Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-15

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-512 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev hög utdelning förra veckan på 13 rätt och 78 kr på 10 rätt, men jackpotten fortsätter och är nu uppe i 14 miljoner. Det blev svaga 7 rätt på mitt spelförslag, där jag åkte på chansspikarna och att bottenlagen i Championship vann över topplagen. Det som sticker ut är att det bara blev två kryss denna gång på kupongen (förra omgången 1 kryss) och kanske det är nya trenden vid slutspurten av ligorna.

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi jackpot på 14 miljoner. Det är några topplag i Championship som spelar hemma denna gång och som ska normalt vinna, men man måste ta lite lärdom om vad som hände i förra omgången då bottenlagen visade på mer kämpaglöd och skrällde även på bortaplan. Fortsatt kan man att chansa bort kryssen i Premier League. Kupongen avslutas med en Allsvensk match och eftersom det är tidigt på säsongen så är det svårt att veta hur bra lagen är och min rekommendation på förhand är att ta med alla tecknen om man har råd. Tänk på att det är full omgång i Championship tisdag och onsdag och jag uppdaterar direkt efter när sista matchen är klar.
Jag kommer att uppdatera all ny information gällande skador/avstängningar på fredag kväll.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är topplaget och hemmastarka Leeds som möter ett svårslaget Sheff Wed.
Omgångens bästa värdespik är bottenlaget Reading som möter ett Brentford som inte har något att spela för, motivation slår klass!
Omgångens chansspik är ojämna Everton som har hittat vinnarspåret och möter Fulham som redan har åkt ur ligan.
Omgångens bästa skräll är Hull som möter ett Boro som har sex förluster på de sju senaste.
Omgångens drag är krysset mellan formsvaga QPR och bortasvaga Swansea.
Omgångens favorit som är i fara är Burnley, möter ett desperat Cardiff som måste vinna.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 15!

1. Manchester United – West Ham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har United har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. West Ham har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena har Man United tre vinster och West Ham har en vinst. Man United har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man United saknar backarna Shaw (26/1) och Young (25/2) och anfallaren Sanchez (17/1) och har frågetecken på mittfältaren Herrera (20/2). West Ham saknar anfallarna Yarmolenko (9/2) och Carroll (12/0).

Man United vinner hemma och förlorar borta just nu i ligan. Laget har tretton raka utan förlust på hemmaplan i ligan och totalt bara en förlust, laget snittar även över 2,2 mål på hemmaplan. Man United förlorade hemma mot Barcelona i veckan med 0-1 och det anmärkningsvärda från den matchen är att Man United inte hade ett enda skott på mål. West Ham är också inne i en period med att inte spela oavgjort och har nu två raka förluster. På bortaplan så har laget åtta raka utan vinst (sju förluster) och har även gått mållösa i sex av de sju senaste ligamatcherna. Man United måste vinna för att vara med i kampen om en Champions Leagueplats. West Ham har fem poäng upp till din en sjundeplats som kan innebära Europaspel om Man City vinner FA-Cupen, så motivationen borde finnas kvar hos West Ham. Man United ska vara klara favoriter här och är ett spikförslag på de mindre systemen, men spelvärdet finns på krysset.

2. Brighton & Hove – Bournemouth 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Bournemouth har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brighton en vinst och Bournemouth har fyra vinster. Brighton har fyra raka utan vinst på hemmaplan (tre oavgjorda).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton saknar mittfältaren Gross (19/2) och har frågetecken på anfallaren Locadia (23/2) och mittfältaren March (30/1). Bournemouth saknar backarna Cook (26/1), Daniels (21/1) och Francis (17/0) och mittfältarna Cook (13/0) och Surman (18/0). 

Två lag ur form, Brighton kommer med tre raka förluster och fyra raka utan vinst. Bournemouth kommer med två raka förluster och tre raka utan vinst. Brighton har fem poäng ner till Cardiff och behöver minst 6 poäng till för att säkra kontraktet. Brighton spelar ofta målsnåla matcher på hemmaplan med blandade resultat. Bournemouth har inget mer att spela för, har 10 poäng ner till Cardiff. På bortaplan har laget varit usla på sistone, elva förluster på de tolv senaste, har släppt in två mål eller mer på elva av de tolv senaste och har förlorat båda halvlekarna i sju av de nio senaste i ligan. Ett öppet möte där båda lagen kan vinna, men Brighton ska vara favoriter med tanke på Bournemouths usla bortaform. Den som har råd tar med alla tecknen.

3. Burnley – Cardiff 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Cardiff har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen en vinst var. Sex raka oavgjorda möten har det blivit när Burnley har haft hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burnley saknar mittfältarna Defour (6/0) och Lennon (16/1), backen Bardsley (19/0) och anfallaren Crouch (5/0). Cardiff saknar backarna Bamba (28/4) och Paterson (27/4) och mittfältaren Arter (24/0).

Burnley har börjat vinna igen, kommer med två raka vinster och är nu åtta poäng före Cardiff. Laget har även gjort mål i nio av de tio senaste matcherna. Cardiff kommer med två raka förluster och fem förluster på de sex senaste. Varje gång Cardiff förlorar så släpper man in två mål eller fler. Cardiff har ligans näst sämsta formkurva och är ligans tredje sämsta bortalag och det gör Burnley till ett spikförslag. Men för Burnley gäller det bara att inte förlora detta möte medans Cardiff måste helst vinna och tänk även på att lagen spelar väldigt ofta oavgjort mot varandra, så krysset måste med på de större systemen och den som har råd tar med alla tecknen.

4. Fulham – Everton 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har sex raka förluster. Everton har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har fyra raka förluster och en vinst på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham en vinst och Everton har fyra vinster. Everton har tre raka vinster med målskillnaden 10-2.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fulham saknar inga viktiga spelare. Everton saknar backen Mina (12/1) och har frågetecken på backen Keane (29/1).

Fulham har åkt ur och har redan gått på semester, kommer med nio raka förluster i ligan och laget snittar över 2.2 insläppta mål. Laget har på hemmaplan mött 5 topp sex lag på de sex senaste och har hållit nere siffrorna ganska bra. Everton har vaknat till liv i sista stunden, kommer med tre raka vinster och laget har hållit nollan i fem av se sex senaste. Denna formkurva göra att laget nu bara är 1 poäng upp till en sjundeplats som kan innebära Europaspel. Everton är ett spikförslag med tanke på lagens formkurvor, men det går inte att lita på Everton fullt ut ännu och krysset ska med på de större systemen.

5. Southampton – Wolverhampton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Wolves har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton en vinst och Wolves har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southampton saknar mittfältaren Lemina (18/0). Wolves saknar inga spelare.

Southampton har tagit två vinster på de tre senaste men ligger ändå precis ovanför strecket och har fem poäng ner till Cardiff. Det man kan räkna med är att laget gör mål på hemmaplan, tio raka matcher nu med gjorda mål. Hur mår Wolves efter den snöpliga förlusten i semifinalen mot Watford, där laget tappade en 2-0 ledning. Orkar laget ställa om mentalt och hur pass slitna är laget efter den långa matchen? Nu gäller det för laget att ta sjundeplatsen och hoppas Man City vinner FA-Cupen så att laget får spela ute i Europa nästa säsong. Wolves bortaform på slutet är fem raka utan vinst och det är lite oroande. Om man bortser från senaste bortamatchen så är laget väldigt målsnåla på bortaplan. Jag kan inte utse någon favorit i detta möte, kanske har Southampton lite mera motivation än Wolves. Men Wolves är i grunden det bättre laget.

6. Aston Villa – Bristol City 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har sex raka vinster. Bristol C har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Villa två vinster och Bristol C har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar backarna Elphick (10/0) och Hutton (32/2), målvakten Nyland (23/0) och har frågetecken på backen Chester (28/5). Bristol C saknar målvakten Mäenpää (25/0) och har frågetecken på mittfältaren O´Dowda (31/4). 

Vilket härligt toppmöte, femman mot sexan och två lag med olika formkurvor. Villa har verkligen hittat vinnarspåret med sju raka vinster och på hemmaplan snittar laget över 2 mål och är svårslagna på hemmaplan. Bristol C kommer med fem raka utan förlust och tre vinster på de tio senaste. Laget har varit klart bättre på bortaplan än hemmaplan på slutet av någon märklig anledning och då har laget ändå mött fyra topplag på slutet. Villa är ett bra spikförslag på de mindre systemen, men Bristol C går inte att räkna bort på bortaplan, speciellt när det är ett toppmöte. Vid en förlust här så kan lagen vara utanför playoffplatsen igen, så inget av lagen vill förlora detta viktiga möte. 

7. Nottingham Forest – Blackburn 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Forest har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Blackburn har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Forest har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackburn har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn två vinster och fyra har slutat oavgjort. Nottingham har tre raka utan vinst och en vinst på de sex senaste hemmamatcherna.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nottingham saknar backarna Hefele (15/0), Dawson (10/0) och Figueierdo (13/0). Blackburn har frågetecken på mittfältaren Mulgrew (29/10) och mittfältaren Dack (36/12)4.

Nottingham förlorade mot bottenlaget Rotherham näst senast och i veckan blev det förlust med 0-3 mot Sheff Wed och har nu en vinst på de fem senaste. Laget har åtta poäng upp till en playoffplats. På hemmaplan är laget svårslagna och formen är fem vinster på de sex senaste. Blackburn ligger i mitten och har inget att spela för och det visar även formkurvan på två vinster på de elva senaste. På bortaplan har laget sex raka utan vinst med målskillnaden 10-17. Det kan vara dags för Nottingham att bryta sin negativa trend mot Blackburn, för poäng tapp här och en playoffplats kan vara borta. Forest ska vara favoriter här på hemmaplan och 1x ska räcka långt.

8. Leeds – Sheffield Wednesday 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Sheff Wed har tre vinster och en förlust på de  sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff Wed har fem raka utan förlust (fyra oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leeds två vinster och Sheff Wed har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leeds saknar backen Douglas (27/0). Sheff Wed saknar backen Penney (16/0) och mittfältaren Onomah (12/0) och har frågetecken på mittfältaren Aarons (9/1).

Leeds vann mot svårslagna Preston senast och är nu uppe på en andraplats igen. Leeds är svårslagna på hemmaplan och kommer med fyra vinster på de fem senaste. Sheff Wed är svårslagna för stunden, en förlust på de tio senaste. Laget har sex poäng upp till en playoffplats och måste fortsätta att vinna. På bortaplan har laget sex raka utan förlust (fyra oavgjorda) och har hållit nollan i fyra av dessa. Leeds ska vara klara favoriter här, men är inte alltid att lita på och har även haft problem med Sheff Wed tidigare så krysset ska med på de större systemen.

9. Middlesbrough – Hull 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Hull har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har fyra raka förluster och en vinst på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro fyra vinster och Hull har en vinst. Boro har tre raka vinster och fem vinster på de sex senaste hemmamatcherna.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro saknar mittfältaren Wing (25/2) och har frågetecken på backen Friend (38/2). Hull saknar inga viktiga spelare.

Vad är det som händer med Boro, hade sex raka förluster innan vinsten borta mot bottenlaget Bolton i veckan och den så normalt starka defensiven håller på att kollapsa fullständigt. Tränaren Pulis riskerar att få sparken och det krävs vinst här för att undvika det. Laget har nu fyra poäng upp till en playoffplats. Hull har lite bättre form, tre raka vinster och är nu bara 1 poäng bakom Boro. Men det är på hemmaplan laget har tagit sina poäng på slutet, på bortaplan vann laget mot jumbon Ipswich senast innan hade laget fem raka förluster och sju raka utan vinst. Ett öppet möte där jag håller Boro som knappa favoriter för stunden, spelvärdet finns på tvåan. Krysset kan chansas bort på de mindre systemen.

10. Queens Park Rangers – Swansea 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har sex raka utan vinst (tre oavgjorda). Swansea har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR en vinst och Swansea har fyra vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR saknar inga viktiga spelare. Swansea saknar backen Olsson (17/0), målvakten Mulder (25/0) och mittfältaren Fer (24/1) och har frågetecken på mittfältaren Routledge (17/3) och anfallaren Celina (36/5).

QPR kände sig nog säkra på ett nytt kontrakt och slutade spela, kommer nu med sju raka utan vinst och har sex poäng ner Rotherham. På hemmaplan har laget en vinst på de sju senaste, laget brukar vara i grunden svårslagna på hemmaplan. QPR har sparkat sin tränare. Swansea kommer med tre fina vinster på hemmaplan, har nu bortaplan där laget spelar usel fotboll. Sex raka förluster och sju raka utan vinst. En svårlöst match att tippa, kan verkligen sluta hur som helst. Ska jag utse någon favorit så är det QPR för stunden. Det brukar det bli ganska ofta röda kort mellan dessa lag, speciellt när QPR har hemmaplan.

11. Reading FC – Brentford FC 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har två vinster och två förluster på de sex senaste. Brentford har en vinst och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Reading har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brentford har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading en vinst och Brentford har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar anfallaren Bödvarsson (20/7) och har frågetecken på mittfältaren Kelly (20/1). Brentford saknar backen Barbet (32/1) och mittfältaren Macleod (17/3) och har frågetecken på målvakten Bentley (33/0) och backen Henry (10/0).

Reading ligger precis ovanför Rotherham, har två poäng tillgodo och bättre målskillnad. Formen är en vinst på de fem senaste och en förlust på de sju senaste hemmamatcherna. Brentford ligger i mitten och har nu inget att spela för. Laget är svårslagna hemma men totalt iskalla på bortaplan, totalt har laget två vinster på bortaplan i ligan och laget har gått mållösa i fyra av de fem senaste bortamatcherna. Brentford vann mot jumbon Ipswich senast på hemmaplan men med tanke på lagets usla bortastatistik så är ettan ett tänkbart spikförslag, lägg till att Reading ska vara mera motiverade än Brentford. Men i grunden så är Brentford ett bättre lag.

12. West Bromwich – Preston 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Preston har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: West Brom har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Brom fyra vinster och Preston har en vinst. West Brom har sex raka vinster på hemmaplan med målskillnaden 15-5 och i tre av dessa matcher har det blivit rött kort.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Brom saknar mittfältaren Phillips (25/5) och har frågetecken på backarna Bartley (22/1) och Dawson (35/2) och mittfältaren Barry (24/1). Preston har frågetecken på mittfältaren Browne (33/11) och anfallarna Moult (18/4) och Robinson (18/9). 

West Brom kan antagligen glömma direktplatsen och får nu förbereda sig för ett playoffslutspel och det kan innebära att laget vilar några av sina bästa spelare. Har nio poäng upp till Leeds. Laget har nu två raka förluster (bortaplan), innan var det tre raka vinster. West Brom är svårslagna på hemmaplan och har även en förkrossande hemmastatistik mot Preston. Preston jagar fortfarande en playoffplats och har åtta poäng upp. Formen var bra men har nu tre raka förluster, innan hade laget tre raka vinster. På bortaplan förlorade laget senast mot bottenlaget Reading, innan hade laget sex raka vinster. West Brom ska vara favoriter och är ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen, men Preston kan vara mera motiverade i detta möte och krysset ska då med på de större systemen och även kanske tvåan också.

13. Kalmar FF- IFK Norrköping x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Kalmar FF har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Norrköping har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Kalmar FF har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norrköping har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norrköping har fyra vinster och två har slutat oavgjort. Kalmar FF har sex raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Kalmar FF saknar backarna Arokoyo, Lindqvist och Stenmark och mittfältarna Rafinha och Sachpekidis. Norrköping saknar anfallaren Skrabb.

Båda lagen har efter två matcher 1 poäng och en målskillnad på 1-3. Kalmar FF som tippades att överraska i början av säsongen förlorade hemma mot Sirius med 0-2 för att sen ta en stark poäng borta mot Hammarby. Norrköping åkte på en stjärnsmäll mot nykomlingen Helsingborg i premiären och förlorade med 1-3 på bortaplan för att sen spela 0-0 hemma mot regerande mästarna AIK, Norrköping var det lite bättre laget i det mötet och får man bara med sig det spelet till detta möte så ska laget vinna. Norrköping ska vara det bättre laget i grunden och tvåan skulle kunna var en chansspik. Den som har råd tar med krysset. 

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-04-12 14:52 (senast ändrad 2019-04-20 11:58)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår