Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2017-47

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Veckans kupong består av sex Premier League-matcher, där fyra av de sex topplagen spelar och sen avslutas kupongen med sju på förhand mycket jämna kamper i Championship.

Jag lägger upp min egen Tips-SM rad och ni kommer att få följa min placering varje vecka och det blir någon kommentar hur förra omgången gick.

Fjärde omgången blev lite bättre med åtta rätt och fortsätter att klättra i tabellen med en plats på 39147. Det blev inte som jag tänkt då favoriterna i Premier League höll och utdelningen blev väldigt låg då de flesta favoriterna vann på kupongen. På kupongen blev det fem ettor, fyra kryss och fyra tvåor, inte ofta hemmalagen går bort sig samtidigt. Nya tag med sjätte och sista omgången där det tyvärr finns för många stora favoriter på hemmaplan, men nåt lag går alltid på en mina.

Innan vi drar igång vill vi passa på att lyfta fram Storspelares unika deal – som ni enbart kommer åt via oss på Tipsmedoss.com. Just nu kan casinobolaget erbjuda er en välkomstbonus, på uppåt mot 5000kr – INGET omsättningskrav gäller. Det gör dealen helt unik på marknaden. Hämta din unika deal här!

Stryktipsförslag:
Liverpool – Chelsea 1 2
Crystal Palace – Stoke 1 x
Manchester United – Brighton 1
Newcastle – Watford 1 2
Swansea – Bournemouth 1 2
Tottenham – West Bromwich 1 x
Aston Villa – Ipswich 1 
Fulham – Millwall x
Hull – Bristol City x 2
Middlesbrough – Derby x
Norwich – Preston x
Reading – Sheffield W 2
Wolverhampton – Bolton 1

Omgångens bästa favorit är Starka ettan Wolverhampton som möter svaga Bolton på hemmaplan.
Omgångens bästa värdespik är svårslagna Sheffield W som möter ett Reading som har problem på hemmaplan.
Omgångens chansspik är krysset mellan de formsvaga lagen Norwich mot Preston.
Omgångens bästa skräll är Stoke som möter svaga Palace borta. Båda lagen är lika dåliga och det gör att båda lagen kan vinna.
Omgångens drag är krysset mellan Tottenham och West Brom. Ett West Brom som sparkat sin manager och kan kanske fått lite extra energi av det.
Omgångens favoriter som är i fara är hemmastarka Liverpool som tar emot topplaget Chelsea, där Liverpool haft stora problem tidigare hemma mot Chelsea.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Jag lägger ut ett större system med 768 raders, en helgardering och åtta halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 47!

1. Liverpool – Chelsea 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Chelsea har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Chelsea har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Liverpool 5, 6 4 2, 24-17 22 poäng. Chelsea 3, 8 1 3, 23-10 25 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Liverpool Liverpool två vinster och Chelsea har en vinst. Liverpool har sex raka utan vinst på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Liverpool har backen Clyne borta och har frågetecken för ordinarie backen Matip. Chelsea har anfallaren Batshuayi och mittfältarna Kenedy och Musonda borta och har frågetecken för mittfältaren Moses och backen Rahman.

Liverpool är väldigt starka hemma och förlorar även sällan mot topplagen på hemmaplan. Laget tappade i veckan en 3-0 ledning borta mot Sevilla till 3-3 och det är inte bra för moralen. Chelsea vann med 4-0 i veckan och har nu tre raka vinster med en målskillnad på 10-0. Ett öppet toppmöte där båda lagen måste helst vinna för att fortsätta att utmana Manchester lagen. Liverpool ska vara favoriter men spelvärdet finns på tvåan. Den som har råd helgarderar.

2. Crystal Palace – Stoke 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Stoke har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Palace 20, 1 2 9, 6-24 5 poäng. Stoke 15, 3 4 5, 15-24 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace fem vinster och Stoke har en vinst. Palace har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Palace har anfallaren Wickham och mittfältaren Lee borta och har frågetecken för backen Van Aanholt. Stoke har mittfältaren Ireland och förstemålvakten Butland borta och har frågetecken för backen Cameron.

Båda lagen har ryck upp sig lite på slutet, men Palace har fortfarande ruskigt svårt att vinna. Har tre raka vinster hemma mot Stoke och det kan ge laget lite energi och sen är Palace alltid svårslagna på hemmaplan. Stoke har nu tre raka utan förlust och senast så kom laget ikapp två gånger från underläge borta mot Brighton. Ett öppet möte mellan två svaga lag och den som har råd helgarderar detta möte.

3. Manchester United – Brighton 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Brighton har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Brighton har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Man United 2, 8 2 2, 27-6 26 poäng. Brighton 9, 4 4 4, 13-13 16 poäng.

Inbördes möten: Lagen har inte mötts förut.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man United har viktiga backarna Jones och Bailly och mittfältaren Carrick borta. Brighton har ordinarie mittfältaren Sidwell borta.

Man United är riktigt starka hemma denna säsong och har över tio raka vinster på hemmaplan. Kommer från en knapp förlust med 0-1 borta mot Basel i veckan, men det oroar inte så mycket då laget redan var klara för slutspel. Laget har sin två ordinarie mittbackar borta och det kan störa lite. Brighton är i bra form med fem raka utan förlust och två raka vinster på bortaplan. Nu ska det tilläggas att laget inte mött något topplag på slutet. Men självförtroendet finns. Man United är en bra favorit och ska spikas på de mindre systemen, men spelvärdet finns på krysset.

4. Newcastle – Watford 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Watford har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Newcastle 11, 4 2 6, 11-14 14 poäng. Watford 8, 5 3 4, 19-21 18 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle två vinster och Watford har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Newcastle har mittfältaren Merino och anfallaren Atsu borta och har frågetecken för backarna Lascelles, Dummett och Haidara. Watford har viktiga anfallaren Deeney avstängd och har backarna Catchcartm Hoban och Chalobah och anfallaren Success borta och har frågetecken för ordinarie backen Kaboul.

Ett Newcastle som nu har tre raka förluster, men på hemmaplan är laget alltid svårslagna. Laget har haft lite skadeproblem i truppen, men till på lördag så kan laget få tillbaka en del viktiga spelare. Watford var också ur form och hade tre raka förluster innan vinsten senast. Har tre raka utan vinst på bortaplan. Båda lagen har kapacitet att vinna, där Newcastle ska vara favoriter tack vare hemmafördelen.

5. Swansea – Bournemouth 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Bournemouth har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Swansea en vinst och fyra förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Swansea 19, 2 2 8, 7-15 8 poäng. Bournemouth 13, 4 1 7, 11-14 13poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bournemouth fem vinster och en oavgjord.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Swansea har backen Bartley borta och har frågetecken för anfallaren Abraham, backen Rangel och mittfältaren Blair. Bournemouth har viktiga backen Francis avstängd och har backarna Mings, Wiggins och Smith, reservmålvakten Federici, mittfältaren Ibe borta och har frågetecken för ordinarie mittfältaren Stanislas.

Swansea har det ruskigt tungt, fem raka förluster och är det sämsta hemmalaget i ligan. Har även problem med målskyttet och kan nu sakna ordinarie anfallaren Abraham. Bournemouth har verkligen ryckt upp sig med fyra vinster på de fem senaste, men bortaspelet fungerar inte riktigt ännu fullt ut och håller sällan nollan på bortaplan. Bournemouth har en del viktiga defensiva spelare borta och det kan störa laget lite här. Ett öppet möte där ettan till 32% är riktigt bra.

6. Tottenham – West Bromwich 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tottenham har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. West Brom har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Tottenham har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Brom har fem raka utan vinst.

Liga placering: Tottenham 4, 7 2 3, 20-9 23 poäng. West Brom 17, 2 4 6, 9-18 10 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Tottenham två vinster och West Brom har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Tottenham har viktiga backen Alderweireld borta och har frågetecken för mittfältaren Wanyama. West Brom har ordinarie mittfältarna Chadli och Morrison och ordinarie backen Dawson borta.

Tottenham ser väldigt starka ut och stod för en riktigt bra insats borta mot Dortmund senast, då laget vände ett 0-1 underläge. Laget kan kanske vila några ordinarie spelare till detta möte då vissa spelare är slitna. Kan komma en reaktion snart där laget tappar lite av sin fina form. West Brom har klart ligans sämsta form och tränaren Pulis fick sparken, det kan kanske ge laget lite extra energi och kommer inte vika ner sig denna gång, kan få med sig ett kryss så länge laget håller nollan. Tottenham är en bra spik på de mindre systemen, men spelvärdet finns på krysset.

7. Aston Villa – Ipswich 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Ipswich har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Villa 4, 9 5 4, 26-17 32 poäng. Ipswich 9, 8 2 7, 30-26 26 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa tre vinster och Ipswich har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Villa har viktiga backen Terry och anfallen Hogan borta och har frågetecken för anfallarna Hepburn-Murphy, Agbonlahor och Kodjia och mittfältaren Green. Ipswich har inga spelare borta.

Villa är på gång och ser ut att kunna utmana Wolverhampton i toppen snart, laget är svårslagna på hemmaplan och vinner ofta sina matcher med uddamålet. Ipswich hade femton raka utan oavgjort, har nu två raka kryss efter att laget tappat i veckan mot Sheffield W i den 94:e minuten. Ipswich är i bra form och har varit svårslagna på slutet och vann detta möte förra säsongen med 1-0. Villa skulle kunna vara en ok spik på de mindre systemen, men värdet finns på tvåan.

8. Fulham – Millwall X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Millwall har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Millwall har fem raka utan vinst.

Liga placering: Fulham 14, 5 8 5, 24-24 23 poäng. Millwall 18, 4 7 7, 19-19 19 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst för Millwall och en oavgjord.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Fulham har frågetecken för anfallaren Piazion. Millwall har viktiga mittfältaren Wallace avstängd.

Två lag ur form, där Fulham i alla fall fick vinna i veckan i en galen 5-4 match borta mot hemmastarka Sheffield U. Fulham har kryssat i fem av de sju senaste hemmamatcherna. Millwall har det tungt nu med fem raka utan vinst och är även ett av ligans sämsta bortalag. Har ännu inte vunnit på bortaplan, men har fått med sig fem kryss. Fulham ska vara favoriter och 1x skulle kunna vara som en helgardering här, men krysset till 28% är en riktig rolig spik för den som vågar.

9. Hull – Bristol City x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Bristol C har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hull har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har fem raka utan förlust.

Liga placering: Hull 20, 4 6 8, 30-32 18 poäng. Bristol C 5, 8 7 3, 27-18 31 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hull fyra vinster och två oavgjorda. Hull har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hull har de ordinarie anfallaren Hernandez, backarna Kingsley och Odubajo och mittfältarna Mason och Toral borta. Bristol C har inga spelare borta.

Storlaget Hull har det tufft och ligger i botten och har nu även fem raka utan vinst, har i alla fall två raka kryss och kan vara lite på gång. Har släppt in på hemmaplan i åtta raka matcher. Bristol C var ett av ligans formstarkaste lag tills förlusten i veckan hemma mot Preston. Laget har nio raka utan förlust på bortaplan och har hållit nollan i fyra av dessa. Bristol C ska vara favoriter men det är krysset som är mest spelvärt och Hull är bättre än vad formen visar, kan få med sig ett tredje raka kryss här.

10. Middlesbrough – Derby 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Derby har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Derby har fem raka utan förlust.

Liga placering: Boro 6, 8 5 5, 24-15 29 poäng. Derby 7, 8 5 4, 26-20 29 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro fyra vinster och Derby har en vinst. Boro har tio raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Boro har frågetecken för anfallaren Gestede. Derby har mittfältarna McCallister och Johnson borta och har frågetecken för anfallarna Bennett och Bent.

Båda lagen har kommit igång efter en mindre bra inledning på säsongen, har tjatat lite förut om att Boro gått lite medvetet på halvfart för att kunna växa in sig i säsongen och formtoppa sig under vintern. Boro är ett starkt hemmalag och har nu två raka vinster. Derby har varit svårslagna på slutet och speciellt på bortaplan. Har en del skadeproblem som stör inför detta möte. Boro är det bättre laget i grunden och skulle vara en tänkbar spik på de mindre systemen, men krysset måste med då Derby är i bra form.

11. Norwich – Preston X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har sex raka utan vinst. Preston har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Preston har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Norwich 15, 6 5 7, 16-22 23 poäng. Preston 12, 6 7 5, 21-20 25 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich två vinster och Preston har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Norwich har mittfältarna Thompson, Lewis och Tettey borta och har frågetecken för mittfältarna Jarvis och Pritchard och anfallaren Naismith. Preston har anfallaren Maguire borta och har frågetecken för backen Cunningham. 

Två lag som var med i toppen, men som nu efter en bedrövlig period tappat kontakten med topplagen. Norwich har sex raka utan vinst och även sex raka utan vinst på hemmaplan. Preston lyckades  i alla fall vinna i veckan borta mot formstarka Bristol C och lagets skadeproblem har även ljusnat lite. Preston är starka defensivt, men har nu släppt in mål i fyra raka bortamatcher. Ett jämnt möte som luktar målsnålt och närmast ligger 0-0. Krysset spikas till fina 30%, men den som har råd helgarderar.

12. Reading – Sheffield Wednesday 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Sheffield har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Reading har en vinst och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Sheffield har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Reading 19, 5 4 8, 20-23 19 poäng. Sheffield 11, 6 7 5, 23-21 25 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading tre vinster och Sheffield har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Reading har mittfältarna Obita, Watson, Swift och Evans och anfallaren McCleary borta och har frågetecken för mittfältaren Harriott. Sheffield har backen Pudil borta.

Reading lyckas inte pricka formen och inte ens hemmaspelet fungerar, en vinst på de sju senaste hemmamatcherna. Har problem med defensiven och har släppt in elva mål på de sex senaste. Sheffield W är på gång och har fem raka utan förlust, men hade en del flytt i veckan då laget kvitterade i 94:e minuten borta mot Ipswich. Laget vinner inte så ofta på bortaplan och har en vinst på de åtta senaste bortamatcherna. Kan vid en vinst här få kontakt med topplagen. Tvåan är en bra chansspik till 34%, men på de större systemen så måste krysset med.

13. Wolverhampton – Bolton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Bolton har sex raka utan förlust. 

5 senaste hemma matcherna: Wolves har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Bolton har fem raka utan vinst.

Liga placering: Wolves 1, 13 2 3, 35-16 41 poäng. Bolton 23, 2 7 9, 15-31 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wolves en vinst och Bolton har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Wolves har backen Ofuso-Ayeh borta och har frågetecken för reservmålvakten Ikeme. Bolton har backen Taylor borta och har frågetecken för mittfältaren Karacan och anfallaren Wilbraham.

Wolves fortsätter att hålla förstaplatsen och ser just nu som ett Premier League lag, har nu vunnit sju av de åtta senaste ligamatcherna. Laget är väldigt starka på hemmaplan och har nu sex raka vinster och åtta raka utan förlust. Laget körde över topplaget Leeds i veckan med 4-1. Bolton är fortfarande kvar i botten, men har faktiskt sju raka utan förlust. Men de få vinsterna har kommit på hemmaplan, för på bortaplan så har laget ännu inte vunnit i ligan. Wolves är kupongens bästa spik, men det finns en risk att ettan blir för mycket streckad och är inte någon bra värdespik.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2017-11-24 13:44 (senast ändrad 2017-12-02 11:08)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår