Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-23

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Stryktipset tips, vecka 23! EM-kval, svensk fotboll och VM i fokus när Svenska Spel ställer ut 13 nya matcher.

I vanlig ordning så är det alltså ett 768 raders system vi väljer att applicera, ett flertal fighter är vidöppna, och ska vi ha en möjlighet att pricka in samtliga 13 matcher, så behövs onekligen tecken!

8 halvgarderingar samt 1 en hel faller alltså valet på. Hela vårt spelförslag finner ni precis här nedanför!

Omgångens bästa favorit: Frankrike.
Omgångens bästa värdespik: Ljungskile.
Omgångens chansspik: Krysset mellan Karlslund och Link City.
Omgångens bästa skräll: En IK Frej-seger.
Omgångens drag: Möjligtvis ettan i Finland – Bosnien.
Omgångens favorit som är i fara: Italien!

1. Turkiet – Frankrike, 2

Turkiet har fått en bra start i EM-kvalet och har full pott efter två spelade omgångar. På lördag höjs dock svårighetsgraden när ett stjärnspäckat Frankrike kommer på besök till Konya Büyüksehir Belediyesi Stadium! Lirare som Pogba, Kante, Griezmann och Mbappe är uttagna och därför väljer vi att spika Frankrike i den här matchen. De är det klart bättre laget här!

2. Grekland – Italien, X2

Grekland och Bosnien är de självklara utmanarna till andraplatsen i Grupp J, allting talar trots allt för att Italien kniper den där förstaplatsen – även fastän deras trupp inte innehåller allt för många stjärnor. Halvgarderingen är därför given i det här mötet, vi har onekligen svårt att se att Italien ska förlora lördagens möte i alla fall.

3. Finland – Bosnien, X2

Finland är intressanta i nuläget och det mycket tack vare deras gruppseger i UEFA Nations League. Dock så skiljer sig kvalitén på motståndet i det gruppspelet, med motståndet i EM-kvalet – och det faktum går inte riktigt att blunda för. Bosnien är det bättre laget här och bör ha en god chans till att besegra Finland. Dock så behöver man se upp för Finlands klart bästa spelare, i Teemu Pukki. Norwich-spelaren kan mycket väl störa detta Bosnien – därav X2!

4. Vitryssland – Tyskland, 2

Inget snack om saken, klasskillnad så det skriker om det när Vitryssland och Tyskland drabbar samman på lördagen. Därför finns det heller ingen anledning till att slösa på några tecken här – Tyskland segrar!

5. Azerbajdzjan – Ungern, X2

Azerbajdzjan störde Kroatien kraftigt i premiären av detta EM-kvalet men i slutändan stod man trots allt där som förlorare, och det är heller ingen hemlighet att Azerbajdzjan inte har en slagkraftig trupp. Därför lutar det onekligen åt Ungern i den här matchen, Ungern kommer trots allt närmst från en seger över just Kroatien på hemmaplan. X2 bör därför räcka!

6. Estland – Nordirland, X2

I princip samma argument använder vi oss av här, som i match nummer 5. Nordirland är ett bättre landslag än Estland men har under de senaste månaderna haft oerhört svårt med att vinna fotbollsmatcher. Krysset ska därför med här, även fastän motståndet alltså är Estland. Vi har dock svårt att se att det estländska landslaget ska kunna besegra Nordirland!

7. Skottland – Cypern, 1X

Skottland och Cypern står båda på tre poäng efter två spelade omgångar i EM-kvalet, och man har dessutom besegrat samma motståndare, San Marino. Rent spontant säger känslan att Skottland ska vinna den här matchen relativt tryggt, men deras 3-0-förlust mot Kazakstan väcker onekligen frågor. Vi tar därför med det mittersta tecknet.

8. Brommapojkarna – Mjällby, X2

Ligatvåan Mjällby går som tåget i Superettan och har alltså gått segrande ur 8 av 11 matcher den här säsongen. Vi utgår därför givetvis ifrån tvåan när tabelljumbon Brommapojkarna står för motståndet. Dock så är det trots allt på bortaplan som Mjällby lirar och Superettan är i grund och botten dessutom en väldigt jämn liga, därför vore det inte allt för överraskande ifall lördagens fight faktiskt slutade oavgjort! X2.

9. Västerås – IK Frej, X2

Västerår har spelat oavgjort i mer än hälften av sina matcher den här säsongen, mer exakt landar siffran alltså på 6 oavgjorda resultat efter 11 spelade omgångar och krysset ska därför bara med här! Vi adderar till tvåan eftersom att IK Frej gått riktigt starkt under de senaste omgångarna. De har bara förlorat en match på de åtta senaste matcherna!

10. Ljungskile – Landskrona, 1

Landskrona var obesegrade i Division 1 Södra fram till i omgång 9, sedan noterades man alltså för två raka hemmaförluster, vilket innebär att man glidit ner till en sjätteplats i tabellen. Vi finner därför ligafyran Ljungskile som favoriter i det här mötet, de spelar trots allt på hemmaplan och har dessutom gått segrande ur tre av sina fyra senaste matcher! Spikettan är på sin plats här!

11. Gefle – Sollentuna, 1X2

Gefle och Sollentuna håller till i den nedre delen av tabellhalvan, dagsformen är dessutom ett frågetecken i båda läger, och därför är det också oerhört svårt att urskilja de här lagen. En helgardering är därför på sin plats här tycker vi, känslan säger att den här matchen kan sluta lite hur som helst!

12. Karlslund – Linköping, 1X

Karlslund har redan hunnit med att spela oavgjort vid 7 olika tillfällen efter 11 spelade omgångar och det är givetvis något man måste ta med i beräkningarna inför lördagens möte. Att de undviker ett nederlag talar trots allt det mesta för, speciellt eftersom att Linköping radat upp fyra raka poängtapp i seriespelet. 1X ska sitta!

13. Norge Dam – Nigeria Dam, 1

USA, Frankrike och Tyskland är nog de tre landslagen som är störst favoriter till att ro hem hela VM i Frankrike, men Norge har absolut ett bättre landslag än Nigeria, och därför väljer vi också att spika det norska landslaget här! 2-0?

Stryktipset drar, i vanlig ordning, igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-06-08 09:47
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår