Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2017-42

Stryktipsförslag till Stryktipset vecka 42! Vi går genom alla 13 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis spelförslag.

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Veckans kupong består av fem Premier League-matcher och sen har vi sju Championship-matcher där hemmalagen ser ut att vara favoriter från början. Sen avslutar vi med matchen mellan AFC mot Elfsborg, där AFC måste vinna till varje pris, annars kan laget åka ur Allsvenskan i helgen.

Glöm inte att anmäla er till Tips-SM som startar på lördag och sen lämna in en 64 raders varje lördag i sex veckor. Förutom äran så finns det fina priser att vinna. När det gäller att Tips-SM så gäller det att ha så många rätt som möjligt och den sämsta omgången räknas bort, så här gäller det att gå på favoriterna i de flesta fallen och inte alltid på streckprocenten. Jag lägger upp min egen Tips-SM rad och ni kommer att få följa min placering varje vecka och det blir någon kommentar hur förra omgången gick.

Mitt förslag:
Huddersfield – Manchester United x2
Manchester City – Burnley 1
Newcastle – Crystal Palace 1
Stoke – Bournemouth 1
Swansea – Leicester 1
Aston Villa – Fulham x2
Barnsley – Hull 1x
Bolton – QPR 1x
Bristol City – Leeds 1x
Derby – Sheffield W x
Middlesbrough – Cardiff 1
Sheffield U – Reading 1x
AFC Eskilstuna- Elfsborg x

Omgångens bästa favorit är Manchester City som ser oslagbara ut!
Omgångens bästa värdespik är formstarka Newcastle på hemmaplan mot svaga Crystal Palace!
Omgångens chansspik är krysset mellan bottenlaget AFC och formsvaga Elfsborg!
Omgångens bästa skräll är jumbon Bolton som tog sin första vinst senast och möter nu ett riktigt formsvagt QPR på hemmaplan.
Omgångens drag är garderingskrysset mellan hemmastarka Sheffield United mot ett Reading som spelar bättre på bortaplan än på hemmaplan för stunden!
Omgångens favorit som är i fara är Manchester United som har flera ordinarie spelare borta och möter nu ett Huddersfield som är defensivt starka.

Tänk på att detta inlägg skrivs på onsdag-torsdag så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram till på lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Jag lägger ut ett större system med 768 raders, en helgardering och åtta halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 42!

1. Huddersfield – Manchester United x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har sex raka utan vinst. Man United har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man United har fem raka utan förlust.

Liga placering: Hudds 12, 2 3 3, 5-9 9 poäng. Man United 2, 6 2 0, 21-2 20 poäng.

Inbördes möten: Lagen har inte mötts förut.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hudds har backen Hefele, mittfältarna palmer, Gorenc-Stankovic och Billing borta och har frågetecken för anfallarna Mounie och Quaner. Man United har de ordinarie backarna Jones och Bailly, de ordinarie mittfältarna Pogba, Fellaini och Carrick, anfallarna Ibrahimovic och Rashford borta och har frågetecken för backen Rojo. 

Hudds har totalt sex raka utan vinst och sex raka utan vinst i ligan, fyra raka utan gjorda mål och ändå ligger laget tolva. Det är just offensiven som är ett enormt problem just nu, defensivt är laget bra om man bortser från 0-4 hemma mot Tottenham. På hemmaplan har laget bara en förlust på de fem senaste. Man United fick slita för vinsten senast mot Benfica och såg bleka ut i ligan senast borta mot Liverpool. Men laget är fortfarande ruskigt svåra att vinna emot och två insläppta mål i ligan är starka papper. Att Man United ska vara favorit är inget snack, men kan få problem här med Hudds defensiv, 0-0 eller 0-1 är tänkbara resultat.

2. Manchester City – Burnley 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har sex raka vinster.. Burnley har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Burnley har fem raka utan förlust.

Liga placering: Man City 1, 7 1 0, 29-4 22 poäng. Burnley 7, 3 4 1, 8-6 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City tre vinster och Burnley har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man City har backen ordinarie backen Mendy borta och har frågetecken för viktiga backen Kompany. Burnley har målvakten Heaton och viktiga anfallaren Walters borta.

Man City fortsätter att imponera med att vinna, vann i ligan med 7-2 mot Stoke och för att sen ta en stark vinst mot Napoli. Tio raka vinster nu och frågan är hur länge håller det. Gabriel Jesus vet ännu inte hur det känns att förlora en match med Man City och De Bruyne är en av världens bästa spelare för stunden. Burnley fortsätter att vara svårslagna och har inte förlorat på bortaplan på flera månader. Laget har gett Man City tufft motstånd de senaste säsongerna och är inte helt chanslösa här och streckmässigt så är krysset till 12% bra, men den anfallsfotboll Man City spelar nu så ska det mycket till att Burnley tar en poäng.

3. Newcastle – Crystal Palace 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Palace har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Palace har fem raka utan vinst.

Liga placering: Newcastle 9, 3 2 3, 9-8 11 poäng. Palace 20, 1 0 7, 2-18 3 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle tre vinster och Palace har en vinst. Newcastle har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Newcastle har backarna Dummett och Haidara borta och har frågetecken för viktiga anfallaren Gayle. Palace har de ordinarie anfallarna Wickham och Benteke borta och har frågetecken för mittfältaren Loftus-Cheek.

Newcastle är inne i en bra period och är har bara en förlust på de sex senaste. Är svåra att möta på hemmaplan och gör i stort sett alltid mål på hemmaplan. Palace stod för en riktig knall senast när laget vann derbyt mot Chelsea och gjorde sina första mål och tog sina första poäng. Borde fått lite självförtroende av den vinsten, men nu är det bortamatch och laget har fyra raka förluster med målskillnaden 0-11 på bortaplan. Visst Zaha är tillbaka men det räcker inte här. Till 56% är Newcastle klart den bästa värdespiken.

4. Stoke – Bournemouth 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Bournemouth har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Stoke har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Stoke 17, 2 2 4, 9-18 8 poäng. Bournemouth 19, 1 1 6, 4-12 4 poäng.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Stoke tre vinster och Bournemouth har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Stoke har mittfältaren Ireland borta och har frågetecken för viktiga backen Shawcross och viktiga mittfältaren Allen. Bournemouth har de ordinarie backarna Mingd, Wiggins och Smith och målvakten Federici och mittfältare Fraser borta.

Stoke fick sig en rejäl lektion senast när laget förlorade mot Man City med 2-7. Räkna med att laget har tränat på defensiven i veckan och på hemmaplan är Stoke alltid svårslagna. Det är förvisso ett bottenmöte men Stoke är klart bättre i grunden än Bournemouth. Ett Bournemouth som mer ut som ett Championship lag och fyra raka förluster på bortaplan med målskillnaden 1-7 i ligan är ingen bra statistik. Så länge inte ettan går över 64% så är det en bra värdespik.

5. Swansea – Leicester 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Leicester har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Swansea två vinster och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Leicester har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Swansea 13, 2 2 4, 5-8 8 poäng. Leicester 18, 1 3 4, 10-13 6 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea två vinster och Leicester har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Swansea har viktiga mittfältaren Fer avstängd och har backen Bartley och mittfältaren Blair borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Sanches. Leicester har mittfältaren James och anfallaren Ulloa borta och har frågetecken för viktiga backen Huth. 

Swansea vann senast och tog ett stort kliv i tabellen, men detta möte får ändå kallas som ett bottenmöte. Swansea brukar vara svårslagna hemma men vinsten senast mot Hudds var deras första  i ligan. Leicester sparkade sin tränare efter bara en vinst på åtta matcher. Laget har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan och frågan är hur laget ställer upp i detta möte, defensivt med att parkera bussen eller som vanligt med öppna ytor för båda lagen. Swansea ska vara favoriter här och är en tänkbar spik på de mindre systemen, men Leicester kan kanske få en nytändning då ska tvåan med.

6. Aston Villa – Fulham 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Fulham har tre vinster och en förlust på de sex senaste..

5 senaste hemma matcherna: Villa har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fulham har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Villa 7, 5 4 3, 17-12 19 poäng. Fulham 9, 4 6 2, 16-12 18 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa en vinst och Fulham har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Villa har viktiga backen Taylor avstängd och har frågetecken för mittfältarna Lansbury, Grealish, Green och Jedinak och anfallarna Agbonalahor och Hepburn-Murphy (alla förutom Green och Hepburn-Murphy är ordinarie). Fulham har mittfältarna Ojo och Fredericks och anfallaren Piazon borta och har frågetecken för anfallaren Kamara.

Båda lagen har kommit igång efter en bedrövlig inledning. Villa är formstarkast av alla lagen och har ännu inte förlorat på hemmaplan. Fulham har fyra raka utan förlust efter att laget senast hämtade upp ett 0-2 underläge till 2-2 där kvitteringen kom i 96:e minuten. Fulham är näst bäst på bortaplan i ligan än så länge och är ett av de lag som spelat flest oavgjorda matcher i ligan. Villa ska vara favoriter här men har flera ordinarie spelare som är tveksamma till spel och det gör att spelvärdet finns på x2 just nu.

7. Barnsley – Hull 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Barnsley har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Hull har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Barnsley har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har fem raka utan vinst.

Liga placering: Barnsley 19, 3 3 5, 15-17 12 poäng. Hull 16, 3 4 5, 23-20 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Barnsley har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Barnsley har har inga spelare borta? Hull har ordinarie mittfältaren Meyler avstängd och har backarna Kingsley och Odubajo och ordinarie mittfältaren Mason och de ordinarie anfallarna Keane, Hernandez och Campbell borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Evandro.

Ett litet bottenmöte där Hull kan lämna bottenstriden vid en vinst. Barnsley har tre raka utan förlust och visar en uppåt form, har även börjat bli stabila på hemmaplan också och fick med sig 2-2 mot topplaget Boro senast. Hull är en stor besvikelse än så länge och problemet är alla poängtapp i slutminuterna. Laget har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan och har totalt sju raka utan vinst. I grunden är Hull det bättre laget här men saknar en del ordinarie spelare så Burnley ska vara lite av minifavoriter här. 1x ska räcka långt, men den som har råd helgarderar.

8. Bolton – Queens Park Rangers 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har en vinst och fem förluster på de sex senaste. QPR har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: QPR har fem raka utan vinst.

Liga placering: Bolton 27, 1 2 9, 6-23 5 poäng. QPR 15, 3 5 4, 15-16 14 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bolton två vinster och QPR har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bolton har frågetecken för mittfältarna Karacan och Buckley och backen Osede och anfallaren Wilbraham. QPR har backarna Onuoha, Hall, Perch och Robinson borta och har frågetecken för mittfältaren Cousins. 

Bolton fick äntligen vinna i ligan när Sheffield W besegrades med 2-1, men det är ändå sex poäng upp till säker mark och laget behöver några matcher i rad med poäng nu. Hade laget haft bortamatch här hade jag ifrågasatt om laget skulle kunna ta poäng i två matcher i rad, men nu är det hemmaplan direkt igen och ligans mest formsvaga lag kommer på besök. QPR har sex raka utan vinst och två vinster på de tolv senaste och åtta raka utan vinst på bortaplan. Att QPR är favoriter just nu är märkligt och värdet finns klart på 1x.  

9. Bristol City – Leeds 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har sex raka utan förlust. Leeds har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Leeds har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Bristol C 4, 5 6 1, 20-11 21 poäng. Leeds 6, 6 2 4, 18-12 20 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bristol C en vinst och Leeds har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bristol C har frågetecken för anfallaren Djuric och ordinarie mittfältaren Smith. Leeds har inga spelare borta?

Bristol City är nu uppe i tolv raka utan förlust och har bara en förlust på de femton senaste tävlingsmatcherna. Laget är även obesegrade på hemmaplan i ligan och det är speciellt defensiven som sitter perfekt. Leeds såg riktigt starka ut ett tag men har nu hamnat i en formsvacka och förlorat fyra av de fem senaste ligamatcherna. Laget har ännu inte spelat oavgjort på bortaplan i ligan, men denna gång blir det väldigt tufft att vinna men är i grunden minst lika bra som Bristol City. Den som har råd helgarderar.

10. Derby – Sheffield Wednesday 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har en vinst och två förluster på de sex senaste. Sheffield har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Derby har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheffield har fem raka utan vinst.

Liga placering: Derby 13, 4 4 3, 15-13 16 poäng. Sheffield 12, 4 4 4, 16-14 16 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Derby två vinster och Sheffield har en vinst. Derby har nio raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Derby har mittfältaren McAllister och anfallaren Bent borta och har frågetecken för backarna Lowe och Hanson och anfallaren Bennett. Sheffield har viktiga anfallaren Rhodes borta och har frågetecken för förstemålvakten Westwood.

Två lag som siktar mot toppen men som aldrig kommer dit. Derby har lite bättre form än Sheffield W och är starka hemma. Derby har fyra raka utan förlust på hemmaplan med målskillnaden 9-1. Sheffield W har en vinst på de fem senaste och har fem raka utan vinst på bortaplan. Tre av förlusterna har varit mot bottenlag. Det är i grunden två jämna lag som möts och krysset skulle kunna vara en rolig chansspik. 1x blir som en helgardering här.

11. Middlesbrough – Cardiff 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har två vinster och en förlust på de sex senaste. Cardiff har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Boro 11, 4 5 3, 15-11 17 poäng. Cardiff 2, 7 3 2, 17-10 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro fyra vinster och Cardiff har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Boro har anfallaren Gestede borta. Cardiff har anfallaren Healey, backen Richards och mittfältarna Harris och Gunnarsson borta och har frågetecken för anfallaren Gounongbe.

Har sagt det tidigare att Boro tar det lugnt i början, går lite medvetet på halvfart. Är i grunden ligans bästa lag. Är svårslagna och hemmastarka. Nu är det lite upp till bevis mot tvåan Cardiff, för en förlust här och laget är tio poäng bakom och då måste man börja växla upp. Cardiff tappade förstaplatsen efter förlusten senast mot Birmingham och formen är sakta på väg ner. Har tidigare tagit starka poäng på bortaplan och har en stor chans till poäng även här. Värdet finns klart på tvåan till 26%. Den som har råd helgarderar.

12. Sheffield United – Reading 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff United har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Reading har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff United har tre vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Reading har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Sheff United 3, 8 0 4, 16-10 24 poäng. Reading 20, 3 3 5, 10-12 12 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff United fyra vinster och Reading har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sheff United har anfallaren Lavery och backen Freeman borta och har frågetecken för backarna Baldock och Stearman. Reading har mittfältarna Obita, Swift och Evans och backen Watson borta och har frågetecken för viktiga backen McShane, mittfältaren Harriott och anfallaren Kermorgant.

Nykomlingen Sheff United fortsätter trenden med att vägra spela oavgjort. Laget är ruskigt starka på hemmaplan i ligan och har vunnit fem av sex matcher och har en målskillnad på 8-2. Reading var inne i en formsvacka men vann senast borta mot Leeds med 1-0 och frågan om det var vändningen på den usla formen laget hade eller bara en tillfällighet mot ett formsvagt Leeds. Laget ligger fortfarande i botten men är i grunden minst lika bra som Sheff United och ska inte räknas bort här och krysset till 19% är omgångens drag. Nån gång måste Sheff United spela oavgjort.

13. AFC Eskilstuna – Elfsborg X

Aktuell form 6 senaste matcherna: AFC har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Elfsborg har en vinst och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: AFC har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Elfsborg har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: AFC 15, 4 7 16, 24-48 19 poäng. Elfsborg 10, 9 8 10, 46-50 35 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, två vinster för Elfsborg och en oavgjord.

Skador/Avstängningar/frånvaro: AFC har viktiga mittfältaren Turay avstängd. Elfsborg har ordinarie mittfältaren Olsson borta.

AFC behöver helst vinna, det är lättare att vinna hemma än borta och om laget ska komma ikapp Jönköping så är det via vinster på hemmaplan. Formen är ok, hemmaformen är bra men laget saknar sin bästa målskytt och det ställer till det lite. Elfsborg säkrade kontraktet senast och har nu längre inget att spela för. Är ändå klart bättre lag än AFC och borde vilja komma förbi Göteborg i tabellen. Att Elfsborg bara vunnit två bortamatcher i ligan är en gåta och laget har tre raka förluster med målskillnaden 2-14 på bortaplan, har i för sig mött Häcken, Malmö och AIK. Antingen helgarderar man eller tar ställning som jag och chansspikar krysset till 26%.

Lycka till, Stryktipset drar igång 16:00!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2017-10-20 21:41 (senast ändrad 2017-10-26 19:28)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår