken för ordinarie backen Gibbs och mittfältarna Phillips och viktiga Barry.

Förutom Newcastle så är detta ett möte mellan ligans klart formsvagaste lag, där West Brom är värst med fjorton raka utan vinst. Swansea har bara åtta raka utan vinst. Swansea har inte gjort mål på fem av de sju senaste. West Brom har tre raka kryss och har inte gjort mål på fyra av de sju senaste. Swansea ligger nu sist och är även ligans sämsta hemmalag och om laget ska hålla sig kvar så krävs det att laget börjar vinna sina hemmamatcher. West Brom vinner sällan på bortaplan och har haft stora problem på senare år borta mot Swansea, sen är även West Brom hårt skadedrabbade till detta möte. Swansea är klart omgångens bästa chansspik till 39%.

6. Tottenham – Stoke 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tottenham har två vinster och två förluster på de sex senaste. Stoke har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Tottenham har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Tottenham 6, 7 4 4, 23-13 25 poäng. Stoke 13, 4 4 7, 18-30 16 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Tottenham tre vinster och Stoke har två vinster. Tottenham vann båda mötena med 4-0 förra säsongen.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Tottenham har ordinarie backen Sanchez avstängd och har viktiga backen Alderweireld borta och har frågetecken för mittfältaren Wanyama och backen Rose. Stoke har mittfältaren Ireland och backarna Cameron och Indi borta.

Tottenham tog en stabil vinst i veckan mot Apoel och kom före Real Madrid i gruppen. Den vinsten var väldigt viktig då laget hade tre raka utan vinst innan. Tottenham har fått Wembley till sin borg och har bara en förlust i ligan denna säsong. Stoke vann det viktiga bottenmöte mot Swansea senast och har i dagsläget bättre ligaform än Tottenham, men är fortfarande ett av ligans sämsta bortalag. Tottenham vilade än del spelare i veckan och det göra att de ordinarie spelarna inte är lika slitna till detta möte. Men laget har lite frånvaro problem i backlinjen som kan störa laget lite. Tottenham ska vinna detta möte och är en bra spik, men ingen värdespik och på de större systemen så kan krysset tas med som en bra skräll.

7. Aston Villa – Millwall 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Millwall har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har fem raka utan vinst.

Liga placering: Villa 5, 10 6 4, 29-18 36 poäng. Millwall 17, 5 7 8, 22-21 22 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång i FA-Cupen, Millwall vann med 2-1.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Villa har anfallarna Hogan och Kodjia, mittfältarna Jedinak och Lyden och viktiga backen Terry borta och har frågetecken för ordinarie anfallaren Agbonlahor och mittfältaren Green. Millwall har inga spelare borta.

Villa är elva poäng efter ledande och rivalen Wolves. Formen är bra med fyra raka utan förlust och hemmaformen är riktigt bra med fem vinster på de sex senaste och laget har bara en förlust hemma i ligan. Millwall stod för en bra insats senast mot topplaget Sheff United och vann hemma med 3-1 och bröt därmed sin svit på sex raka utan vinst. Men på bortaplan så har laget ännu inte vunnit i ligan och går även väldigt ofta mållösa, men har fem oavgjorda av tio. Villa ska vara favorit här och är en bra spik på de mindre systemen, men med tanke på att laget kan eventuellt sakna upp till åtta spelare så finns spelvärdet på krysset till 18%.

8. Barnsley – Derby x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Barnsley har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Derby har trer vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Barnsley har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Derby har fem raka utan förlust.

Liga placering: Barnsley 19, 5 5 10, 24-31 20 poäng. Derby 6, 10 5 5, 30-21 35 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Barnsley två vinster och Derby har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Barnsley har inga spelare borta. Derby har mittfältaren McAllister borta.

Barnsley har fyra raka förluster och fem raka utan vinst med målskillnaden 2-10. På hemmaplan är det en vinst på de sju senaste och två raka förluster och i ligan så är det tre raka förluster med målskillnaden 0-4. Derby har en ok form där laget har hållit nollan i tre av de fyra senaste. På bortaplan så är laget svårslagna denna säsong, två förluster på tio ligamatcher och formen är sex raka utan förlust. Lagen möttes i Ligacupen i september och då vann Barnsley med 3-2 på hemmaplan. Derby är bättre i grunden och har bättre form och ska vara favorit här, men det är en favorit i fara och den som har råd helgarderar. X2 kan räcka på de mindre systemen.

9. Fulham – Birmingham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Birmingham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Birmingham har fem raka utan vinst.

Liga placering: Fulham 15, 6 8 6, 26-27 26 poäng. Birmingham 22, 4 4 12, 10-29 16 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham en vinst och Birmingham har tre vinster. Fulham har fyra raka utan vinst på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Fulham har ordinarie backen Odoi avstängd och har mittfältaren Ayite borta och frågetecken för anfallaren Piazon. Birmingham har ordinarie backen Dean avstängd och har backen Collin och anfallaren Vassell borta och har frågetecken för mittfältarna Lowe och Gardner och ordinarie backen Jenkinson.

Fulham är väldigt ojämna denna säsong, men är ändå svårslagna, speciellt på hemmaplan där laget har raden 2 6 2 i ligan. Formen var på väg uppåt och då kom det en förlust igen, denna gång borta mot Brentford. Laget har två vinster och en förlust på de åtta senaste hemmamatcherna. Birmingham har det tufft i botten och är nu under strecket. Kämpade länge mot ettan Wolves i derbyt senast men föll med 0-1 på hemmaplan. Formen är en vinst på de åtta senaste och på bortaplan så är laget sämst i hela ligan med två poäng på tio matcher. Fulham ska normalt vara klara favoriter i detta möte, men alla oavgjorda matcher oroar och det gör att krysset är riktigt spelvärt till 21%. 1x blir nästan som en helgardering här.

10. Hull – Brentford 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har sex raka utan vinst. Brentford har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hull har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brentford har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Hull 20, 4 7 9, 34-37 19 poäng. Brentford 11, 6 9 5, 31-27 27 poäng.

Inbördes möten: På de fem möten lagen har spelat så har Hull tre vinster och Brentford har två vinster. Hull har vunnit sina två hemmamatcher med 2-0.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hull har backarna Kingsley och Odubajo, mittfältarna Mason och Weir och anfallarna Diomande och Hernandez borta. Brentford har ordinarie backen Dalsgaard och ordinarie anfallaren Vibe borta.

Efter sju raka utan vinst och tre poäng från nedflyttning så fick tränaren Slutskij sparken och Adkins tar över direkt. För de flesta lag i Premier League och Championship så har lagen som bytt tränare fått en positiv effekt direkt och med de spelare som Hull bifogar över så kan det bli en positiv effekt här också. Vad Adkins sa direkt är att defensiven kommer att prioriteras framöver och det gör nog att vi får se en målsnål match här. Brentford är ett typiskt mittenlag som spelar bra men ändå bara får med sig en poäng i de flesta matcherna, laget har varit svårslagna på slutet men saknar nu sin bästa anfallare Vibe. På de sju senaste bortamatcherna så har laget gjort elva mål. I dagsläget så håller jag Brentford som det bättre laget och tvåan till 32% är en bra värdespik, men ettan kan tas med då Hull bytt tränare precis.

11. Middlesbrough – Ipswich 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Ipswich har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Boro 9, 8 5 7, 25-20 29 poäng. Ipswich 7, 10 2 8, 35-30 32 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro tre vinster och Ipswich har två vinster. Boro har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Boro har inga spelare borta. Ipswich har ordinarie anfallaren McGoldrick borta.

Båda lagen ligger precis under playoff platserna. Boro antingen vinner eller förlorar just nu, kommer från två raka förluster. Ipswich har varit svårslagna på slutet och kommer med två raka vinster. Ipswich spelar väldigt sällan oavgjort på bortaplan. Ipswich är det lag som gjort näst flest mål i ligan. Boro ska vara favoriter på hemmaplan och är det bättre laget i grunden, men Ipswich är minst lika bra i dagsläget. För att göra det enkelt så helgarderar man i detta jämna möte.

12. Queens Park Rangers – Leeds x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Leeds har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har två vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Leeds har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: QPR 18, 5 7 8, 22-29 22 poäng. Leeds 8, 9 3 8, 30-25 30 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR tre vinster och tre oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: QPR har ordinarie anfallaren Mackie och ordinarie backen Baptiste avstängda och har backarna Onuoha, Perch, Hall och Furlong borta. Leeds har de ordinarie mittfältarna O´Kane och Dallas, viktiga backen Jansson borta.

QPR har fem raka utan vinst och är inne i en tung period med elva insläppta på dessa fem. QPR är ett klassiskt hemma – bortalag, är svårslagna hemma men kan inte vinna på bortaplan. Har på sistone vunnit mot topplag som Sheff United och Wolves på hemmaplan, men kommer med två raka utan vinst. Leeds var verkligen ur form ett tag och tappade sin playoffplats, men är smått på gång igen. På bortaplan i ligan så har Leeds fem vinster och fem förluster. Leeds är en tänkbar chansspik på de mindre systemen. Men den som har råd helgarderar. Tänk på att Leeds har haft stora problem att vinna mot QPR på senare år, men nu är chansen stor att den trenden kan brytas.

13. Wolverhampton – Sunderland 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har sex raka vinster. Sunderland har en vinst och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Wolves har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Sunderland har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Wolves 1, 15 2 3, 41-17 47 poäng. Sunderland 23, 2 8 10, 26-38 14 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wolves fyra vinster och Sunderland har en vinst. Wolves har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Wolves har backen Ofuso-Ayeh och förstemålvakten Ikeme borta. Sunderland har ordinarie mittfältaren McManaman avstängd och har de ordinarie mittfältarna Watmore, Ndong, Mcnair och Williams och de ordinarie backen Kone borta och har frågetecken för viktiga backarna Jones och Oviedo. 

Wolves rycker i toppen och är nu uppe i sex raka vinster och nio raka utan förlust på hemmaplan. Just nu är Wolves snackisen i hela England, har redan ett försprång på tio poäng och verkligen stormar mot Premier League. För Sunderland är det helt tvärtom, en vinst på de arton senaste och laget är på väg ur Championship som en Premier League klubb. Det blir inte bättre att åtta ordinarie spelare saknas i skrivande stund. Det enda positiva för Sunderland att laget har en ny tränare och att laget spelar bättre på bortaplan än hemma för tillfället, men att de ska ta poäng borta mot Wolves finns inte i dagsläget. Ettan är klart kupongens bästa spik!

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2017-12-16 10:49
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår