Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2017-44

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Veckans kupong består av fem Premier League-matcher och sen har vi åtta Championship-matcher där de flesta hemmalagen ser ut att vara favoriter från början.

Jag lägger upp min egen Tips-SM rad och ni kommer att få följa min placering varje vecka och det blir någon kommentar hur förra omgången gick.

Andra omgången är bara också att glömma med usla 6 rätt och en placering på 5585 (klättrade i alla fall några placeringar). Sju spelare fick in sju rätt på en omgång som såg hyfsat lätt ut, men som vanligt så skrällde det till i Championship. Topplag som Wolves, Cardiff, Preston och Norwich tappade poäng. På kupongen blev det bara två kryss och hela åtta tvåor. Nya tag och nu är det tredje omgången och ska man var med i racet så krävs det minst tio rätt framöver.

Stryktipsförslag:
West Ham – Liverpool 2
Huddersfield – West Brom 1 2
Newcastle – Bournemouth 1
Southampton – Burnley 1 x
Swansea – Brighton 1 2
Aston Villa – Sheffield W 1
Barnsley – Birmingham 1 x
Bolton – Norwich 2
Derby – Reading 1
Ipswich – Preston 1 x
Millwall – Burton 1
Nottingham – QPR 1 x
Sheffield U – Hull 1

Omgångens bästa favorit är formstarka Derby som möter bottenlaget Reading hemma.
Omgångens bästa värdespik är hemmastarka Sheffield United som tar emot krislaget Hull.
Omgångens chansspik är Norwich borta mot usla Bolton. Norwich har fyra raka vinster på bortaplan i ligan.
Omgångens bästa skräll är Brighton borta mot ett Swansea som är ligans sämsta hemmalag.
Omgångens drag är formsvaga West Brom som möter ett Huddersfield som är rasar i tabellen. Två lag utan form där West Brom är bättre i grunden.
Omgångens favorit som är i fara är Aston Villa hemma mot Sheffield W. Villa är förvisso obesegrade hemma men möter ett oberäkneligt Sheffield W som tar poäng när alla minst anar det.

Tänk på att detta inlägg skrivs på torsdagen så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram till på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Jag lägger ut ett större system med 768 raders, en helgardering och åtta halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 44!

1. West Ham – Liverpool 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har två vinster och två förluster på de sex senaste. Liverpool har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Liverpool har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: West Ham 16, 2 3 5, 10-19 9 poäng. Liverpool 6, 4 4 2, 17-16 16 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham tre vinster och Liverpool har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: West Ham har viktiga backen Zabaleta avstängd och har backarna Fonte, Henry och Reid och ordinarie mittfältaren Antonio borta och har frågetecken för backarna Cresswell och Collins och anfallaren Sakho. Liverpool har backen Clyne, viktiga mittfältaren Wijnaldum borta och har frågetecken för backen Lovren, mittfältarna Lallana och Coutinho och anfallaren Mané.

West Ham går fortsatt dåligt i ligan och tappade en 2-0 ledning i derbyt mot Palace senaste. Tjatar om det men West Ham har ett för bra lag för att ligga i botten av ligan. Tar sina flesta poäng på hemmaplan och brukar trivas mot just Liverpool. Liverpool har börjat hitta tillbaka till toppformen och har nu två raka 3-0 vinster. Det som talar emot Liverpool här att laget bara vunnit en bortamatch i ligan denna säsong. Liverpool vann detta möte förra säsongen med 4-0. I dagsläget så är tvåan till 48% en bra spik på de mindre systemen, men spelvärdet finns på ettan till 27%.

2. Huddersfield – West Bromwich 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. West Brom har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Brom har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Hudds 13, 3 3 4, 7-13 12 poäng. West Brom 15, 2 4 4, 9-13 10 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så Hudds två vinster och West Brom har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hudds har backen Hefele, mittfältarna Billing, Palmer, Gorenc-Stankovic och van La Parra borta. West Brom har ordinarie backen Dawson och mittfältaren Morrison borta.

Hudds fina start som nykomlingar har tagit slut, formen är på väg ner trots den fina vinsten mot Man United. Laget har gått mållösa i fem av de sex senaste matcherna. Det som talar för Hudds i detta möte är att laget är svårslagna på hemmaplan. West Brom är nu uppe i nio raka utan vinst, men har spelmässigt varit klart bättre än vad raden säger. Behöver vända sin otur till tur och då kan laget vinna mot vilket lag som helst, stod upp länge mot Man City senast. Hudds ska vara favoriter men spelvärdet finns på tvåan till 26%.

3. Newcastle – Bournemouth 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har två vinster och två förluster på de sex senaste. Bournemouth har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Newcastle 9, 4 2 4, 10-9 14 poäng. Bournemouth 19, 2 1 7, 6-14 7 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst var, båda på bortaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Newcastle har backen Dummett borta och har frågetecken för backen Haidara. Bournemouth har backarna Mings, Wiggins och Smith, reservmålvakten Federici, mittfältaren Stanislas och anfallaren Afobe borta och har frågetecken för mittfältaren Fraser.

Även om Newcastle förlorade senast mot Burnley så har laget en hyfsad form och har varit starka defensivt på slutet. Är svårslagna på hemmaplan och går väldigt sällan mållösa. Bournemouth har det väldigt jobbigt och det ser mer ut som om laget åker ur denna säsong. Kämpade väl senast hemma mot Chelsea och hade innan dess två raka vinster. Laget största problem är bortaspelet och att laget ofta släpper in mål på bortaplan. Newcastle är en bra favorit på hemmaplan och en bra värdespik till 62%.

4. Southampton – Burnley 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har två vinster och två förluster på de sex senaste. Burnley har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Southampton 10, 3 4 3, 9-10 13 poäng. Burnley 7, 4 4 2, 9-9 16 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton fyra vinster och Burnley har två vinster. Southampton har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Southampton har viktiga mittfältaren Lemina borta och har frågetecken för mittfältaren Pied och anfallaren Austin. Burnley har målvakten Heaton och anfallaren Walters borta och har frågetecken för anfallaren Woods.

Två mittenlag där Burnley har överraskat och ett Southampton som inte hittar en vinnande form. Southampton en ligaform med två vinster, två oavgjorda och två förluster och det gäller även lagets hemmaspel i ligan. Är ingen favorit att lita på. Burnley gör det fortsatt bra med sin lilla budget och är bara tre poäng från en Europaplats. Fick sin fina borta svit bruten senast då superlaget Man City vann med 3-0. Det är kanske dags att ta Burnley på allvar nu. Ett öppet möte där Southampton ska vara minifavoriter, men spelvärdet finns klart på krysset till 26%.

5. Swansea – Brighton 1 x 2 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Brighton har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Swansea en vinst och fyra förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Brighton har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Swansea 17, 2 2 6, 7-12 8 poäng. Brighton 12, 3 3 4, 10-11 12 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea fyra vinster och Brighton har en vinst. Swansea har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Swansea har backen Bartley och ordinarie mittfältaren Sanches borta och har frågetecken för ordinarie backen Olsson, mittfältaren Blair och ordinarie anfallaren Bony. Brighton har viktiga mittfältaren Sidwell borta.

Swansea kan i alla fall glädja sig åt att laget ligger ovanför nedflyttningsstrecket. Men formen är inte bra med tre raka förluster och fem förluster på de sex senaste. Är ligans sämsta hemmalag med en vinst och är verkligen en favorit i fara här. Brighton har börjat komma in i Premier League tempot och formen är på väg uppåt. Men har inte övertygat i bortaspelet fullt ut ännu, även om 3-0 vinsten borta mot West Ham var ett fall framåt senast. Ett öppet möte som kan sluta precis hur som helst. Värdet finns på x2.

6. Aston Villa – Sheffield Wednesday 1 X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Sheffield W har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheffield W har fem raka utan vinst.

Liga placering: Villa 5, 7 5 3, 21-13 26 poäng. Sheffield W 14, 5 5 5, 19-18 20 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa fem vinster och Sheffield W har en vinst. Villa har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Villa har frågetecken för anfallarna Hepburn-Murphy, Kodija och Agbonlahor och mittfältarna Green, Grealish och Lansbury. Sheffield W har ordinarie backen Pudil borta.

Det verkar som om Villa har lärt sig läxan från förra säsongen, är nu ett av ligans formstarkaste lag och är ett av få lag som är obesegrade på hemmaplan i ligan. Har ett starkt lag i grunden för att kunna gå upp denna säsong. Sheffield W har också ett bra lag i grunden, men kan ena dagen vinna över Leeds med 3-0 för att sen förlora mot jumbon Bolton med 1-2. Har nu i alla fall två raka utan förlust och så länge spelarna är på rätt humör så kan de överraska i detta möte. Villa ska vara självklara favoriter här och är en bra spik på de mindre systemen, men i dagsläget så är ettan överstreckad till 67% och det gör att det finns ett litet spelvärde på krysset till 18%.

7. Barnsley – Birmingham 1 X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Barnsley har två vinster och en förlust på de sex senaste. Birmingham har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Barnsley har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Birmingham har fem raka utan vinst.

Liga placering: Barnsley 19, 4 4 6, 20-21 16 poäng. Birmingham 21, 3 3 9, 8-23 12 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Barnsley har fem raka utan vinst på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Barnsley har inga spelare borta. Birmingham har ordinarie anfallaren Vassell, backarna Nsue och Colin borta och har frågetecken för ordinarie backen Jenkinson, förstemålvakten Stockdale och mittfältaren Lowe.

Ett bottenmöte där Barnsley har en liten bättre formkurva. Barnsley har varit svårslagna på slutet och har framför allt fått igång offensiven, tio mål på de fem senaste. Birmingham är för bra för att ligga i botten egentligen, men så länge offensiven inte fungerar så vinner man knappt några matcher. Är ligans klart sämsta bortalag just nu. Totalt har laget åtta raka utan vinst på bortaplan. Ett jämnt och målsnålt möte som väntas, Barnsley har haft stora problem att vinna hemma mot just Birmingham men nu kan det vara dags då Birmingham har glömt hur man avgör på bortaplan. 1x blir som en helgardering här.

8. Bolton – Norwich 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har en vinst och två förluster på de sex senaste. Norwich har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Bolton 24, 1 5 9, 11-28 8 poäng. Norwich 9, 6 4 5, 14-18 22 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bolton en vinst och Norwich har fem vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bolton har backarna Burke och Taylor borta och har frågetecken för mittfältaren Karacan och anfallaren Wilbraham. Norwich har ordinarie anfallaren Oliveira, mittfältarna Thompson, Lewis, Tettey, Pritchard och Jarvis borta och har frågetecken för viktiga anfallaren Naismith.

Bolton hade åtta raka förluster men har nu fyra raka utan förlust, men det är fortfarande bara en vinst på de tolv senaste. Bolton är fortsatt sist och har fyra poäng upp till säker mark. Norwich har nog lite glada att spela på bortaplan i detta möte då laget har fem raka utan vinst på hemmaplan, men har fem vinster på de sex senaste bortamatcherna. Var nära att slå ur Arsenal i Ligacupen. Laget har nu tre raka förluster, men alla tre har varit topplag. Det mesta talar för en Norwich vinst här och är en bra chansspik på de mindre systemen. Men ettan ska med till 29% på de större systemen då Bolton har vaknat till liv.

9. Derby – Reading 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har sex raka utan förlust. Reading har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Derby har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Reading har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Derby 6, 7 4 3, 21-15 25 poäng. Reading 20, 4 3 7, 14-17 15 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Derby har mittfältaren McAllister och ordinarie anfallaren Bent borta och har frågetecken för anfallarna Bennett och Russell. Reading har mittfältarna Obita och Evans och viktiga backen Ilori, ordinarie anfallaren Bödvarsson och backen Watson borta och har frågetecken för mittfältaren Harriott.

Derby är ligans formstarkaste lag och har nu fyra raka vinster och sju raka utan förlust. Laget är starka på hemmaplan och formen hemma är fem raka utan förlust och ett insläppt mål. Reading går en tuff säsong till mötes, är i grunden minst ett mittenlag. I dagsläget så vinner eller förlorar laget, mest förlorar. Laget gör i alla fall mål i de flesta matcherna och får man bara igång defensiven så kan laget lämna bottenstriden. Det är svårt att gå emot ett formstarkt Derby på hemmaplan och Derby är kupongens bästa spik till 70%.

10. Ipswich – Preston 1 X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Preston har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Ipswich 11, 7 0 7, 23-22 21 poäng. Preston 10, 5 6 4, 19-16 21 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich två vinster och Preston har en vinst. Ipswich har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Ipswich har frågetecken för mittfältaren Huws. Preston har frågetecken för backen Cunningham.

Två lag helt ur form, Ipswich har i alla fall vunnit två matcher på slutet. I ligan så har laget sju vinster och sju förluster och nån gång måste krysset komma. Ipswich är et ok hemmalag, men det ska sägas att vinsterna har kommit mot bottenlagen. Preston var länge svårslagna och defensivt starka, men har nu fem raka utan vinst och har släppt in tolv mål. På bortaplan har laget i alla fall en bra formkurva. 1x ska räcka långt här, där krysset till 30% skulle kunna vara en rolig chansspik.

11. Millwall – Burton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Burton har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burton har fem raka utan vinst.

Liga placering: Millwall 17, 4 5 6, 17-16 17 poäng. Burton 23, 2 4 9, 9-31 10 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst var, båda på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Millwall har viktiga backen Cooper avstängd. Burton har anfallaren Boyce borta.

Två lag som kommer att slåss i botten, även om Millwall nu har sju poäng ner. Millwall är ojämna och formen på väg ner, men laget är ruskigt svårslagna på hemmaplan och har fyra vinster på de fem senaste. Burton har ligans sämsta form och har totalt åtta raka utan vinst. Har en målskillnad på 4-22 på de åtta senaste. Laget har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. Millwall ska vara stora favoriter i detta möte och är en av kupongens bästa spikar. Men om streckprocenten på krysset skulle sjunka ner till 10% så finns ett det bra värde på krysset då Millwall inte är helt att lita på som nykomlingar.

12. Nottingham – Queens Park Rangers 1 X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nottingham har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. QPR har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Nottingham har två vinster och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: QPR har fem raka utan vinst.

Liga placering: Nottingham 13, 7 0 8, 21-26 21 poäng. QPR 12, 5 6 4, 19-18 21 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Nottingham har tretton raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Nottingham har inga spelare borta. QPR har backarna Onuoha, Perch och Hall borta.

Två mittenlag som tagit lika många poäng på de sex senaste matcherna men som ändå inte har en liknande formkurva. Nottingham har tre vinster och tre förluster på de sex senaste och har ännu inte spelat oavgjort i ligan. Har nu två raka vinster på hemmaplan. QPR var länge i en svacka men har nu vänt i gen till fyra raka utan förlust och två raka vinster och båda vinsterna kom mot topplagen Wolves och Sheff United. Men laget har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan och har tre raka 1-1 matcher på bortaplan. Sen att laget har tretton raka utan vinst mot Nottingham gör inte att självförtroendet växer. 1x blir som en helgardering här och krysset skulle kunna vara en tänkbar spik på de mindre systemen.

13. Sheffield United – Hull 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff United har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Hull har två vinster och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sheff United har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Sheff United 3, 10 0 5, 20-13 30 poäng. Hull 18, 4 4 7, 27-26 16 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff United en vinst och Hull har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sheff United har backarna Freeman och Baldock och har förstemålvakten Blackman borta och har frågetecken för anfallaren Lavery. Hull har viktiga backen Hector avstängd och har anfallarna Keane och Hernandez, backarna Kingsley och Odubajo, mittfältarna Mason och Toral borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Evandro.

Sheff United håller sig kvar i toppen som nykomlingar men åkte på en tung förlust senast mot QPR. Sheff United är ligans näst bästa hemmalag och går väldigt sällan mållösa på hemmaplan. Laget har ännu inte spelat oavgjort. Hull skulle göra en Newcastle och ta sig tillbaka direkt, men den nya tränaren har fått en usel start och laget är klart närmre bottenstriden än en Playoffplats. Två raka förluster och sex insläppta, de defensiva problemen verkar åter tillbaka. Laget har bara en vinst på bortaplan i ligan och det håller inte om laget ska utmana om en playoffplats, är i grunden ett lag för topp 5. I dagsläget så talar allt för en Sheff United vinst och till 64% så är det en riktigt bra värdespik.

Lycka till, Stryktipset drar igång 16:00!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2017-11-02 21:13 (senast ändrad 2017-11-10 11:10)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår