Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2017-46

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Veckans kupong består av sju Premier League matcher, där fyra av de sex topplagen spelar och sen avslutas kupongen med sex jämna Championship matcher.

Jag lägger upp min egen Tips-SM rad och ni kommer att få följa min placering varje vecka och det blir någon kommentar hur förra omgången gick.

Fjärde omgången blev lite som vanligt med 6 rätt och en usel insats, men klättrar i alla fall i tabellen med en plats på 44057. Det var en svår omgång där favoriterna Danmark, Blackpool, Bradford, Cambridge, Luton och Notts C svek, sen blev en match lottad lite fel en vad de de flesta trodde på. På kupongen blev det tre ettor, fem kryss och fem tvåor, inte ofta hemmalagen går bort sig samtidigt. Nya tag med femte omgången där spikarna finns i Championship och skrällarna i Premier League denna gång.

Stryktipsförslag:
Manchester United – Newcastle 1
Bournemouth – Huddersfield 1 2
Burnley – Swansea 1
Crystal Palace – Everton 2
Leicester – Manchester City x 2
Liverpool – Southampton 1 x
West Bromwich – Chelsea x 2
Birmingham – Nottingham 2
Hull – Ipswich x 2
QPR – Aston Villa 1 x
Reading – Wolverhampton 2
Sheffield W – Bristol C 2
Sunderland – Millwall 2

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Man United mot formsvaga Newcastle.
Omgångens bästa värdespik är formstarka Burnley som möter svaga Swansea på hemmaplan.
Omgångens chansspik är borta svaga Millwall som möter ett uselt Sunderland på bortaplan.
Omgångens bästa skräll är svårslagna Bristol C som möter hemmastarka Sheffield Wednesday.
Omgångens drag är x2 mellan formsvaga Hull som möter topplaget Ipswich på hemmaplan.
Omgångens favoriter som är i fara är både Liverpool och Chelsea som möter defensivt starka lag.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Jag lägger ut ett större system med 648 raders, fyra helgarderingar och tre halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 46!

1. Manchester United – Newcastle 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Newcastle har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Man United 2, 7 2 2, 23-5 23 poäng. Newcastle 11, 4 2 5, 10-10 14 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United tre vinster och Newcastle har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man United har frågetecken för ordinarie backen Jones, viktiga mittfältaren Pogba och anfallaren Ibrahimovic. Newcastle har mittfältaren Merino och ordinarie backen Lascelles borta och har frågetecken för backarna Haidara och Dummett och anfallaren Atsu.

Man United har nio raka vinster på hemmaplan och får även tillbaka en del viktiga spelare. Det mesta talar för en hemmavinst här. Newcastle har tappat lite på slutet och har två raka 0-1 förluster. Laget har även gått mållösa i tre av de fem senaste bortamatcherna. Kupongens starkaste favorit spikas!

2. Bournemouth – Huddersfield 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Hudds har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka utan vinst.

Liga placering: Bournemouth 17, 3 1 7, 7-14 10 poäng. Hudds 10, 4 3 4, 8-13 15 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bournemouth fyra vinster och Hudds har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bournemouth har backarna Mings, Wiggins och Smith, anfallaren Afobe, reservmålvakten Federici och mittfältaren Stanislas borta. Hudds har viktiga backen Schindler avstängd och har backen Hefele och mittfältarna Billing och Gorenc-Stankovic borta och har frågetecken för mittfältaren Palmer.

Bournemouth har nu klivit förbi nedflyttningsstrecket och är på gång efter en bedrövlig inledning. Hemmaformen är på väg uppåt även om laget bara har en vinst i ligan och Bournemouth har även fem raka utan förlust på hemmaplan mot Hudds. Ett Hudds som blandar lite i resultaten just nu. Kommer med två raka vinster. Men formen på bortaplan är inte bra och laget laget har inte gjort mål på fem raka bortamatcher. Bournemouth är en tänkbar spik på de mindre systemen, men det är två lag som inte går att lita på så helgardera gärna.

3. Burnley – Swansea 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Swansea har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Burnley 7, 5 4 2, 10-9 19 poäng. Swansea 19, 2 2 7, 7-13 8 poäng.

Inbördes möten: På de sex senast mötena så har Burnley en vinst och Swansea har fem vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Burnley har förstemålvakten Heaton och viktiga anfallaren Walters borta. Swansea har ordinarie backen Bartley borta och har frågetecken för mittfältarna Blair och Sanches, backen Rangel och viktiga anfallaren Bony.

Burnley håller sig kvar i toppen och formen är fortsatt god, två raka 1-0 vinster. Laget är svårslagna på hemmaplan och har hållit nollan i tre av de fem senaste hemmamatcherna. Swansea har det fortsatt tungt och har nu fyra raka förluster. Swansea brukar trivas mot Burnley och har fyra raka uddamålsvinster. Ettan till 57% är omgångens bästa värdespik!

4. Crystal Palace – Everton 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Everton har ven vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har fem raka utan vinst.

Liga placering: Palace 20, 1 1 9, 4-22 4 poäng. Everton 15, 3 2 6, 10-20 11 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace en vinst och Everton har två vinster. Palace har sex raka utan vinst på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Palace har anfallaren Wickham och mittfältaren Lee borta och har frågetecken för ordinarie backen Van Aanholt och viktiga anfallaren Benteke. Everton har viktiga mittfältaren Gueye avstängd och har de ordinarie mittfältarna Barkley, Davies och McCarthy och backarna Mori och Martina borta och har frågetecken för mittfältaren Bolasie och backen Coleman.

Ett bottenmöte där Palace har fyra raka utan vinst och ett Everton som har nio raka utan vinst på bortaplan. Palace kräftgång fortsätter och laget skriker efter en målskytt. Everton fick äntligen vinna igen och frågan är om laget kan börja lyfta sig eller om det var en engångsföreteelse. Laget har fortfarande den orutinerade tränare Unsworth på bänken och han har problem med harmonin i truppen. Båda lagen har chans att vinna och den som har råd helgarderar, värdet finns på tvåan till 33%. 

5. Leicester – Manchester City x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har sex raka utan förlust. Man City har sex raka vinster.

5 senaste hemma matcherna: Leicester tre vinster och en förlust på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Man City har fem raka vinster.

Liga placering: Leicester 12, 3 4 4, 16-16 13 poäng. Man City 1, 10 1 0, 38-7 31 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester två vinster och Man City har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Leicester har viktiga backen Huth och mittfältaren James borta och har frågetecken för backen Chilwell och ordinarie mittfältaren Iborra. Man City har ordinarie backen Otamendi avstängd och har ordinarie backen Mendy borta och har frågetecken för backen Kompany, mittfältarna Delph och Sterling och viktiga anfallaren Aguero.

Leicester har varit svårslagna på slutet och målskyttet har verkligen lossnat. Kommer med tre raka utan förlust på hemmaplan och gjort mål i över tio raka hemmamatcher. Man City har femton raka vinster och har nu ett försprång på åtta poäng i ligan. Laget har lite skadebekymmer till detta möte och skulle flera ordinarie spelare saknas så måste krysset med till 19%, annars är Man City en bra spik på de mindre systemen.

6.Liverpool – Southampton 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Southampton har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Southampton har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Liverpool 5, 5 4 2, 21-17 19 poäng. Southampton 13, 3 4 4, 9-11 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Liverpool en vinst och Southampton har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Liverpool har backen Clyne borta och har frågetecken för mittfältarna Henderson och Lallan och viktiga anfallaren Mané. Southampton har frågetecken för viktiga mittfältaren Lemina.

Liverpool börjar hitta toppformen igen och snart är laget även skadefritt och kan börja matcha sin bästa startelva och kan även rotera utan att bli svagare. Liverpool är obesegrade på hemmaplan och har totalt över tio raka utan förlust på hemmaplan. Southampton är lite ur form, en vinst på de sex senaste men laget går sällan mållösa och det är något positivt. Southampton har hållit nollan i fyra raka matcher mot Liverpool och är Liverpools mardrömsmotståndare. Liverpool ska vara favoriter men ser ut att bli alldeles för stora favoriter här och är en favorit i fara om man kollar streckprocenten. 

7. West Bromwich – Chelsea 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har sex raka utan vinst. Chelsea har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Brom har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Chelsea har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: West Brom 16, 2 4 5, 9-14 10 poäng. Chelsea 4, 7 1 3, 19-10 22 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Brom en vinst och Chelsea har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: West Brom har backen Dawson och mittfältaren Morrison borta. Chelsea har anfallaren Batshuayi borta och har frågetecken för de ordinarie backarna Cahill och Liuz och mittfältarna Bakayoko, Hazard och Moses.

West Brom har tio raka utan vinst och fem raka utan vinst på hemmaplan och har ligans sämsta formkurva just nu. West Brom brukar vara svåra att göra mål på, speciellt på hemmaplan, men har nu släppt in sju mål på de tre senaste. Chelsea tog en viktig seger senast mot Man United och är nu bara en poäng bakom Man United och Tottenham. Chelsea har gått bättre på bortaplan i ligan än så länge och det är bara Roma som nollat Chelsea på de tio senaste bortamatcherna. Även här verkar favoriten blir alldeles för mycket streckade och värdet finns på 1x.

8. Birmingham – Nottingham 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Nottingham har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Birmingham 22, 3 3 10, 8-25 12 poäng. Nottingham 9, 8 0 8, 25-26 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har båda lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Birmingham har backen Colin och anfallaren Vassell borta och har frågetecken för ordinarie backen Jenkinson, mittfältaren Lowe och reservmålvakten Stockdale. Nottingham har inga spelare borta.

Av bottenlagen så har Birmingham det tuffast just nu. Fyra raka utan vinst med målskillnaden 0-6 och sämst målskillnad i hela ligan. Men det finns lite hopp för laget och det är hemmaspelet, är svårslagna på hemmaplan och har även tagit poäng av några av topplagen. Nottingham körde över QPR senast med 4-0 och är nu strax bakom topplagen, Nottingham har ännu inte spelat oavgjort i ligan. Nottingham har fyra raka utan förlust mot Birmingham och har hållit nollan i de två senaste mötena när Birmingham haft hemmaplan. Med tanke på Birminghams form så ska Nottingham vara favoriter och tvåan är en bra värdespik till 36%.

9. Hull – Ipswich x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Ipswich har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hull har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Hull 20, 4 4 8, 28-30 16 poäng. Ipswich 8, 8 0 7, 26-22 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hull fem vinster och Ipswich har en vinst. Hull har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hull har de ordinarie anfallarna Keane och Hernandez, backarna Kingsley och Odubajo och mittfältarna Mason och Toral borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Evandro. Ipswich har inga spelare borta.

Botten mot toppen där Hull underpresterar mer än vad Ipswich överpresterar. Att Hull nu har fyra poäng ner till strecket är oroande och frågan är hur länge nya tränare får sitta kvar. Tre raka förluster med målskillnaden 4-10 och en vinst på de sex senaste hemmamatcherna. Ipswich fortsätter med att vinna/förlora varannan match, har ännu inte spelat oavgjort i ligan och har även en match mindre spelad. Formen på bortaplan är svag med fem förluster på de sex senaste. Ipswich brukar ha det tufft borta mot Hull och det är en öppen match på förhand. Hull ska vara favoriter, men värdet finns klart på x2.

10. Queens Park Rangers – Aston Villa 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har två vinster och två förluster på de sex senaste. Villa har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Villa har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: QPR 15, 5 6 5, 19-22 21 poäng. Villa 6, 7 5 4, 22-15 26 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR en vinst och Villa har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: QPR har backarna Onuoha, Perch och hall borta. Villa har viktiga backen Terry borta och har frågetecken för anfallarna Onomah, Kodija, Agbonlahor och Hepburn-Murphy och mittfältaren Green.

QPR har inget bra lag, men på hemmaplan har laget varit svårslagna och kommer med två raka vinster. Formen är ojämn och 0-4 senast mot Nottingham svider extra då det var lagets 29:e raka utan vinst borta mot Nottingham, rekord i hela ligasystemet. Villa är med i toppen denna säsong och formen är fortsatt god, men laget fick sin bästa mittback Terry skadad senast och frågan är hur det påverkar defensiven framöver då laget har hållit nollan i fyra av de fem senaste bortamatcherna. Ett öppet möte där hemmastarka QPR ska vara favoriter. Värdet finns på krysset till 29%.

11. Reading – Wolverhampton 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Wolves har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Reading har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Reading 18, 5 3 7, 18-19 18 poäng. Wolves 1, 11 2 3, 29-15 35 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Reading har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Reading har backarna Watson och Ilori, mittfältarna Obita, van den Berg och Evans och anfallarna Aluko och Bödvarsson och har frågetecken för mittfältaren Harriott. Wolves har backen Ofuso-Ayeh och reservmålvakten Ikeme borta.

Reading är ett bottenlag som börjat röra på sig, men formen är ojämn med tre vinster och tre förluster. Men med två raka vinster så är den på väg uppåt. Möter nu ettan Wolves som är formstarkast i ligan och är även ligans bästa bortalag. Det mesta talar för en Wolves vinst här, men Wolves brukar ha det svårt borta mot Reading och den som har råd tar med krysset till 25%.

12. Sheffield Wednesday – Bristol City 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheffield har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Bristol C har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheffield har tre vinster och en förlust på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Bristol C har fem raka utan förlust.

Liga placering: Sheffield 11, 6 5 5, 21-19 23 poäng. Bristol C 4, 8 6 2, 26-16 30 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sheffield har backen Pudil borta. Bristol C har viktiga backen Wright avstängd.

Två lag som siktar på en playoffplats. Sheffield har gått till playoff i två år i rad och har nu efter en svag inledning börjat klättringen mot toppen. Laget är svårslagna på hemmaplan och formen hemma är en förlust på de nio senaste. Bristol C har hittat toppformen och kommer med fyra raka vinster och bortaformen är ännu bättre med åtta raka utan förlust. En svår match att tippa och det gör att tvåan till 28% är riktigt spelvärd. Den som vill gardera tar med ettan.

13. Sunderland – Millwall 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sunderland har sex raka utan vinst. Millwall har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sunderland har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Millwall har fem raka utan vinst.

Liga placering: Sunderland 24, 1 7 8, 20-31 10 poäng. Millwall 19, 4 5 7, 17-17 17 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sunderland två vinster och Millwall har fyra vinster. (senast lagen möttes var 2004)

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sunderland har backarna Browning, Kone och Jones, anfallaren vaughan och mittfältaren Ndong borta och har frågetecken för mittfältaren Watmore och anfallaren Maja. Millwall har viktiga mittfältaren Wallace avstängd.

Sunderland har nu tretton raka utan vinst och tjugo raka utan vinst på hemmaplan. Millwall har tretton raka utan vinst på bortaplan. Sunderland är nu sist i ligan, men har fått med sig några oavgjorda resultat på slutet och har inte varit utspelade i någon match heller på slutet, de flesta förlusterna har varit med uddamålet. Får laget bara en ny tränare så kommer det att vända. Millwall fortsätter med att ta poäng hemma och förlora borta, men som Sunderland så har det blivit en del oavgjorda på slutet. Det kan bli att något av lagen spräcker sin nolla idag då Sunderland inte vunnit på hemmaplan och Millwall inte har vunnit på bortaplan i ligan. Tvåan är nog omgångens roligaste skrällspik till 23%, men krysset måste med tidigt på kupongen och den som har råd helgarderar. 

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2017-11-17 14:57 (senast ändrad 2017-11-24 13:43)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår