Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2017-45

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.


Veckans kupong består VM-kval mötet mellan Danmark mot Irland, sen har vi nio matcher från League One där tre av dessa kommer att lottas (uselt av Svenska Spel) och sen avslutar vi med tre matcher från League Two.
Jag lägger upp min egen Tips-SM rad och ni kommer att få följa min placering varje vecka och det blir någon kommentar hur förra omgången gick.
Tredje omgången var ett fall framåt med sju rätt och en placering på 48758. Om jag har fattat rätt så var det ingen som fick 13 rätt på sin SM-kupong i tredje omgången. Som vanligt så skrällde det i Championship. Favoriterna som föll var Newcastle, Southampton, Aston Villa, Norwich, Derby och Millwall. På kupongen blev det sex ettor och sju tvåor, inte en enda match slutade oavgjort. Nya tag och fjärde omgången där det kan vara läge att gå emot strömmen. Två spikar är redan klara tack vare lottningen av tre matcher, även den tredje matchen som lottas är en tänkbar spik.
Stryktipsförslag:
Match 1: Danmark – Irland 1 2
Match 2: Blackpool – Portsmouth 1 x
Match 3: Bradford – Plymouth 1 x
Match 4: Gillingham – Bury 1 x
Match 5: MK Dons – Fleetwood 1 2
Match 6: Oxford – Northampton 1 2
Match 7: Rochdale – Wigan 2
Match 8: Scunthorpe – Bristol R 1
Match 9: Shrewsbury – Charlton 1
Match 10: Southend – Oldham 1
Match 11: Cambridge – Accrington 2
Match 12: Cheltenham – Luton 2 
Match 13: Stevenage – Notts Co 1


Omgångens bästa favoriter är Wigan och Southend som har 75% chans att lottas fram som vinnare.
Omgångens bästa värdespik är topplaget Scunthorpe som möter borta svaga Bristol R.
Omgångens chansspik är hemmastarka Stevenage som möter topplaget Notts C.
Omgångens bästa skräll är svårslagna Irland som möter Danmark på bortaplan.
Omgångens drag är krysset mellan topplaget Bradford mot jumbon Plymouth. Brukar alltid vara målsnåla och jämna matcher mellan dessa lag.
Omgångens favorit som är i fara är formsvaga Oxford som möter bottenlaget Northampton.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram tills på lördag.
Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Jag lägger ut ett större system med 576 raders, två helgarderingar och sex halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 45!
 

1. Danmark – Irland 1 2
Aktuell form 6 senaste matcherna: Danmark har sex raka utan förlust. Irland har tre vinster och en förlust på de sex senaste.
5 senaste hemma matcherna: Danmark har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Irland har tre vinster och en förlust på de fem senaste.
Liga placering: Danmark 2, 6 2 2, 20-8 20 poäng. Irland 2, 5 4 1, 12-6 19 poäng.
Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, två vinster för Irland och en oavgjord.
Skador/Avstängningar/frånvaro: Irland har ordinarie mittfältaren Meyler avstängd och har mittfältaren McCarthy och anfallaren Walters borta och har frågetecken för mittfältaren Hendrick och backen Ward.
Danmark har tio raka utan förlust och fyra raka utan förlust på hemmaplan, vann mot Polen med 4-0 för några månader sedan. Laget var tvåa i gruppen fem poäng efter Polen. Irland gick obesegrade på bortaplan i gruppspelet och gör väldigt ofta mål också. Laget förlorade bara en match och var två poäng efter ettan Serbien. Danmark ska vara favoriter på hemmaplan och är en tänkbar spik på de mindre systemen. Men Irland är svåra att möta och värdet finns på tvåan till 17%, den som har råd helgarderar.

 

2. Blackpool – Portsmouth 1 x
Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackpool har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Portsmouth har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.
5 senaste hemma matcherna: Blackpool har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Portsmouth har två vinster och tre förluster på de fem senaste.
Liga placering: Blackpool 12, 6 4 5, 20-19 22 poäng. Portsmouth 14, 6 2 8, 19-20 20 poäng.
Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Blackpool en vinst och Portsmouth har tre vinster.
Skador/Avstängningar/frånvaro: Portsmouth har ordinarie mittfältaren O´Keffe avstängd och har ordinarie backen McCrory, backarna Holmes-Dennis, Whatmough och Talbot borta och har frågetecken för mittfältaren May och anfallarna Hawkins och Main. 
Två mittenlag med usel ligaform. Totalt så har Blackpool lite bättre form och är svårslagna på hemmaplan. Portsmouth är i grunden minst lika bra som Blackpool men vinner sällan på bortaplan och har en vinst på de fyra senaste bortamatcherna i ligan. Portsmouth har även flera ordinarie spelare borta och får det tufft att vinna här. Ettan är en bra värdespik till 53% på de mindre systemen, krysset kan tas med på de större systemen.

 

3. Bradford – Plymouth 1 x
Aktuell form 6 senaste matcherna: Bradford har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Plymouth har två vinster och en förlust på de sex senaste.
5 senaste hemma matcherna: Bradford har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Plymouth har en vinst och två förluster på de fem senaste.
Liga placering: Bradford 3, 9 3 4, 25-18 30 poäng. Plymouth 24, 2 5 9, 12-24 11 poäng.
Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, med en vinst  var.
Skador/Avstängningar/frånvaro: Bradford har backarna Hanson och Chicksen borta och har frågetecken för de ordinarie mittfältarna Law och Reeves och ordinarie anfallaren Poleon. Plymouth har viktiga mittfältaren Carey avstängd och har backen Threlkeld, de ordinarie mittfältarna Ness och Lameiras, anfallarna Cifci och Taylor och förstemålvakten McCormick, andremålvakten Letheren och tredjemålvakten Te Loeke borta.
Bradford är ett topplag som är tillräckligt bra för att gå upp till Championship, formen är bra med tre vinster på de fyra senaste, förlorade i cupen i veckan, men spelade då med många juniorer. Men laget har inte övertygat fullt ut på hemmaplan och ofta när laget vinner hemma så är det med uddamålet. Plymouth ligger sist och har haft stora skadeproblem i truppen, men formen är ändå på väg upp och har nu fyra raka utan förlust. Laget vinner inte ofta på bortaplan men har fått med sig en del oavgjorda resultat och brukar spela jämnt mot Bradford. Bradford är egentligen den bästa favoriten på kupongen, men 16% på krysset är ändå omgångens drag. De senaste mötena har slutat 0-0, 1-0, 1-0 (till Plymouth) och 1-1.

 

4. Gillingham – Bury 1 x
Aktuell form 6 senaste matcherna: Gillingham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Bury har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.
5 senaste hemma matcherna: Gillingham har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bury har två vinst och tre förluster på de fem senaste.
Liga placering: Gillingham 22, 3 5 8, 12-20 14 poäng. Bury 23, 3 3 10, 17-24 12 poäng.
Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Gillingham fyra vinster och Bury har en vinst.
Skador/Avstängningar/frånvaro: Gillingham har ordinarie backarna Lacey och Nugent, backen Morris och mittfältaren Garmston borta.
Ett bottenmöte där Gillingham har klar bäst form i ligan av lagen. Bury har ligans sämsta form och sparkade sin tränare förra veckan och det blev ett lyft i veckan då Stokes reserver besegrades. Gillingham är ett av ligans sämsta hemmalag och släpper nästan i minst ett mål i varje hemmamatch. Bury har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan och brukar även ha det väldigt svårt borta mot Gillingham. 1x ska räcka långt här.

 

5. Milton Keynes Dons – Fleetwood 1 x 2
Aktuell form 6 senaste matcherna: MK Dons har två vinster och två förluster på de sex senaste. Fleetwood har tre vinster och en förlust på de sex senaste.
5 senaste hemma matcherna: MK Dons en vinst och en förlust på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Fleetwood har två vinster och en förlust på de fem senaste.
Liga placering: MK Dons 16, 5 4 7, 17-24 19 poäng. Fleetwood 8, 7 4 5, 27-25 25 poäng. 
Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, tre vinster för MK Dons och en vinst för Fleetwood.
Skador/Avstängningar/frånvaro: MK Dons har ordinarie anfallaren Sow borta och har frågetecken för mittfältaren Pawlett. Fleetwood har viktiga mittfältaren Coyle avstängd och har ordinarie anfallaren Grant borta och har frågetecken för anfallaren McAleny.
MK Dons var ett tag med i toppen men har nu sakta åkt ner till bottenstriden och en förlust här kan göra att laget bara är en poäng ner till strecket. Formen är inte bra men fick i alla fall vinna i cupen i veckan. Det enda positiva för MK Dons är att laget är svårslagna på hemmaplan. Fleetwood är bra form och har nu fyra raka utan förlust och även tre raka utan förlust på bortaplan. Det är ett öppet möte där jag håller Fleetwood som minifavoriter. Tvåan skulle kunna vara en rolig chansspik. Den som har råd helgarderar.

 

6. Oxford United – Northampton 1 x 2
Aktuell form 6 senaste matcherna: Oxford har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Northampton har tre vinster och en förlust på de sex senaste.
5 senaste hemma matcherna: Oxford har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Northampton har två vinster och en förlust på de fem senaste.
Liga placering: Oxford 10, 6 5 5, 26-20 23 poäng. Northampton 21, 4 3 9, 13-26 15 poäng.
Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Oxford en vinst och Northampton har tre vinster. Oxford har fem raka utan vinst.
Skador/Avstängningar/frånvaro: Nothampton har ordinarie backen Barnett borta och har frågetecken för de ordinarie mittfältarna Crooks och Phillips.
Oxford har bra form i ligan men totalt sett med cuperna så har laget nu fem raka utan vinst. Laget är svårlaget på hemmaplan i ligan, men totala hemmaformen är en vinst på de sju senaste. Northampton är ett bottenlag som börjat hitta formen nu och är på väg upp. Laget har fyra raka utan förlust och tre raka utan förlust på bortaplan. Northampton är inget lag som vinner ofta på bortaplan men brukar trivas borta mot just Oxford. Oxford är det bättre laget i grunden och ska vara favoriter på hemmaplan, men är ändå en favorit i fara med tanke på den dåliga formen. Värdet finns på tvåan till 21% och den som har råd helgarderar.

 

7. Rochdale – Wigan 2
Matchen är inställd och lottas med fördelningen 2 ettor, 2 kryss och 12 ettor. I procent 12.5%, 12.5%, 75%.

 

8. Scunthorpe – Bristol Rovers 1
Aktuell form 6 senaste matcherna: Scunthorpe har två vinster och två förluster på de sex senaste. Bristol R har en vinst och fem förluster på de sex senaste.
5 senaste hemma matcherna: Scunthorpe har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol R har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.
Liga placering: Scunthorpe 5, 7 5 4, 18-13 26 poäng. Bristol R 13, 7 0 9, 25-29 21 poäng.
Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Scunthorpe två vinster och Bristol R har en vinst.
Skador/Avstängningar/frånvaro: Scunthorpe har ordinarie backen Townsend, de ordinarie mittfältarna Sutton och Mantom och anfallarna Williams och Margetts borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Bishop. Bristol R har backen Clarke borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Bodin.
Scunthorpe är ett topplag som har hackat lite på slutet, men förlorar sällan på hemmaplan. Laget fick i alla fall hålla nollan senast efter 0-0 i FA-cupen och det var laget första nolla på åtta matcher. Bristol R har ännu inte spelat oavgjort i ligan och har haft stora problem att vinna på slutet. Sen att laget har släppt in sexton mål på de sex senaste kanske förklarar en del. Sex förluster på de sju senaste bortamatcherna är inte heller något bra facit. Ettan är omgångens bästa spik till 59%.

 

9. Shrewsbury – Charlton 1
Matchen är inställd och lottas med fördelningen 9 ettor, 3 kryss och 4 tvåor. I procent 56%, 19%, 25%.

 

10. Southend – Oldham 1
Matchen är inställd och lottas med fördelningen 12 ettor, 2 kryss och 2 tvåor. I procent 75%, 12.5%, 12.5%

 

11. Cambridge – Accrington 1 2
Aktuell form 6 senaste matcherna: Cambridge har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Accrington har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.
5 senaste hemma matcherna: Cambridge har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Accrington har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.
Liga placering: Cambridge 10, 7 3 6, 16-16 24 poäng. Accrington 2, 10 2 4, 30-19 32 poäng.
Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Cambridge en vinst och Accrington har tre vinster.
Skador/Avstängningar/frånvaro: Cambridge har viktiga mittfältaren Maris avstängd och har anfallaren Azeez borta.
Cambridge har hyfsad form och är starka på hemmaplan. Ska i grunden kunna utmana om playoffplatserna. Accrington har nu haft sin formsvackan denna säsong och nu är allt på topp igen, fyra vinster på de fem senaste. Laget är även ett av ligans bästa bortalag och snittar över två mål per bortamatch. Accrington ska vara favoriter här och är en bra spik på de mindre systemen, men ettan ska med tidigt då Cambridge är starka på hemmaplan.

 

12. Cheltenham – Luton 2
Aktuell form 6 senaste matcherna: Cheltenham har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Luton har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.
5 senaste hemma matcherna: Cheltenham har tre vinster och två förlust på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Luton har fem raka utan förlust.
Liga placering: Cheltenham 15, 6 3 7, 23-23 21 poäng. Luton 3, 9 4 3, 34-15 31 poäng.
Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Cheltenham två vinster och Luton har en vinst.
Skador/Avstängningar/frånvaro: Cheltenham har backen Forster, mittfältaren Atangana och anfallaren Elokobi borta och har frågetecken för ordinarie backen Moore, ordinarie mittfältaren Morrell och ordinarie anfallaren Hinds. Luton har viktiga mittfältaren McCormack borta.
Mittenlaget Cheltenham har bra form i ligan och har totalt tre raka utan förlust. Antingen vinner eller förlorar på hemmaplan just nu. Luton är det topplag i ligan som har bäst form och är väldigt svårslagna på bortaplan. Luton har gått så bra på senare år så tränaren Jones är ett hett byte bland Championsips lagen. I dagsläget så ser Luton ut att vara för bra för Cheltenham trots bortaplan för Luton och tvåan är en bra värdespik till 41%.

 

13. Stevenage – Notts County 1 2
Aktuell form 6 senaste matcherna: Stevenage har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Notts C har två vinster och tre förluster på de sex senaste. 
5 senaste hemma matcherna: Stevenage har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Notts C har en vinst och tre förluster på de fem senaste.
Liga placering: Stevenage 11, 7 3 6, 24-27 24 poäng. Notts C 1, 10 3 3, 28-16 33 poäng.
Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stevenage två vinster och Notts C har tre vinster.
Skador/Avstängningar/frånvaro: Stevenage har viktiga backen Toner avstängd och har viktiga mittfältaren Kennedy borta. Notts C har mittfältaren O´Connor och förstemålvakten Collin borta.
Stevenage har haft det lite tungt i ligan på slutet, men har nu två raka vinster i cuperna. Hemmaformen är desto bättre med fem vinster på de sex senaste och en förlust på de sju senaste. Vann för några veckor sedan över topplaget Accrington på hemmaplan. Notts C toppar ligan och är favoriter att gå upp, men laget börjar hacka lite nu och formen är en vinst på de fem senaste. Har även fyra raka utan vinst på bortaplan och i ligan så spelar laget sällan oavgjort på bortaplan. För mig så är streckprocenten helt fel här och det är för att alla bara stirrar sig blint på tabellen. Stevenage borde vara lite av minifavoriter här i detta öppna möte. 31% på ettan är även tänkbar chansspik.

 

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2017-11-10 11:08 (senast ändrad 2017-11-17 14:57)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår