Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2017-48

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Länk till veckans systemförslag (M-system på 864 rader), https://tipsxtra.se/systems/goalservice/45190

Veckans kupong består av sju Premier League-matcher, där toppmötet mellan Arsenal mot Man United är omgångens höjdpunkt och sen har vi även Londonderbyt mellan Watford mot Tottenham och två ångestmöten i botten. Kupongen avslutas med sex jämna Championship matcher, där det kan skrälla rejält denna gång.

Sista omgången i tips-SM slutade med åtta rätt och en svag placering på 35571, hela 18 poäng efter vinnaren. På kupongen blev det fem ettor, fem kryss och tre tvåor.

Omgångens bästa favorit är Stoke som möter ett formsvagt Swansea.
Omgångens bästa värdespik är krysset mellan hemmastarka Sheffield W mot bortasvaga Hull.
Omgångens chansspik är Reading som möter ett av hela Englands sämsta hemmalag för tillfället, Sunderland har tjugoen raka utan vinst på hemmaplan.
Omgångens bästa skräll är Burnley som sällan förlorar på bortaplan mot ett ojämnt Leicester.
Omgångens drag är krysset mellan Preston mot QPR, båda algen ligger i topp gällande att spela oavgjort i ligan.
Omgångens favorit som är i fara är usla West Brom som har Premier League sämsta form och som möter ett Palace som kan vara på gång.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Jag lägger ut ett större system med 864 raders, tre helgarderingar och fem halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 48!

1. Arsenal – Manchester United 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Arsenal har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Man United har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Arsenal har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Man United har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Arsenal 4, 9 1 4, 28-16 28 poäng. Man United 2, 10 2 2, 32-8 32 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Arsenal tre vinster och Man United har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Arsenal har mittfältarna Cazorla och Bielik och viktiga anfallaren Lacazette borta och har frågetecken för anfallaren Walcott och mittfältaren Zelalem. Man United har backen Williams och viktiga mittfältaren Matic borta och har frågetecken för de ordinarie backarna Bailly och Jones och mittfältaren Carrick.

Arsenal stod för en härlig kross hemma mot Hudds i veckan och på hemmaplan är laget riktigt starka just nu, elva raka utan förlust och laget har vunnit alla hemmamatcher i ligan. Man United stod för en bra insats borta mot Watford i veckan efter vinst med 4-2, men det var laget andra vinst på bortaplan på de fem senaste. Man United har förlorat sina två senaste bortamatcher mot Arsenal med 0-2 och 0-3. Arsenal kommer att sakna sin skyttekung Lacazette och det är ett litet minus. Man United kommer att gå för 0-0 här i början och det gör att 1x blir nästan som en helgardering. På de mindre systemen så skulle ettan vara en rolig chansspik.

2. Brighton – Liverpool x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har två vinster och en förlust på de sex senaste. Liverpool har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Liverpool har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Brighton 10, 4 5 5, 13-14 17 poäng. Liverpool 5, 7 5 2, 28-18 26 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, 6-1 och 2-1 till Liverpool.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Brighton har viktiga mittfältaren Sidwell borta. Liverpool har ordinarie backen Clyne borta.

Brighton fortsätter att vara starka defensivt, fyra insläppta på de fem senaste. Laget har även sju raka utan förlust på hemmaplan. I veckan blev det bara 0-0 hemma mot Palace och det var lagets fjärde raka kryss på hemmaplan. Liverpool är i form igen, har nu sju raka utan förlust och i veckan så besegrades Stoke med 3-0 på bortaplan efter att lagets och hela ligans skyttekung Salah hoppade in och gjorde två mål. Liverpool har nu gjort 10 mål på de tre senaste bortamatcherna. Att Liverpool är favorit här råder ingen tvekan om, men Brighton är starka defensivt och kan få med sig ett kryss här.  

3. Everton – Huddersfield 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Everton har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Hudds har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Everton har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka utan vinst.

Liga placering: Everton 13, 4 3 7, 17-28 15 poäng. Hudds 14, 4 3 7, 9-24 15 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång, då vann Everton med 5-1. 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Everton har de ordinarie mittfältarna Barkley och McCarthy, backarna Mori, Keane och Baines borta och har frågetecken för backen Coleman och mittfältaren Bolasie. Hudds har viktiga mittfältaren Van La Parra avstängd och har mittfältarna Billing och Gorenc-Stankovic borta och har frågetecken för backen Hefele och mittfältaren Palmer.

Everton har äntligen fått en ny tränare och han fick se sitt nya lag vinna i veckan med 4-0 hemma mot West Ham, anfallaren Rooney var glödhet. Nu återstår det att se om Allardyce får i ordning detta fuskbygget under en längre tid. Hudds har det väldigt tungt just nu och blev överkörda av Arsenal i veckan med 0-5 och det var lagets fjärde raka förlust på bortaplan. Hudds stora problem är målskyttet, nio mål på fjorton ligamatcher och det finns ingen målgörare i laget. Everton ska vara favoriter på hemmaplan, men är ännu ingen bra spik att luta sig emot. Värdet finns på krysset.

4. Leicester – Burnley 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Burnley har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Leicester 9, 4 5 5, 19-20 17 poäng. Burnley 6, 7 4 3, 14-11 25 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester tre vinster och Burnley har en vinst. Leicester har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Leicester har viktiga backen Huth och mittfältaren James borta. Burnley har förstemålvakten Heaton borta och har frågetecken för anfallaren Walters.

Leicester stod för en liten knall i veckan då laget vann över Tottenham med 2-1 på hemmaplan och det var lagets stjärnspelare Vardy och Marhez som bäddade för vinsten, men det ska tilläggas att Tottenham var det klart bättre laget. Burnley fortsätter att jaga en Europaplats och vann i veckan borta mot Bournemouth med 2-1 och den bortavinsten gör att laget är ligans tredje bästa bortalag. Det som talar emot här för Burnley är deras svaga facit borta mot Leicester. Leicester ska vara favoriter på hemmaplan, men är en favorit i fara här. Värdet finns klart på tvåan till 19%.

5. Stoke – Swansea 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Swansea har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Stoke en vinst och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Swansea har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Stoke 16, 3 4 7, 16-29 13 poäng. Swansea 19, 2 3 9, 8-25 9 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke tre vinster och Swansea har två vinster. Stoke har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Stoke har mittfältaren Ireland och backen Cameron borta och har frågetecken för förstemålvakten Butland. Swansea har backarna Fernandez och Bartley borta och har frågetecken för mittfältaren Blair.

Vilket ödesmöte mellan två formsvaga lag, Stoke har fyra raka utan vinst och Swansea har sju raka utan vinst. Stoke lyckades inte stå emot Liverpools offensiv i veckan och förlorade till slut med 0-3 på hemmaplan. Swansea gjorde en bra match borta mot Chelsea men förlorade ändå med 0-1 och laget har nu fyra raka matcher utan gjorda mål. På bortaplan har laget fyra raka förluster. Stoke ska vara det bättre laget i grunden och är ett klart bättre hemmalag än vad Swansea är på bortaplan. Ettan är en bra spik till 63%, men krysset måste med på de större systemen. 

6. Watford – Tottenham 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Tottenham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Tottenham har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Watford 8, 6 3 5, 24-25 21 poäng. Tottenham 7, 7 3 4, 22-12 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Tottenham sex vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Watford har backarna Cathcart, Hoban, Chalobah och Britos och mittfältaren Hughes borta och har frågetecken för viktiga backen Kaboul och anfallaren Success. Tottenham har viktiga backen Alderweireld borta och har frågetecken för mittfältarna Winks och Wanyama. 

Watford är inne i en period att de antingen vinner med minst två mål eller förlorar med ett eller två mål. I veckan så blev Man United för svåra på hemmaplan och en förlust med 2-4. På hemmaplan har laget just varannan vinst/förlust. Tottenham kan vara i början på en formsvacka och lite slitna efter en hel del toppmatcher på slutet. Förlorade i veckan borta mot Leicester med 1-2 och det var lagets tredje förlust på de fem senaste bortamatcherna. Det positiva för Tottenham är att anfallaren Kane fortsätter göra mål och det kan bli ett avgörande i detta möte. Tottenham är det bättre laget och är en mycket bra värdespik till 52%.

7. West Bromwich – Crystal Palace 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har sex rak utan vinst. Palace har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Brom har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Palace har fem raka utan vinst.

Liga placering: West Brom 17, 2 6 6, 12-21 12 poäng. Palace 20, 2 3 9, 8-25 9 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: West Brom har mittfältarna Morrison, Chadli och Brunt och backen Dawson borta. Palace har anfallaren Wickham och mittfältaren Lee borta.

West Brom har nu två raka kryss efter 2-2 hemma mot Newcastle i veckan, men formen är fortsatt iskall med tretton raka utan vinst. På hemmaplan har laget sju raka utan vinst och tretton insläppta på de fem senaste. Palace har börjat rycka upp sig och har nu bara en förlust på de fem senaste och i veckan fick laget med sig ett 0-0 resultat borta mot Brighton. Det börjas märkas att nya tränaren har prioriterat defensiven. Men borta statistiken är fortfarande ett problem då laget nu har nio raka utan vinst på bortaplan. Detta möte är lite av ett ångestmöte och förloraren kommer att få en tuff vinter. West Brom ska vara favoriter för hemmaplansfördelen men den som har råd helgarderar detta möte. Värdet finns klart på tvåan till 22%. 

8. Brentford – Fulham 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Fulham har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentord har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Fulham har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Brentford 14, 5 9 5, 24-24 24 poäng. Fulham 12, 6 8 5, 25-24 26 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brentford tre vinster och Fulham har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Brentford har ordinarie backen Dalsgaard borta. Fulham har ordinarie mittfältaren Ayite borta och har frågetecken för anfallaren Piazon.

Två mittenlag som jagar playoffplatserna. Brentford är inne i en liten svackan med tre raka utan vinst, men är väldigt svårslagna på hemmaplan med fem raka utan vinst och en förlust i ligan. Fulham är på gång efter tre raka utan förlust och två raka vinster, har haft ett tufft schema och kan vara lite slitna till detta möte. Brentford ska vara favorit i detta möte, men Fulham är det bättre lagt i grunden. Den som har råd helgarderar, på de mindre systemen kan ettan chansspikas. 

9. Ipswich – Nottingham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har två vinster och två förluster på de sex senaste. Nottingham har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Ipswich 9, 9 2 8, 31-28 29 poäng. Nottingham 10, 9 0 10, 26-29 27 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Ipswich har ordinarie anfallaren McGoldrick borta. Nottingham har inga spelare borta.

Även här två mittenlag som jagar playoffplatserna. Ipswich är ett ok hemmalag med en hyfsad formkurva. Nottingham har ännu inte spelat oavgjort i ligan och är ett klart bättre hemmalag än bortalag. Ipswich är en tänkbar spik på de mindre systemen, 1x blir som en helgardering här.

10. Millwall – Sheffield United 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har sex raka utan vinst. Sheff United har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff United har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Millwall 19, 4 7 8, 19-20 19 poäng. Sheff United 3, 12 1 6, 32-21 37 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall tre vinster och Sheff United har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Millwall har inga spelare borta. Sheff United har mittfältaren Coutts, backen Freeman och anfallaren Evans borta och har frågetecken för backen Baldock.

Ett nykomlingsmöte där Sheff United har överraskat fullständigt och ett Millwall som har kämpat tappert. Millwall är ur form nu och är nu indragna i bottenstriden på allvar, har gått mållösa i tre av de fem senaste. Anfallarna Clarke och Sharp har gjort 21 mål av Sheff Uniteds 32 i ligan, men laget börjar hacka lite nu och har två raka utan vinst. På bortaplan så har laget ännu inte spelat oavgjort i ligan. Sheff United ska vara favoriter och är en bra värdespik till 48%, men det är på hemmaplan Millwall tar sina flesta poäng och ettan är inte helt fel att ta med på de större systemen.

11. Preston – Queens Park Rangers 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har en vinst och tre förluster på de sex senaste. QPR har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Preston har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: QPR har fem raka utan vinst.

Liga placering: Preston 13, 6 8 5, 22-21 26 poäng. QPR 17, 5 7 7, 22-28 22 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston två vinster och QPR har en vinst. Preston har tio raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Preston har anfallaren Maguire borta och har frågetecken för backen Cunningham. QPR har ordinarie anfallaren Freeman avstängd och har backarna Onuoha, Perch och Hall borta.

Preston har tre raka utan förlust och laget brukar vara svårslagna på hemmaplan, men har nu fem raka utan vinst på hemmaplan. QPR har fyra raka utan vinst och har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. Båda lagen spelar ofta oavgjort och det kan även bli denna gång, två lag som inte gör så mycket mål framåt. 1x blir som en helgardering, krysset är en bra värdespik på de mindre systemen.

12. Sheffield Wednesday – Hull X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheffield har sex raka utan förlust. Hull har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Sheffield har två vinster och en förlust på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Sheffield 11, 6 8 5, 23-21 26 poäng. Hull 20, 4 6 9, 32-35 18 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheffield har en vinst och Hull har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sheffield har backen Pudil borta. Hull har backarna Kingsley och Odubajo, mittfältarna Mason och Weir och anfallaren Hernandez borta och har frågetecken för mittfältaren Toral.

Sheffield är i mycket bra form och är väldigt svårslagna på hemmaplan. Hull är helt ur form och vinner väldigt sällan på bortaplan. Men lagen har en ska gemensamt och det är alla oavgjorda resultat. Intressant med båda lagen är att de ofta är inblandade i målkalas, men när de inte är det så blir 0-0 istället. Sheffield ska vara favorit här, men inte till höga 66%. Att vi får krysset till 19% är en gåta och blir därmed omgångens bästa värdespik. Självklart så ska ettan med på de större systemen.

13. Sunderland – Reading 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sunderland har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Reading har tre vinster och en förlust på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sunderland har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Reading har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Sunderland 22, 2 8 9, 9-25 14 poäng. Reading 16, 6 5 8, 23-23 23 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sunderland två vinster och Reading har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sunderland har ordinarie anfallaren Vaughan avstängd och har de ordinarie mittfältarna Watmore, Ndong och Williams och de ordinarie backarna Kone och Jones borta och har frågetecken för viktiga backen Wilson. Reading har mittfältarna Obita och Evans och ordinarie anfallaren McClearly borta och har frågetecken för de ordinarie mittfältarna Swift och Harriott.

Sunderland fick äntligen vinna igen efter 2-0 mot bottenkollegan Burton. Men på hemmaplan så har laget fortfarande svårt att vinna, 21 raka utan vinst. Reading vann i veckan över Barnsley med 3-0 och har nu tre raka utan förlust. Har nu hållit nollan i två raka matcher efter att ha innan släppt in sex mål på tre matcher. Sunderland ska i grunden vara det bättre laget här och någon gång så vinner laget på hemmaplan igen. Ett öppet möte där båda lagen kan vinna och det gör att värdet finns på tvåan till 28%. Tvåan kan vara en rolig chansspik men på de större systemen så måste ettan med.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2017-12-08 16:59
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår