Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2017-43

Stryktipsförslag till Stryktipset vecka 43! Vi går genom alla 13 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis spelförslag.

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Veckans kupong består av sex Premier League-matcher och sen har vi sju Championship-matcher där hemmalagen ser ut att vara favoriter från början.

Glöm inte att anmäla er till Tips-SM som startade i lördags och sen lämna in en 64 raders varje lördag i sex veckor. Förutom äran så finns det fina priser att vinna. När det gäller att Tips-SM så gäller det att ha så många rätt som möjligt och den sämsta omgången räknas bort, så här gäller det att gå på favoriterna i de flesta fallen och inte alltid på streckprocenten. Jag lägger upp min egen Tips-SM rad och ni kommer att få följa min placering varje vecka och det blir någon kommentar hur förra omgången gick.

Första omgången är bara att glömma med usla 5 rätt och en placering på 56240, det är tur att den sämsta omgången räknas bort. Det var ändå en hyfsad svår omgång där Man United ställde till det för de flesta och även Stoke, Barnsley, Bristol C och AFC vek ner sig som favoriter. Men fem personer fick in 13 rätt och full respekt till dessa personer. Denna omgång ser klart lättare ut med flera tunga favoriter som borde vinna, men bollen är rund och även vissa spelare.

Mitt förslag:

 

Bournemouth – Chelsea 2
Arsenal – Swansea 1
Crystal P – West Ham 2
Liverpool – Huddersfield 1x
Watford – Stoke 1
West Brom – Manchester  City 2
QPR – Wolverhampton x2
Reading – Middlesbrough 1x
Burton – Ipswich x2
Cardiff – Millwall 1
Norwich – Derby 1
Preston – Brentford 1x
Sunderland – Bristol C x2

 

Omgångens bästa favorit är suveräna Man City som möter formsvaga West Brom.
Omgångens bästa värdespik är West Ham som kommer stärkta efter derbyvinsten mot Tottenham och nu möter man svaga Palace i ännu ett derby.
Omgångens chansspik är krysset mellan Preston mot Brentford, båda lagen har en förmåga att just spela oavgjort denna säsong.
Omgångens bästa skräll är Huddersfield som möter ett Liverpool i kris.
Omgångens drag är Bristol C som möter ett Sunderland som har sämst form i hela England (nästan i alla fall).
Omgångens favorit som är i fara är Chelsea som möter ett Bournemouth på bortaplan som kan vara på gång efter två raka vinster.

 

Tänk på att detta inlägg skrivs på onsdag-torsdag så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram till på lördag.

 

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Jag lägger ut ett större system med 768 raders, en helgardering och åtta halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 43!

 

1. Bournemouth – Chelsea 1 2

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Chelsea har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

 

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Chelsea har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

 

Liga placering: Bournemouth 19, 2 1 6, 6-13 7 poäng. Chelsea 4, 5 1 3, 17-10 16 poäng.

 

Inbördes möten: På de fyra senaste mötena så har Bournemouth en vinst och Chelsea har tre vinster.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bournemouth har reservmålvakten Federici, backarna Wiggins, Smith och Mings och anfallaren Defoe borta. Chelsea har de viktiga mittfältarna Moses och Kanté och backen Rahman borta.

 

Bournemouth vann det viktiga mötet borta mot Stoke senast i ligan och följde upp det med att vinna hemma mot Middlesbrough i ligacupen. Laget har nu även fyra raka utan förlust på hemmaplan och verkar vara på gång och kan störa Chelsea här på hemmaplan. Ett Chelsea som också har två raka vinster, Watford i ligan och Everton i ligacupen. Chelsea har tre raka vinster mot Bournemouth, 4-1, 3-0 och 3-1. Chelsea ska vara stora favoriter och är en tänkbar spik på de mindre systemen. Men värdet finns på ettan till 21% och den som har råd helgarderar.

 

 

2. Arsenal – Swansea 1

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Arsenal har fem vinster och en förlust på de sex senaste. Swansea har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

 

5 senaste hemma matcherna: Arsenal har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Swansea har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

 

Liga placering: Arsenal 5, 5 1 3, 17-12 16 poäng. Swansea 15, 2 2 5, 6-10 8 poäng.

 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Arsenal har viktiga backen Mustafi, backen Chambers, mittfältarna Cazorla och Bielik, anfallaren Welbeck och reservmålvakten Ospina borta och har frågetecken för mittfältaren Zelalem. Swansea har de ordinarie backarna Bartley och Olsson borta och har frågetecken för ordinarie anfallaren Bony och mittfältaren Blair.

 

Arsenal vann i ligacupen mot Norwich men fick slita hårt för den vinsten. Laget har nu tre raka vinster. Arsenal har vunnit alla sin hemmamatcher i ligan och har sju raka vinster totalt på hemmaplan. Swansea förlorade i ligan förra helgen hemma mot Leicester och förlorade även i Ligacupen hemma mot Man United i veckan. Fyra förluster på de fem senaste är inte bra och kommer att få det väldigt svårt att vinna här. Swansea har ingen bra defensiv just nu och nu möter man ett offensivt Arsenal där Özil och Sanchez verkar ha ryckt upp sig också. Ettan är en trolig spik, men är ingen bra värdespik till 78%. Värdet finns på krysset till 13% för den som har råd att lyxgardera.

 

 

3. Crystal Palace – West Ham 2

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. West Ham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

 

5 senaste hemma matcherna: Palace har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har två vinster och en förlust på de fem senaste.

 

Liga placering: Palace 20, 1 0 8, 2-19 3 poäng. West Ham 16, 2 2 5, 8-17 8 poäng.

 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace en vinst och West Ham har fyra vinster. Palace har tre raka förluster på hemmaplan.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Palace har de ordinarie anfallarna Benteke och Wickham borta. West Ham har ordinarie backen Henry borta och har frågetecken för viktiga backen Collins, viktiga mittfältaren Antonio och ordinarie anfallaren Sakho.

 

Palace förlorar igen och ligger fortfarande sist med tre poäng och två gjorda mål. Spelade med några reserver i Ligacupen mot Bristol C och blev överkörda med 4-1. Nu är det derby igen och i senaste derbyt mot Chelsea gick det bra. West Ham stod för en superb upphämtning i Ligacupen i derbyt borta mot Tottenham och den vinsten behövde laget efter besvikelsen mot Brighton i ligan. West Ham brukar sällan förlora detta derby och är i grunden klart bättre än Palace. Det är ett viktigt möte för tränaren Bilic som riskerar sparken vid en förlust här. Att Palace har blivit favoriter är lite felaktigt då West Ham är det bättre laget. Tvåan är kupongen bästa värdespik till 32%.

 

 

4. Liverpool – Huddersfield 1X

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har två vinster och en förlust på de sex senaste. Hudds har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

 

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Hudds har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

 

Liga placering: Liverpool 9, 3 4 2, 14-16 13 poäng. Hudds 11, 3 3 3, 7-10 12 poäng.

 

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång i en vänskapsmatch, 2-0 till Liverpool på bortaplan.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Liverpool har backen Clyne, mittfältaren Lallana och fjärdemålvakten Bogdan borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Wijnaldum och viktiga anfallaren Mané. Hudds har mittfältarna Billing, Palmer och Gorenc-Stankovic och backen Hefele borta och har frågetecken för anfallaren Quaner.

 

Liverpool börjar hamna i en liten kris och att laget har en minus målskillnad i ligan hör inte till vanligheten. 1-4 förlusten mot Tottenham var beviset att Liverpools defensiv inte håller för topp 3. Att laget nu har en vinst på de fem senaste oroar alla. Är svårslagna hemma med tio raka utan förlust, laget har även fått vila i veckan och kommer fräscha till detta möte. Hudds stod för en riktig sensation när laget vann hemma mot Man United och jag varnade sist att Hudds skulle kunna ställa till det för Man United. Men det är skillnad på bortaspelet där laget nu har fyra raka utan vinst och utan gjorda mål. Hudds vilade också i veckan och är också fräscha till detta möte. Liverpool ska vara favoriter och är en tänkbar spik på de mindre systemen, men den formen Liverpool har och Hudds självförtroende så finns värdet på krysset till 20%.

 

 

5. Watford – Stoke 1X2

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Stoke har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

 

5 senaste hemma matcherna: Watford en vinst och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan vinst.

 

Liga placering: Watford 6, 4 3 2, 15-17 15 poäng. Stoke 17, 2 2 5, 10-20 8 poäng. 

 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford en vinst och Stoke har tre vinster. Stoke har tre raka vinster och tre raka utan förlust på bortaplan.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Watford har backarna Cathcart, Hoban och Chalobah och anfallaren Success borta och har frågetecken för viktiga backen Prödl. Stoke har mittfältaren Ireland och viktiga backen Indi borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Shaqiri.

 

Watford stod länge upp i derbyt mot Chelsea men fick till slut ge sig på slutet, laget har annars gjort en riktig stark höstsäsong och är bara en poäng från en Europaplats. Det som oroar lite är att laget har 15-17 i målskillnad i ligan och det vänder snabbt i fotbollen ibland. Stoke är iskalla med en vinst på de åtta senaste och förlorade senast det viktiga bottenmötet mot Bournemouth på hemmaplan och tränaren Hughes riskerar sparken om laget hamnar under strecket. Laget har även inte vunnit på bortaplan denna säsong. Watford ska vara favoriter, men i grunden är det två jämna lag och nån gång vänder det för båda lagen. Värdet finns på x2, så helgardera om ni har råd. 

 

6. West Bromwich – Manchester  City 2

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har sex raka utan vinst. Man City har sex raka vinster.

 

5 senaste hemma matcherna: West Brom har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man City har fem raka vinster.

 

Liga placering: West Brom 13, 2 4 3, 7-10 10 poäng. Man City 1, 8 1 0, 32-4 25 poäng.

 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City sex vinster. West Brom har sex raka förluster på hemmaplan.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: West Brom har viktiga backen Evans och mittfältaren Morrison borta och har frågetecken för backen Dawson och de ordinarie mittfältarna Barry och Burke. Man City har ordinarie backen Mendy och mittfältaren Gundogan borta och har frågetecken för backen Kompany.

 

Det är inte många som pratar om att West Brom är i kris, men två vinster på de arton senaste tävlingsmatcherna är katastrofala siffror. Formen just nu är åtta raka utan vinst. Det enda positiva är att laget är obesegrade på hemmaplan i ligan. Man City fortsätter att vinna och ser oslagbara ut för stunden, men laget fick det tufft mot Wolves i Ligacupen och vann efter straffar. Laget kan vara lite slitna men har en även klasspelare på bänken så någon fara mot West Brom ska det inte vara och Man City är omgångens klart bästa spik till 68%.

 

 

7. Queens Park Rangers – Wolverhampton X2

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har sex raka utan vinst. Wolves har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

 

5 senaste hemma matcherna: QPR har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har två vinster och två förluster på de fem senaste.

 

Liga placering: QPR 17, 3 6 4, 16-17 15 poäng. Wolves 1, 9 2 2, 24-13 29 poäng.

 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR tre vinster och Wolves har två vinster.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: QPR har backarna Onuoha, Perch och Hall borta och har frågetecken för backen Robinson. Wolves har backen Ofuso-Ayeh borta och har frågetecken för backen Boly och förstemålvakten Ikeme.

 

Ett formsvagt QPR som nu har sju raka utan vinst och laget är nu bara fem poäng ner till bottenlagen. Men på hemmaplan är laget svårspelat och om det vänder nån gång så är det på hemmaplan. Wolves leder ligan med två poäng och är tillsammans med Villa det formstarkaste laget och är även det bästa bortalaget denna säsong. Wolves stod för en riktigt stark insats mot Man City i ligacupen och förlorade oturligt på straffar. Frågan är hur mycket krut laget lade på detta möte och skulle kunna vara slitna. Wolves ska vara favoriter, men kan vara en favorit i fara. X2 blir nästan som en helgardering.

 

 

8. Reading – Middlesbrough 1X

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Boro har sex raka utan vinst.

 

5 senaste hemma matcherna: Reading har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har en vinst och en förlust på de fem senaste.

 

Liga placering: Reading 20, 3 3 6, 11-14 12 poäng. Boro 13, 4 5 4, 15-12 17 poäng.

 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading tre vinster och Boro har två vinster. Reading har fem raka utan förlust på hemmaplan.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Reading har mittfältarna Obita, Evans och Watson borta och har frågetecken för mittfältaren Harriott och anfallaren Kermogant. Boro har ordinarie anfallaren Gestede borta.

 

Två lag som tippades i toppen, där Reading var i en playoffinal förra säsongen och Boro åkte ur Premier League. Båda lagen har dålig form där Reading är nära en nedflyttningsplats och Boro har nu har sex raka utan vinst. Det mesta talar för ett oavgjort resultat här, Reading har bara en vinst på hemmaplan och Boro har bara en vinst på bortaplan i ligan. Det som ger Reading en liten fördel här är att laget inte hade någon cupmatch i veckan och att laget har fem raka utan förlust hemma mot Boro. Krysset till 31% är en bra chansspik på de mindre systemen.

 

 

9. Burton – Ipswich X2

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burton har sex raka utan vinst. Ipswich har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

 

5 senaste hemma matcherna: Burton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

 

Liga placering: Burton 22, 2 4 7, 6-25 10 poäng. Ipswich 11, 6 0 6, 20-18 18 poäng.

 

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, Ipswich har vunnit alla.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Burton har anfallaren Boyce borta. Ipswich har frågetecken för mittfältaren Huws.

 

Burton har det tungt med sex raka utan vinst och fem raka utan gjorda mål. Håller inte för denna nivå i grunden, men på hemmaplan kan laget fortfarande ta några poäng. Ipswich har inte heller något bra form, fyra förluster på de fem senaste och fyra raka uddamålsförluster på bortaplan. Ipswich har ännu inte spelat oavgjort i ligan, har 6 vinster och 6 förluster. Ipswich vann båda möten förra säsongen. X2 ska räcka lång här.

 

 

10. Cardiff – Millwall 1X

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Cardiff har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Millwall har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

 

5 senaste hemma matcherna: Cardiff har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har fem raka utan vinst.

 

Liga placering: Cardiff 2, 8 3 2, 18-10 27 poäng. Millwall 15, 4 4 5, 16-14 16 poäng.

 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Cardiff två vinster och Millwall har en vinst. Cardiff har fem raka utan förlust på hemmaplan.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Cardiff har anfallaren Healey, mittfältarna Harris och Gunnarsson och backen Richards borta och har frågetecken för reservmålvakten Camp och anfallaren Gounongbe. Millwall har inga spelare borta.

 

Cardiff håller sig kvar i toppen som tvåa och två poäng bakom Wolves och är ännu obesegrade på hemmaplan. Cardiff tog en viktig seger senast borta mot Middlesbrough och har nu hållit nollan i tre raka matcher. Millwall är ett typiskt stark hemmalag som oftast inte vinner utanför London. Millwall har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan och har gått mållösa i tre av de fyra senaste bortamatcherna. Det har alltid varit jämna och målsnåla möten mellan dessa lag och det gör att Millwall kan med lite flyt kriga till sig ett 0-0 eller 1-1 resultat. Cardiff är bra spik på de mindre systemen, men börjar bli alldeles för högt streckade och värdet finns istället på krysset till 18%.

 

 

11. Norwich – Derby 1X

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Derby har två vinster och en förlust på de sex senaste.

 

5 senaste hemma matcherna: Norwich har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Derby har fem raka utan vinst.

 

Liga placering: Norwich 6, 6 4 3, 13-14 22 poäng. Derby 9, 5 4 3, 17-13 18 poäng.

 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich tre vinster och Derby har en vinst.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Norwich har viktiga mittfältaren Watkins avstängd och har mittfältarna Thompson, Lewis, Tettey, Pritchard och Jarvis borta och har frågetecken för viktiga anfallaren Naismith. Derby har mittfältaren McAlister och ordinarie anfallaren Bent borta och har frågetecken för anfallaren Bennett.

 

Två lag som jagar en playoffplats och båda lagen har bra form, där Norwich har åtta raka utan förlust i ligan. Norwich åkte ur Ligacupen i veckan mot Arsenal efter förlängning, laget gjorde en stark insats och var kanske nära en vinst efter en feldömd straffsituation. Inför detta möte så har Norwich sex mittfältare borta och det är ett orosmoment. Derby har fem raka utan förlust och tre raka utan insläppt mål, är inte lika starka på bortaplan där laget har fem raka utan vinst. Ett mer öppet möte än många tror, värdet finns på x2. Den som har råd helgarderar.

 

 

12. Preston – Brentford X

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har två vinster och en förlust på de sex senaste. Brentford har två vinster och en förlust på de sex senaste.

 

5 senaste hemma matcherna: Preston har fem raka utan förlust. 5 senaste borta matcherna: Brentford har två vinster och en förlust på de fem senaste.

 

Liga placering: Preston 8, 5 6 2, 17-11 21 poäng. Brentford 18, 2 7 4, 17-18 13 poäng.

 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston en vinst och Brentford har fem vinster.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Preston har viktiga mittfältaren Browne avstängd och har frågetecken för anfallaren Maguire och backen Cunningham. Brentford har inga spelare borta.

 

Preston har varit väldigt svårslagna denna säsong, fick sin andra förlust senast mot ligaettan Wolves, men vara ytterst nära att få med sig en poäng. På hemmaplan har laget ännu inte förlorat i ligan och hållit nollan i fyra av dessa sex matcher. Brentford ligger i botten men är nu ett av ligans formstarkaste lag, har nu sex raka utan förlust i ligan. Men laget vinner inte ofta på bortaplan. Preston har kryssat sex matcher och Brentford sju matcher i ligan denna säsong och det mesta talar för ett jämnt möte och krysset är en riktigt bra chansspik på de mindre systemen till 27%. Annars så kan man helgardera.

 

13. Sunderland – Bristol City X2

 

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sunderland har sex raka utan vinst. Bristol C har tre vinster och en förlust på de sex senaste. 

 

5 senaste hemma matcherna: Sunderland har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har fem raka utan förlust.

 

Liga placering: Sunderland 23, 1 6 6, 16-25 9 poäng. Bristol C 7, 5 6 2, 20-14 21 poäng.

 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sunderland två vinster och Bristol C har en vinst.

 

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sunderland har anfallaren Maja borta. Bristol C har viktiga anfallaren Taylor avstängd.

 

Sunderland är nu näst sist med en vinst i ligan. Formen är fullständigt iskall och frågan är om laget kommer att hamna för långt efter innan det vänder. Att laget ännu inte vunnit på bortaplan är usla siffror och möter nu ett svårslaget Bristol C. Ett Bristol C som förlorade toppmötet mot Leeds förra helgen men vände direkt med att vinna över Palace i Ligacupen med klara 4-1. Som sagt Bristol C är svårslagna och det även på bortaplan, har nu sex raka utan förlust på bortaplan. Senast lagen möttes var 1999, så den statistiken är bara att glömma. Har väldigt svårt att se varför Sunderland skulle vara favoriter här enligt svenska folket, bolagen verkar vara rätt ute i alla fall. X2 blir som en helgardering och tvåan till 32% skulle kunna vara en tänkbar spik på de mindre systemen.

 

Lycka till, Stryktipset drar igång 16:00!

 

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2017-10-26 19:28 (senast ändrad 2017-11-02 21:13)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår